Pirmąkart po karantino susitikę šefai dalijosi sezono naujienomis

Po keletą mėnesių trukusios pertraukos Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė virtuvės šefus, skonių kūrėjus į vasarišką susitikimą „Būkime kartu!“ lauko terasoje „HBH Vilnius“, apsuptoje gėlių ir žalumos. 

 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 „Vasara su šefais“.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 J.Mikalkėnienė, A.Čepukaitė,J.Orševski. <br>D.Šarėjienės nuotr.
 J.Mikalkėnienė, A.Čepukaitė,J.Orševski. <br>D.Šarėjienės nuotr.
 R.Gurskas, J.Orševski.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 R.Gurskas, J.Orševski.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 J.Orševski, E.Janerikas.<br>D.Šarėjienės nuotr.
 J.Orševski, E.Janerikas.<br>D.Šarėjienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (20)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 1:05 PM, atnaujinta Jul 1, 2020, 2:20 PM

Maitinimo sektoriuje tvyrant įvairiems iššūkiams, labai svarbus susitelkimas, geranoriškumas dalinantis kūrybine patirtimi ir žiniomis.

Patyrę virtuvės meistrai kartu su visuomeninio maitinimo partneriais ir vietiniais augintojais pristatė sezono aktualijas, vaišino gurmaniškais užkandžiais, dūmu kvepiančiais kepsninėse ruoštais patiekalais, patiekdami juos vienkartiniuose natūraliuose kviečių sėlenų, cukranendrių induose. 

Renginio metu Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) prezidentė Agnė Vaitkuvienė pakvietė LVVKA narius į kaimą - pažinti jo žmones, paslaugas ir produktus. Ketinama organizuoti pažintinius renginius pas vietinius augintojus, rengti produktų pristatymus virtuvės vadovams, skatinti naudoti vietinius, Lietuvos ūkininkų užaugintus produktus. 

Renginyje šviežiomis braškėmis, medlievomis, žirniais vaišino ūkininkė Daiva Sakalauskienė iš Alytaus rajono. Bitininkas Erikas Augustinavičius supažindino su tradicijas puoselėjančiu tautinio paveldo Šušvės midumi bei vaišino šių metų šviežiu lietuvišku medumi. LKTA ir LVVKA bendradarbiauti paskatino meilė maistui, noras dalintis tradiciniais ir inovatyviais maisto gaminimo būdais, pažinti ir populiarinti vietinius produktus.

Svečiai skanavo virtuvės šefės Liucijos Makovskos paruoštus vieno kąsnio gurmaniškus užkandžius: rūkytą antienos filė, braškių ir pomidorų čatnį su maskarponės ir marinuoto imbiero putėsiais bei parūkytos antienos lazdeles su žaliųjų smidrųų džemu, virtais putpelių kiaušiniais garstyčių padaže, karamelizuotais karijų riešutais. 

Virtuvės meistrė Honorata Lyndo paruošė mažus krepšelius su karšto rūkymo antienos krūtinėle su persikų tartaru ir braškėmis bei  krepšelius su parūkytos antienos lazdelėmis, varškės kremu, džiovintais pomidorais ir jaunais žirniais. 

Konditerijos meistrė Dovilė Valentienė vaišino orinukais su šokoladu ir pelėsiniu sūriu. Gaivius naminius limonadus ir jų šerbetus paruošė gėrimų studijos „Cocktails and Drinks“ ekspertas Tomas Pletaras. 

Vasariškai lengvą užkandį – dūmo aromato glazūruotos BBQ antienos takus su ananasų salsa, žaliąja citrina ir saldžiu BBQ padažu su „Chipotle“ aitriosiomis paprikomis gamino Dmitrij Urbanovič, restorano „Town steakhouse“ virtuvės šefas. 

Paeliją su vištiena, trumpagrūdžiais ryžiais, jūros gėrybėmis - krevetėmis, midijų mėsa, vėžiais, daržovėmis ir skanintą šafranu paruošė Aldona Gečienė ir Astera Tenkutienė, viešbučio „Vilnius Grand Resort“ virtuvės meistrės. 

Lauko kepsninėje mėsanius su brijošės bandele ir antiena, BBQ padažu su ananasais ir Chalapos aitriosiomis paprikomis, Savojos kopūsto ir mangoldų, svogūnų laiškų, būrokėlių lapų, kalendrų salotomis gamino Laurynas Bužinskas, restorano „Untold Grill Stories“ virtuvės šefas.

Kiekvienam svečiui padovanotas vasaros sezono žurnalas „Geras skonis“, kuriame LVVKA Prezidentas Jaroslav Orševski dalinasi asociacijos, gyveuojančios jau 20 metų, siekiais, gyvavimo patirtimi.

Nuoširdžiai dėkojame „HBH Vilnius“ savininkei Aidai Čepukaitei už suteiktą erdvę ir priėmimą. Dėkojame  virtuvės šefams už kūrybiškumą ir entuziazmą bei visiems partneriams, geranoriškai prisidėjusiems ir parėmusiems produktais bei mokymo centrui „Žirmūnai“ už mokinių-padavėjų komandą. Džiaugiamės, kad po ilgos pertraukos susirinko gausus būrys skonių profesionalų ir gurmaniškos virtuvės mėgėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.