Itališkas restoranas Kaune maloniai nustebino: mes čia dar sugrįšim

Šaltukas už lango verčia dažniau pietauti namie arba ne kartą patikrintose maitinimo įstaigose, ir eksperimentams lieka vis mažiau laiko.

Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.Pica.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.Pica.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune. Trinta daržovių sriuba.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune. Trinta daržovių sriuba.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune. Pomidorų sriuba.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune. Pomidorų sriuba.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.Grilyje kepta vištiena su daržovėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.Grilyje kepta vištiena su daržovėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Itališkas restoranas „Casa della pasta“ Kaune.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Riebus katinas.
Riebus katinas.
Daugiau nuotraukų (13)

Riebus katinas

Feb 11, 2019, 9:11 PM

Ši apžvalga bus skirta itališkam restoranui „Casa della pasta“, įsikūrusiame Kaune. Prieš porą metų apie jį buvau rašęs, bet tuomet taip ir neįvertinau. Tada įspūdžiai buvo neblogi. 

Kadangi itališki restoranai Kaune mane yra nuvylę, tikiuosi, kad šiai vietai pasiseks mano akyse reabilituoti italus, besikuriančius Lietuvoje.

Trumpai apie restorano interjerą: dvi nemažos erdvės, įdomus apšvietimo sprendimas, daug įvairaus dydžio lempučių. Mums gražu, jauku. 

Kam turiu pretenzijų – tai stalai. Jie per maži. Vadinamieji dviviečiai skirti labiau gerti kavai, ir tai tik espresui, nes geriant latę puodelių lėkštutės remtųsi viena į kitą. Jau nekalbant apie bandymą pietauti. 

Nors pietausime dviese, prisimindamas praėjusį apsilankymą paprašau padavėjos sustumti du stalelius.   

Ir čia turiu paminėti, kad tokie prašymai dažniausiai leidžia susidaryti pirmą įspūdį, kas jus aptarnaus: ar nelaimingas ežiukas rūke, ar mylinti savo darbą padavėja(-as). Mums pasisekė – tądien mes nesutikome ežiukų. 

Ir čia noriu kiek nušokti nuo apžvalgos ir parašyti keletą sakinių apie vieną LT veikėją, kuris pasiskelbė, kad mokys restoranus, kaip uždirbti pinigus, ir ta paslauga kainuos 5000 eurų už 4 dienas. Nenoriu kalbėti apie paslaugos vertę. Noriu parašyti kelis sakinius apie mokymus: veikėjas žada 1 dieną iš keturių skirti personalo – padavėjų – darbui stebėti. Tokią nesąmonę galėtų parašyti tik žmogus, kuris šioje sferoje ne tik kad nėra dirbęs, bet ir nieko apie tai neišmano. Bandyti per dieną perprasti padavėjų darbą, kai vienoje pamainoje dirba 5 ir daugiau žmonių, o pamainų būna kartais ne viena ir ne dvi – neįmanoma. Tai kam pūsti miglą į akis? Tad tiek ne į temą apie nieką.

Grįžkime prie „Casa della pasta“ meniu. Nesiskundžiu regėjimu, bet sumažintas vakarinis apšvietimas ir deganti ant stalo maža žvakelė sunkiai gelbėjo susipažinant su šios vietos pasiūla. Katinienei kažkaip  pavyko, o man padėjo padavėja. 

Ir vėl noriu skirti dėmesį padavėjams. Jūs ne tik privalote žinoti patiekalų pavadinimus, bet ir jų sudedamąsias dalis. Kiek kokių produktų naudojama žinoti nebūtina, bet jei tai žinosite, bus tik lengviau ateityje atsidaryti savo restoraną.

Tad padedamas padavėjos aš pasirenku picą, Katinienė - trintą sriubą ir vištienos kepsnį.

Kai Katinienei buvo patiekta trinta daržovių sriuba, užsimaniau sriubos ir aš. Kas labiau paskatino ją užsisakyti – ta skaniai kvepianti sriuba ar prie jos patiekta šiek tiek apskrudinta itališka duonelė – dabar nepasakysiu, bet neilgai trukus ir aš mėgavausi sriuba. 

Nepasakysiu, kuri sriuba buvo skanesnė. Jei reikėtų rekomenduoti, siūlyčiau paskanauti abiejų. Pomidorų sriuba buvo puikios konsistencijos. Džiugu, kad sriubos saldumas maišėsi su lengvu rūgštumu. Išlaikyti tokį santykį sunku. Ne kartą teko valgyti saldumu alsuojančią pomidorienę. Tad sriubos uždirbo neblogą balą picerijai ir laukdami pagrindinių patiekalų tikėjomės, kad niekas nepasikeis.

Ar dėl to, kad darbo dienos pavakary nebuvo daug lankytojų, ar virėjai čia tiesiog visada taip greitai sukasi, bet laukti antrų patiekalų ilgai nereikėjo.

Pradėsiu savo komentarą nuo Katinienės pasirinkto vištienos kepsnio. Šį kartą vienintelis priekaištas būtų patiekimui. Viskas sumesta chaotiškai.

Bet turint galvoje, kad tiek vištiena, tiek garnyras buvo kepti grilyje, tikėtis kitko ir nebūtų galima. Kaip aš sakau – prie grilio gali stovėti tvirtai sudėti virėjai, ir jų tikslas – pagaminti skaniai, o estetika – jau kitų reikalas. Juokai juokais – taip dažniausiai teisinuosi aš, bet kodėl nebuvo skirta daugiau meilės kepsniui patiekti, man lieka klausimas. 

Bet paties patiekalo skoniui pretenzijų nebuvo jokių. Sultinga, neperkepta vištiena, traškumą išlaikiusios šparaginės pupelės, nesukritę nuo grilio kaitros vyšniniai pomidorai leido pasinerti į mėgavimąsi patiekalu.

O picas patiekimas – kitas reikalas. Vos padėta ant stalo ji spraigė man į pasamonę mintis – paimk mane, aš visa tavo, aš skirta tik tau...

Nežinau, kas privertė padavėją prieiti prie mūsų stalelio – ar mano akylas ir nelabai linksmas žvilgsnis į vištienos kepsnį, ar atvipusi apatinė lūpa iš nuostabos žvelgiant į picą, bet išgirdome klausimą: „Ar viskas gerai?“ Atsakiau, kad viskas gerai. 

Bet nebūčiau Katinas, ir dar riebus, jei nepaklausčiau, kas nutiktų, jei pasakyčiau, jog negerai. Į tai padavėja ramiu balsu atsakė: „Neščiau patiekalą į virtuvę, ir virėjai skanautų, spręstų, kas negerai“. Atsakiau, jog pica per skani, kad ja dalinčiausi su virėjais, tad jei norės, teks patiems tokią išsikepti.

Tad apibendrinant: mūsų stalelis buvo tokioje vietoje, iš kurios puikiai mačiau padavėjų darbą. Turiu tik vieną pastebėjimą. Nesvarbu, kad darbas nestojo, kad patiekalus mums atnešdavo, vos virėjai nuspausdavo skambutį, pranešantį apie ką tik pagaminimą valgį – jūs vis viena negalite atsipalaiduoti. 

Nesvarbu, kad atėjo draugai, ir su jais reikia pasilabinti. Nesvarbu, kad administratorė jūsų draugė, ir užmerkia akis ar kartu pasineria į pasibendravimą. Tiesiog jūs turite prisiminti, kad esate darbe, o kaip skelbia „Casa della pasta“ feisbuko paskyra, jūs dirbate dar ir restorane.

Tiesiog noriu palinkėti išlikti visu 100 proc. profesionalais. Profesionalumą reikia demonstruoti ne tik prie klientų stalelio. Nepamirškite, kad jus visada stebi klientai. O bobučių turgus restoranui žavesio restoranui nesuteikia. Sakyčiau, net atvirkščiai.

Tad tik jūs, padavėjai, padarote pirmą įspūdį klientams, jau po to – virtuvė savo patiekalais, barmenas savo kokteiliais, o kava jį tik sustiprina.

Visumą vertinu silpnu penketų penkiabalėje sistemoje, su savotišku avansu, nes pataisyti reikėtų labai nedaug. 

Sėkmės, ir net neabejokite – pas jus aš dar sugrįšiu.

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.