Pajūryje vyksiančiame festivalyje bus naudojamos daugkartinės taurės

Liepos 3-oji paskelbta Tarptautine diena be plastikinių maišelių – tuo siekiama atkreipti dėmesį į plastiko atliekų daromą žalą aplinkai. Svarbu pabrėžti, kad didelę grėsmę gamtai kelia ne tik maišeliai, bet ir vienkartiniai indai, kurių irimas užtrunka daugybę metų. 

 Aludarių dienos festivalyje Klaipėdoje bus naudojamos daugkartinės plastikinės taurės, kurios neteršia gamtos.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 Aludarių dienos festivalyje Klaipėdoje bus naudojamos daugkartinės plastikinės taurės, kurios neteršia gamtos.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 7:28 PM, atnaujinta Jul 4, 2019, 1:08 PM

Šiuolaikinės įmonės sutinka, kad plastiko naudojimo mažinimas – svarbus uždavinys ir verslui. Todėl Aludarių dienos festivalyje Klaipėdoje bus naudojamos daugkartinės plastikinės taurės, kurios neteršia gamtos.

Liepos 13 d. „Švyturys Brewery“ Aludarių dienos festivalyje naudojamos taurės gaminamos iš specialaus plastiko. Jomis daug kartų naudotis bus galima ir ateityje. 

„Renginio lankytojai pirkdami gėrimą už taurę turi palikti depozitą, kurį atgauna išeidami. Pirkdami naują gėrimą svečiai seną taurę palieka ir gauną naują. Panaudotos taurės keliauja į specialią palapinę, iš kurios mūsų partneriai jas surenka ir veža plauti. Šios taurės saugiai sandėliuojamos ir vėliau naudojamos kitų renginių metu“, - pasakoja „Švyturys-Utenos alus“ prekybos rinkodaros specialistė Evelina Juškaitė.

Galimybių būti „žalesniems“ kasmet vis daugiau

Tai nėra pirmieji metai, kai Aludarių dienos šventėje Klaipėdoje naudojamos daugkartinės taurės. Pasak Evelinos Juškaitės, šiemet nauji įmonės partneriai leis dar labiau rūpintis aplinkosaugos palaikymu. 

„Neseniai Lietuvoje atsirado keletas įmonių, kurios pasirūpina daugkartinių taurių surinkimu, išplovimu, pristatymu. Šiais metais atradome partnerius, kurie užtikrins efektyvias paslaugas, o dėl šios priežasties galėsime judėti toliau – daugkartinius indus naudosime ne tik Aludarių dienos proga“, – kalba Evelina Juškaitė.

Pasak E.Juškaitės, tokiu žingsniu įmonė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į aplinkosauginius klausimus bei skatinti aplinką tausoti ir kitus verslus.

Perdirbti gali būti ir alaus gamyboje naudojami ingredientai

Aludaris ir garsus alaus someljė Jonas Lingys taip pat teigia, kad aplinkosauga ir ekologija smarkiai susijusi su jo profesija. Pasak jo, ypatingai svarbus resursų taupymas ir atsakingas vartojimas.

„Kalbant apie aplinkosaugą, resursų taupymas yra vienas reikšmingiausių veiksmų. Daugkartinės taurės smarkiai sumažina aplinkos taršą, daug kartų naudojami indai kuria tvarumą – kuo daugiau žmonių naudos daugkartines taures, tuo gražesnę aplinką turėsime. 

Aplinkosauga ir resursų taupymas tiesiogiai susiję su aludaryste. Viskas, kas yra naudojama gaminant alų: salyklas, vanduo, apyniai, mielės panaudojami taip, kad beveik neliktų jokios taršos. Kai kurie produktai panaudojami ir daugiau kartų, pavyzdžiui, panaudotas salyklas keliauja pas ūkininkus, kurie jį vėl panaudoja kaip pašarą gyvuliams, o panaudotos mielės kitų įmonių perdirbamos į baltyminius papildus arba toliau naudojamos kosmetikos pramonėje“, – pasakoja Jonas Lingys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.