Šeši geriausi restoranai pasaulyje

Kelionių svetainė „TripAdvisor“ paskelbė geriausių pasaulio restoranų reitingą.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Stilius“

Jan 24, 2019, 5:43 PM

Degustacinių vakarienių („fine dining“) viršūnėje atsidūrė „Au Crocodile“ Prancūzijoje ir du ispaniškieji perlai – „Martin Berasategui“ ir „El Celler de Can Roca“.

Nuvykę į viena „Michelin“ žvaigždute anksčiau jau įvertintą „Au Crocodile“ Strasbūre maždaug už 150 eurų galėsite mėgautis degustacine vakariene, kurios metu ragausite skrudintos elnienos nugarinės kepsnį su bulvių putėsiais ir raugintais kopūstais, o jūrų karšis čia bus patiektas su duonos plutele, karamelizuotais salierais ir rūkytu sviestu.

Antrąja vieta įvertintas „Martin Berasategui“ pavadintas vyriausiojo virėjo vardu ir įvertintas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. Už šio restorano degustacinę vakarienę teks pakloti 260 eurų.

Gomurį pamaloninsite raudonąja kuoja su pankoliais, šafranu bei skystais saldainiais iš mažųjų kalmarų. Netrukus po to bus patiekta sultinio iš jūrų gėrybių, jūrų dumblių ir krevečių, o gastronominę patirtį užbaigsite ragaudami įdarytą Iberijos kiaulės koją su troškintomis garbanotosiomis trūkažolėmis, svarainių pasta ir traškiais kraujinės dešros „perlais“.

Trečiojoje vietoje atsidūręs „El Celler de Can Roca“ yra šeimos valdomas restoranas, kurio vakarienę vienas vertintojų aprašė kaip „visiškai nuostabią degustacinės vakarienės patirtį“.

Geriausiųjų trejetukas:

„Au Crocodile“ (Prancūzija),

„Martin Berasategui“ (Ispanija),

„El Celler de Can Roca“ (Ispanija).

Geriausias Didžiojoje Britanijoje: „Adam’s“ (Birmingamas)

Geriausias Amerikoje: „Gabriel Kreuther“ (Niujorkas)

Geriausias Italijoje: „Ristorante Villa Crespi“ (Orta San Džiulijas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.