Prieš 20 metų pagamintas padažas – populiariausias Lietuvoje

UAB „Daumantai LT“ prieš dvidešimtmetį rinkai pristatytas pomidorų padažas „Tradicinis“ eilę metų neužleidžia lyderio pozicijų ir yra mėgstamiausių bei perkamiausių prekių krepšelyje.

 Prieš 20 metų pagamintas padažas – populiariausias Lietuvoje.
 Prieš 20 metų pagamintas padažas – populiariausias Lietuvoje.
 Prieš 20 metų pagamintas padažas – populiariausias Lietuvoje.
 Prieš 20 metų pagamintas padažas – populiariausias Lietuvoje.
 „Daumantai LT“ įkūrėjas bei generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.
 „Daumantai LT“ įkūrėjas bei generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2020, 11:48 AM, atnaujinta Apr 6, 2020, 12:05 PM

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos rengiamame konkurse „Populiariausia prekė 2019“ „Daumantų“ pomidorų padažas „Tradicinis“ jau dešimtą kartą tapo nugalėtoju pomidorų padažų kategorijoje. Asociacijos direktorės Rūtos Vainienės teigimu, tokį populiarumą lemia ne tik kokybė, inovatyvumas, bet ir gebėjimas būti pastebėtiems bei įvertintiems.

„Tai yra vieni objektyviausių verslo apdovanojimų, nes čia prekių vietą sąraše nulemia tik vartotojų pasirinkimas. Prekės populiarumą apibrėžia ne tik kokybės klausimas, bet ir tai, ar ją rekomenduoja artimieji – šeima, draugai, pažįstami, ir tai, ar ji yra perkama plačiąja prasme, vertinant objektyvius prekybos rodiklius“, – sako Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomoji direktorė.

„Daumantai LT“ įkūrėjo bei generalinio direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus manymu, produkto populiarumą lemia jo paprastumas bei kokybė. Sodriam skoniui sukurti, gamintojai 100 gramų „Daumantų“ pomidorų padažo „Tradicinis“ sunaudoja daugiau nei pusę kilogramo pomidorų.

„Vertiname vartotojų ištikimybę šiam produktui, tad bėgant laikui nekeičiame jo sudėties. Norime išlaikyti ryškų, turtingą, vartotojų įvertintą skonį, sukurtą laikantis geriausių padažų gaminimo tradicijų. Tai ir lemia sėkmę tarp pirkėjų – jie žino, kad įsigis kokybišką bei jau pamėgtą produktą“, – teigia S. Grinkevičius.

2000-aisiais rinkai pristatytas „Daumantų“ pomidorų padažas „Tradicinis“ pardavimo apimtimis lenkia ne vieną gamintojo prekę. Nuo 2010 m., kai pelnė pirmąjį „Populiariausios prekės“ apdovanojimą, pagaminta net 15 mln. padažo indelių. S. Grinkevičius pastebi, kad šį produktą renkasi ir jaunoji karta, kuri padažui pirmą kartą pasirodžius prekybos centrų lentynose dar net nebuvo gimusi.

„Didžiausias darbo įvertinimas – tai stebėjimas, kaip žinia apie mūsų sukurtus produktus sklinda iš kartos į kartą. Vaikai tėvų prekių krepšeliuose matę pomidorų padažą „Tradicinis“, renkasi jį ir savo šeimose“, – kalba S. Grinkevičius.

„Daumantų“ generalinis direktorius akcentuoja, kad nors praėjusiais metais buvo atnaujinta didžioji dalis produktų pakuočių, pomidorų padažas „Tradicinis“, net ir pakeitęs išvaizdą, buvo įvertintas vartotojų ir toliau aktyviai perkamas.

Šis gaminys – populiarus ne tik Lietuvoje. Jis eksportuojamas ir į Latviją, Estiją, Jungtinę Karalystę bei Jungtines Amerikos Valstijas. Padažas puikiai tinka įvairių mėsos, daržovių, bulvių patiekalų pagardinimui, sriubų bei troškinių skaninimui.

Vienų ilgaamžiškiausių verslo apdovanojimų „Populiariausia prekė“ nugalėtojai atsakingai renkami susumuojant keturių didžiausių Lietuvos prekybos tinklų – „Iki“, „Maxima“, „Norfa“ bei „Rimi“ praėjusių metų pardavimo duomenis įvairiose prekių kategorijose, kurių yra net 200. Konkursas skirtas įvertinti tiekėjų, gamintojų ir prekybininkų darbą bei sužinoti, ko lietuvių širdys trokšta labiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.