Legendinio šefo restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o, kuris mirė prieš dvejus metus, restoranas prarado prestižinį maisto biblijos „Michelin“ trijų žvaigždučių įvertinimą, kurį turėjo nuo 1965 metų, penktadienį paskelbė šis restoranų gidas.

Netoli Liono esančio restorano „L'Auberge du Pont de Collonges“ kokybė „išliko puiki, bet – ne trijų žvaigždučių lygio“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Netoli Liono esančio restorano „L'Auberge du Pont de Collonges“ kokybė „išliko puiki, bet – ne trijų žvaigždučių lygio“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo- garsenybės idėją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo- garsenybės idėją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo- garsenybės idėją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo- garsenybės idėją.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Silvija Čibirienė

Jan 17, 2020, 4:00 PM

Pranešime naujienų agentūrai AFP sakoma, kad netoli Liono esančio restorano „L'Auberge du Pont de Collonges“ kokybė „išliko puiki, bet – ne trijų žvaigždučių lygio“.

Mažame miestelyje dėl maisto pamišusiame Prancūzijos pietryčių regione įsikūręs restoranas 2020 metų gide „Michelin“ turės dvi žvaigždutes.

„Michelin“ bosas Gwendalas Poullennecas ketvirtadienį apsilankė restorane pranešti naujienų, sakė atstovė.

Pranešama, kad P. Bocuse'o tarptautinio šefų čempionato „Bocuse d'Or“ organizacija nuliūdo dėl šių naujienų.

„GL events“, kuri organizuoja prestižinį „Bocuse d'Or“, „nori tvirtai remti „Bocuse“, sakoma jos pareiškime.

P. Bocuse'as, vienas geriausių visų laikų Prancūzijos virėjų, mirė sulaukęs 91-erių 2018 metų sausio 20 dieną. Jis sirgo Parkinsono liga.

Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo- garsenybės idėją.

P. Bocuse'o restoranas buvo vienintelis Prancūzijoje, tris „Michelin“ žvaigždutes išlaikęs daugiau kaip keturis dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?