Vilniuje sukūrė rojų smaližiams: tiek sveikuoliškų desertų niekur nėra

Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį. Į renginį susirinkę maisto žurnalistai ir tinklaraštininkai ragavo tandūre gamintų užkandžių bei karštųjų patiekalų ir įvairių saldumynų. 

Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Avinžirnių kebabas.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Avinžirnių kebabas.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
G.Vincerzevskis.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
G.Vincerzevskis.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
G.Vincerzevskis ir R.Prasauskas.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
G.Vincerzevskis ir R.Prasauskas.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį. Marinuotas tofu.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį. Marinuotas tofu.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį. Naminiai „Snickers“.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį. Naminiai „Snickers“.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Pica su baklažanais.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Pica su baklažanais.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Pica su tofu.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Pica su tofu.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Vilniuje įsikūręs vegetariškų bei veganiškų patiekalų restoranas „Holigans“ pristatė naująjį  rudens ir žiemos valgiaraštį.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Restoranas įsigijo tandūrą – molinę kubilo formos krosnį, populiarią Indijoje bei kitose Azijos šalyse. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Restoranas įsigijo tandūrą – molinę kubilo formos krosnį, populiarią Indijoje bei kitose Azijos šalyse. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Tortas „Laimė“.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Tortas „Laimė“.<br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Kavos tortas „Le Mure au Cafe“. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Kavos tortas „Le Mure au Cafe“. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Kavos tortas „Le Mure au Cafe“. <br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Kavos tortas „Le Mure au Cafe“. <br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Čia siūloma daugiau nei 60 rūšių tortų, o jų veganiškų tortų, taip pat tortų be glitimo ar cukraus asortimentas – didžiausias Lietuvoje. <br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Čia siūloma daugiau nei 60 rūšių tortų, o jų veganiškų tortų, taip pat tortų be glitimo ar cukraus asortimentas – didžiausias Lietuvoje. <br>Mortos Vilkaitės nuotr.
Čia siūloma daugiau nei 60 rūšių tortų, o jų veganiškų tortų, taip pat tortų be glitimo ar cukraus asortimentas – didžiausias Lietuvoje. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Čia siūloma daugiau nei 60 rūšių tortų, o jų veganiškų tortų, taip pat tortų be glitimo ar cukraus asortimentas – didžiausias Lietuvoje. <br>Evelinos Michalovskytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (20)

Lrytas.lt

2019-11-01 10:09

Net 75 proc. žaliavų - ekologiškos

Vilniečių ir sostinės svečių pamėgta užkandinė „Holigans“ atsidarė prieš beveik ketverius metus stoties rajone – Vilniuje tuo metu jau veikė dvi vegetarišką meniu siūlančios vietos, tačiau patiekalų pasirinkimas jose nebuvo didelis. 

„Pajutome, kad reikėtų dar vienos vietos, be to sumanėme, jog ji siūlys ne tik vegetariškus, bet ir veganiškus patiekalus“, – sakė „Holigans“ vadovas Gintas Vincerževskis. 

Patirties versle turėjęs vyras užkandinę įkūrė kartu su savo draugu Ramūnu Prasausku, kuris prieš tai dirbo keliuose restoranuose Lietuvoje bei užsienyje, o atidarius „Holigans“ tapo naujosios vietos virtuvės šefu.

„Atidarę užkandinę turėjome daug patiekalų, kurie tradiciškai yra mėsiški – mėsainių, kotletų, kepsnių, lazanijos. Labai norėjosi parodyti, kad galima valgyti tuos pačius patiekalus be mėsos ir jie yra ne mažiau skanūs bei maistingi,  – prisiminė G.Vincerževskis. – Patys esame vegetarai, todėl mums buvo svarbu skleisti šias idėjas, dalintis jomis su kitais“. 

Nuo pat pradžių įkūrėjai pasiryžo, kad jų užkandinėje nebus ne tik mėsos, bet ir alkoholio, kad naudos kiek galima daugiau vietinės bei ekologiškos produkcijos. 

„Šiuo metu apie 75 proc. mūsų naudojamų žaliavų yra ekologiškos, jas gauname iš sertifikuotų tiekėjų“, – džiaugėsi vyras. 

Be to, nenaudojami jokie pusgaminiai – net kečupas, majonezas ar uogienės tortų pertepimui gaminami vietoje.

Nuo kitų maitinimo įstaigų „Holigans“ skiriasi ir tuo, kad darbuotojai čia atrenkami itin kruopščiai, pageidaujami tik neturintys žalingų įpročių – nerūkantys, nepiktnaudžiaujantys alkoholiu. Čia laikomasi gyvenimo be atliekų („Zero Waste“) filosofijos – atliekos rūšiuojamos, o dauguma naudojamų medžiagų – servetėlės, popieriniai rankšluosčiai, pakuotės išsinešamam maistui, skystis indams plauti – ekologiški. „Norime būti draugiški tiek savo lankytojui, tiek aplinkai“, – sakė G.Vincerževskis. 

Valgiaraštį įtakojo įvairių šalių virtuvė

Šių metų pavasarį „Holigans“ persikėlė į naują, erdvesnę vietą Ogmios mieste. Naujoji erdvė padalinta į dvi dalis – restoraną bei smaližainę.

Restorano valgiaraštis išsiplėtė. Jame – sriubos, įvairūs užkandžiai, salotos, karštieji patiekalai. Žinoma, liko mėsainiai, vadinamieji „burgeriai“ – daug kas ateina pavalgyti specialiai jų. 

Nors pagrindinė nata yra europietiškas maistas, atsirado ir egzotiškesnių patiekalų. 

„Turėjome virėjų iš įvairių šalių, pavyzdžiui, Meksikos, Venesuelos, Indijos – kiekvienas jų įnešė ką nors savo, ką mūsų lankytojai pamėgo“, – sakė restorano vadovas. 

Restorano naujiena – tandūro patiekalai.  Tandūrą – molinę kubilo formos krosnį, populiarią Indijoje bei kitose Azijos šalyse „Holigans“ įsigijo vos prieš keletą mėnesių ir kurdami receptus daug eksperimentavo. 

Susirinkusieji paskanauti naujojo valgiaraščio patiekalų ragavo tandūre kepto veganiško avinžirnių kebabo, picų su karamelizuotais baklažanais ir avinžirniais bei marinuotu tufu – šios paliko itin didelį įspūdį, taip pat iš „Maseca“ – specialios kukurūzų rūšies miltų – kepto tako su duonvaisiu. 

Didžiausias Lietuvoje veganiškų tortų pasirinkimas

Atėjusiems įspūdį paliko ir saldumynai.

„Mūsų tortai, vieno kąsnio saldumynai visuomet buvo labai populiarūs, todėl apsisprendėme šią kryptį vystyti – stipriai išplėtėme asortimentą bei atidarėme smaližainę“, – sakė „Holigans“ konditerijos ir „Smaližainės“ vadovė Nomeda Teiten. Čia siūloma daugiau nei 60 rūšių tortų (o pradėjo vos nuo 6!), o jų veganiškų tortų, taip pat tortų be glitimo ar cukraus asortimentas – didžiausias Lietuvoje. 

Žurnalistai ir tinklaraštininkai, pirmieji paragavę smaližainės naujienų, gyrė be glitimo – su rudųjų ryžių biskvitu pagamintą baltojo šokolado tortą „Laimė“, perteptą pikantišku citrinų ir imbiero įdaru, kavos tortą „Le Mure au Cafe“ (taip pat be glitimo) su kokosų grietinėle, veganišką „Napoleono“ tortą, pagamintą iš speltų miltų su namine spanguolių uogiene bei „Snickers“ primenančius vieno kąsnio saldumynus be glitimo ir cukraus. Daug kas ragaudami negalėjo patikėti, kad šie kepiniai yra be kvietinių miltų ar gyvūninės kilmės sudedamųjų dalių. 

Beje, visa čia patiekiama kava yra be kofeino ir pagaminta natūraliu būdu – kofeinas išplaunamas naudojant ne chemines medžiagas, o vandenį (šis procesas trunka daugiau nei 10 valandų). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.