Studento užkandinė sulaukė sėkmės: valgytojai atvažiuoja iš viso miesto

Vos 21-erių kaunietis Mindaugas Stanius jau įgyvendino savo pirmąją didelę svajonę, puoselėtą nuo mokyklos laikų. Vaikinas sukūrė greitojo maisto užkandinę, kur pagrindinę meniu dalį sudaro makaronų patiekalai, kuriuos susikomponuoti gali patys klientai.

Užkandinės įkūrėjas Mindaugas dažnai ir pats stovi už prekystalio ar sukasi virtuvėje. <br> Pranešimo autorių nuotr.
Užkandinės įkūrėjas Mindaugas dažnai ir pats stovi už prekystalio ar sukasi virtuvėje. <br> Pranešimo autorių nuotr.
 Užkandinės specializacija – makaronų patiekalai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Užkandinės specializacija – makaronų patiekalai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Modernų ir gana ryškų interjerą kūrė pats užkandinės savininkas Mindaugas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Modernų ir gana ryškų interjerą kūrė pats užkandinės savininkas Mindaugas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Modernų ir gana ryškų interjerą kūrė pats užkandinės savininkas Mindaugas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Modernų ir gana ryškų interjerą kūrė pats užkandinės savininkas Mindaugas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 5:32 PM

Nedidelė užkandinė „Vermishelis“ įsikūrusi prekybai pritaikyto stilizuoto traukinio vagone prekybos miestelyje „Urmas“.

Modernų ir gana ryškų, žaismingą interjerą kūrė pats Mindaugas, universitete studijuojantis kūrybines industrijas. 

Viskas čia sugalvota ir įgyvendinta jaunojo  savininko – nuo verslo idėjos ir užkandinės veikimo principo iki patiekalų receptų.

Nepaisant to, kolektyvas dirba labai demokratiškai, visi pagrindiniai sprendimai priimami tariantis.

„Visi esame lygūs, kiekvieno nuomonė svarbi. Labai džiaugiuosi puikiais savo bendradarbiais, o labai nedidelė jų kaita turbūt rodo, kad ir jiems čia gerai“, - pasakojo Mindaugas, dažnai ir pats stovintis už prekystalio bei besisukantis virtuvėje.

Klientai patiekalus kuria patys

Makaronų patiekalų pagrindą sudaro specialiai gaminami spagečiai, o toliau klientas gali rinktis pats – mėsos rūšį, padažus, priedus, tokius kaip pomidorai, morkos, riešutai, svogūnai ir kitokius. Beje, vietoj spagečių galima rinktis ir veganiškus makaronus be kiaušinių arba ryžius.

Pasak M. Staniaus, tokia demokratija slypi pačiose verslo idėjos ištakose. Dar mokydamasis vyresnėse mokyklos klasėse vaikinas grįždavo namo pavalgyti pietų. Kadangi gyveno visai arti mokyklos ir kelionei sugaišdavo labai mažai laiko, spėdavo pietus pats pasigaminti.

„Žinoma, patiekalas turėdavo būti nesudėtingas ir greitai paruošiamas. Todėl dažnai tekdavo rinktis makaronus. Kai nusibosdavo receptai, bandydavau juos paįvairinti. Tada ir įsitikinau, kad iš pirmo žvilgsnio toks nuobodus patiekalas kaip makaronai, gali būti toks įvairus, jame galėtų derėti daugybė skonių. 

Pasinėrus į šias improvizacijas po truputį ėmė formuotis idėja ateityje pasidalinti savo atradimais ir su kitais. Be to, patiko paprasto paruošimo ir didelių galimybių derinys. Norėjosi, kad kiekvienas lankytojas atrastų savo derinį, todėl atrinkau pagrindines sudedamąsias dalis ir sukūriau padažus, iš kurių jau pats žmogus susikuria savo derinį“, – dėstė pašnekovas, anksčiau patirties sėmęsis įvairiuose restoranuose.

Plėstis neskuba, bet naujovių yra

Nuo idėjos iki jos įgyvendinimo praėjo ketveri metai. O dabar jau beveik metus dirbantis „Vermishelis“ sulaukia ne tik „Urmo“ darbuotojų ir lankytojų, bet ir toliau esančių biurų darbuotojų, kurie čia specialiai atvažiuoja pietauti ar pasiimti maisto išsinešti.

„Jei žmonės specialiai atvažiuoja pas mus, vadinasi mus vertina, o tuo mes labai džiaugiamės“, – sakė M. Stanius.

Pasak jo, jau susiformavo nuolatinių klientų ratas, bet visada atvyksta naujų valgytojų, ir šis srautas vis stiprėja.

„Žmonės išgirsta rekomendacijas vieni iš kitų, perskaito atsiliepimus mūsų „Facebook“ puslapyje ir nusprendžia atvykti patys. Iš tiesų jokių skambių atidarymų nedarėme, leidome sau įsibėgėti ir po truputį jaukintis klientus. Maitinimo įstaigai įsitvirtinti reikia daug laiko, tad kol kas apie plėtrą negalvoju, bet tokių planų ateičiai yra. 

Dabar stengiamės pasiūlyti klientams kažką naujo tiesiog čia. Tiems, kurie nenori patys komplektuoti patiekalo, pasiūlėme dienos pietus. Taip pat pas mus dabar galima paragauti ir žuvies, vištienos, salotų bei labai gardžių naminių mėsainių“, – naujoves vardijo jaunasis savininkas.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.