Kitus desertais lepinanti konditerė pati saldumynų nevalgo

Pernai daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“, šių metų pradžioje įvertintas apdovanojimu, virsta gardžia tradicija – šiemet šalyje organizuojamas pirmasis tortų turnyras! 

A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
A.Kontrimė slapta vis dar svajoju iškepti  šimtalapį: „Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis.“ <br>V.Buivydės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 9:30 PM

Jo dalyviai – profesionalūs konditeriai ir mėgėjai entuziastai savo pavyzdžiu atskleis šio amato galimybes bei svarbą: juk kiekvieną net nedidelę šventę baigia gardus tortas.

Net kelios dešimtys jų birželio 22 dieną vainikuos 225-ąjį Druskininkų gimtadienį. Ta proga pirmojo Tortų turnyro tema – druska!

Nors pati nemėgsta saldumynų, tai netrukdo profesionalų Tortų turnyro dalyvei Agatai Kontrimei (27 m.) užtikrintai judėti savo svajonės išpildymo link – moteris ruošiasi atidaryti nuosavą kavinę. Agata pasakoja apie tai, kaip gimė ši svajonė bei atskleidžia netikėtą turnyrui kuriamo torto sumanymą. 

Pirmasis mano iškeptas tortas... ir pirmasis, kuris iškeliavo į svečius, taip pat buvo pirmasis ir vienintelis, kurį dekoravau cukrine mase. Tai buvo prieš ketverius metus. Tortas buvo nelabai pavykęs – todėl daugiau cukrinės masės gamindama desertus nenaudoju. Kepu vadinamuosius nuogus, angliškai – „nude“ tortus. Jie labai gražūs, estetiški. Be to, jų dekorui ir receptams galiu naudoti mūsų pačių sodyboje viduryje miško auginamas gėles – levandas, alyvas, rožes, ramunėlės. 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar... prasidėjo, kai laisvalaikiu ėmiau daugiau domėtis konditerija. Buvau 19-os, dar neturėjau jokios praktikos, bet tada jau pradėjau svajoti apie savo kepyklėlę ar desertinę. Lankiau konditerijos kursus, bet tuo metu dirbau šeimos versle, tad tai buvo tik hobis. 

Kai ėmiau lauktis dukters, atsirado daugiau laisvo laiko ir pradėjau labiau gilintis, domėtis, skaityti knygas. Kai dukrytei buvo pusė metų, dar daugiau dėmesio ėmiau skirti konditerijai. Kepiau tortus namuose, vėliau pradėjau dirbti desertinėje „Atostogos“, po to – naujai atidarytame „Pacų“ viešbutyje bei „Apvalaus stalo klube“, bet iš visur išėjau vis galvodama apie savo pačios verslą. Nors pradžioje tai buvo tik graži svajonė, padarėme viską, kad artimiausiu metu ji išsipildytų. 

Slapta vis dar svajoju iškepti... šimtalapį. Šiuolaikiniai, įmantrūs, blizgūs desertai man neatrodo sudėtingi, o štai šimtalapis – vis dar paslaptis. 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia... visų pirma – mano dukra, nuo kurios viskas ir prasidėjo. Ji yra mano didžiausia smaližė ir ragautoja. Pati aš saldumynų nevalgau ir nemėgstu, galiu tik paragauti, kad žinočiau, skanu ar neskanu. Mane taip pat įkvepia smalsumas: mėgstu ragauti, patinka nestandartiniai skoniai, jų deriniai. 

Druska mano kepiniuose slepiasi... visur, ir tai normalu. Ji turi būti naudojama, kad atskleistų skonį. 

Tortų turnyrui ruošiu... tai, ką jau šia savaitę bandysiu pagaminti, duosiu savo šeimos nariams ragauti ir vertinsime, kaip gavosi. O idėja kilo galvojant apie turnyro temą. Šokoladas ir karamelė būtų pernelyg paprasta, todėl prisiminiau jaunystę ir tai, ką mėgau: tekilą, kokteilį „Margarita“. Jų bus ir mano turnyrui kuriamame torte.“

Į siautulingą vakarėlį Agata Kontrimė Tortų turnyro komisijos narius, taip pat dalyvius bei žiūrovus kvies jau kitą šeštadienį, birželio 22 dieną, Druskininkuose. Profesionalų turnyro dalyvius vertins kartu su partneriais – Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sudaryta tarptautinė komisija. Jos paskelbtiems nugalėtojams bus įteikti Druskininkų kurorto įsteigti piniginiai prizai. Po profesionalų turnyre pasirodys konditerijos entuziastai, kurių tortus ragaus ir vertins miesto gyventojai bei svečiai. Už jų įsigytus bilietus surinktos lėšos bus aukojamos Maltos ordinui. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.