Gardi vakarienė per pusvalandį – visuomet puikus rezultatas

Kas šiandien vakarienei? Šį klausimą užduodame sau kone kasdien. Visi norime skanaus valgio, tačiau kartais turime per mažai laiko jam paruošti, ypač darbo dieną.

Džiovintomis slyvomis pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
Džiovintomis slyvomis pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Meksikietiškais prieskoniais pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Meksikietiškais prieskoniais pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Meksikietiškais prieskoniais pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Meksikietiškais prieskoniais pagardinti sprandinės kepsneliai.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
Dešrelės su česnakais.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
Dešrelės su česnakais.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Dešrelės su spanguolėmis.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Dešrelės su spanguolėmis.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Čimičiurio prieskoniais pagardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Čimičiurio prieskoniais pagardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Čimičiurio prieskoniais pagardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Čimičiurio prieskoniais pagardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Penkių pipirų mišiniu gardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Penkių pipirų mišiniu gardintas kepsnys.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Dešrelės su spanguolėmis.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
 Dešrelės su spanguolėmis.<br> „Utenos mėsos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 1:58 PM, atnaujinta Nov 28, 2018, 7:44 AM

Net ir tie, kurie mėgsta sukiotis virtuvėje, ne visuomet spėja pagaminti šeimai gardžią vakarienę. Dar labiau dienotvarkė braška per siūles artėjant didžiausioms metų šventėms, kai rūpesčiai dėl dovanų, namų puošimo, vaikų karnavalai, draugų ar darbo vakarėliai įsuka į tikrą karuselę.

Tačiau skanu – nebūtinai lygu virtuvėje praleistam laikui. Gardų ir visai šeimai ar svečiams patinkantį patiekalą galite patiekti ir per pusvalandį. Tereikės grįžtant namo užsukti į parduotuvę ir įsigyti kepti paruoštų skanių lietuviškos kiaulienos gaminių – marinuotų sprandinės kepsnelių, šviežių dešrelių ar sprandinės kepsnių. Nereikės nei pjaustyti, nei marinuoti, nei laukti – visus paruošiamuosius darbus jau atliko profesionalai. 

Iškepti šiuos skanėstus taip paprasta, kad tai padaryti sugebės net tie, kurie virtuvėje jaučiasi  naujokai. Kepsnelius ar dešreles galima su pakuote dėti į orkaitę arba, išėmus iš pakuotės, į keptuvę ar grilį – kepimo būdą galima pasirinkti pagal norą, skonį ar galimybes. Ir, mėgaujantis nuostabiais pasklidusiais kvapais, paruošti garnyrą ir padengti stalą.

Kiaulieną vertino dar mūsų protėviai

Kiauliena ne veltui yra pati populiariausia mėsos rūšis Lietuvoje, kurią itin vertino mūsų protėviai. Ji lengvai pasisavinama, joje yra daug B grupės vitaminų, reikalingų nervų sistemai ir bendrai savijautai.

Kiaulienoje ir lašiniuose esančios arachidono rūgštys bei selenas padeda kovoti su depresija, o organizmui – atnaujinti ląsteles. Gydytojai netgi rekomenduoja įtraukti kiaulieną į maitinančių mamų valgiaraštį, nes šioje mėsoje esantys baltymai skatina pieno gamybą.

Be to, kiauliena gali būti vis kitokio skonio, tad patiekalai iš jos paįvairins kasdienybę ir neatsibos. 

Šešis ženklu „Utenos mėsos Gardi“ pažymėtus lietuviškos kiaulienos gaminius paruošė tikri mėsos ekspertai, todėl jie įtiks net išrankiausiųjų skoniui.

Paruošti lengva, o skonis maloniai nustebins

Taupantys laiką ir aukščiausią kokybę vertinantys mėsos gerbėjai neliks abejingi marinuotiems sprandinės kepsneliams, kurie net kasdienę vakarienę pavers ypatinga.   

Jei juos ruošite orkaitėje, užtruksite 30 min., o valgį pagaminsite net nesusitepę rankų – tereikia dėti kepsnelius į orkaitę su pakuote, nenuėmus viršutinės plėvelės. O jei kepsite grilyje ar keptuvėje – valgis garuos jau po 10 ar 15 minučių. 

Švelnesnio, subtilesnio skonio mėgėjams turėtų patikti džiovintomis slyvomis pagardinti sprandinės kepsneliai – kol jie keps, namuose pasklis subtiliai saldus ir maloniai stebinantis  aromatas, padėsiantis sukurti netgi šventišką nuotaiką. O jeigu paruošite dar ir gardų garnyrą – visi pirštus apsilaižys.

Aštresnių pojūčių gerbėjų taip pat laukia staigmena – meksikietiškais prieskoniais pagardinti kiaulienos sprandinės kepsneliai. Visi kepsneliai yra supjaustyti patogaus kepti dydžio gabalėliais. 

Kiaulienos sprandinės kepsneliai tiks tiek kasdieniam, tiek savaitgalio ar švenčių stalui, laukiant svečių. 

Šviežios dešrelės – dar mūsų senelių vertinta klasika, kuriai suteiktas šiuolaikinis skonis. Dviejų skonių dešreles, pagardintas švelniais česnakais arba džiovintomis spanguolėmis, galima virti, kepti ar troškinti. Orkaitėje pakuotėje jas iškepsite per 25 minutes, o grilyje ar keptuvėje – vos per 10 ar 15. 

Marinuotas sprandinės kepsnys – gardus pasirinkimas, kai norisi maloniai nustebinti svečius ir nesibaiminti dėl rezultato. Jį lengvai iškeps kiekvienas, mat kepsnys yra  įsuktas į formą palaikantį tinklelį, kad patiekiant išliktų minkštas, sultingas ir kupinas aromato. 

Prie orkaitėje kepto kepsnio, gardinto penkių pipirų arba čimičiurio prieskoniais, puikiai tiks paskrudintos bulvytės arba bulvių košė ir šviežios, keptos arba raugintos daržovės.

Ženklu „Utenos mėsos Gardi“ pažymėti lietuviškos kiaulienos gaminiai – visuomet puikus rezultatas be didelių pastangų.

Tad kas šiandien vakarienei?

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.