Šiuos burnoje tirpstančius pyragaičius pamėgo prancūzai – išbandykite ir jūs

Pats metas plikytiems pyragaičiams! Profitroliai, eklerai ar tiesiog plikyti pyragaičiai – vadinti galime kaip patogiau, bet tai nostalgiją keliantis kepinys iš mano vaikystės.

Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su riebiu kremu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ilona Juciūtė

Nov 12, 2020, 3:22 PM, atnaujinta Nov 13, 2020, 2:20 PM

Prancūzų virtuvės šedevras iš kokybiškų lietuviškų produktų – orinis pyragaitis tirpsta burnoje, o kremą renkuosi riebesnį.

Man labiau patinka varškės kremas, nei vien iš grietinėlės.

Renkuosi 15 proc. DVARO varškę ir 35 proc. DVARO grietinėlę ir visada esu užtikrinta savo pergale.

Šių kokybiškų produktų net nereikia kažkaip ypatingai plakti – kelios minutės, ir šis duetas tampa kreminės, aksominės konsistencijos.

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

Tešlai reikės:

  • 125 ml DVARO pieno
  • 125 ml vandens
  • 100 g DVARO sviesto
  • 150 g miltų
  • 4-5 kiaušinių
  • vanilės pastos
  • žiupsnelio druskos
  • 1 v. š. cukraus

Varškės kremui reikės:

  • 250 g DVARO varškės
  • 100 ml DVARO grietinėlės 35%
  • miltelinio cukraus pagal skonį
  • pusės citrinos sulčių
  • citrinos žievelės
  • vanilės pastos

Šokoladiniam glaistui reikės:

  • 100 gramų uodojo šokolado
  • 2 v. š. DVARO grietinėlės 35%

Tešlos gaminimas

Puode kaitinkite pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą, kol viskas ištirps.

Supilkite miltus ir nuolat maišykite, kol tešla sušoks į kamuolį. Tuomet maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol išgaruos vanduo apie 3-4 min.

Atvėsinkite tešlą ir perkelkite į maišytuvo indą.

Į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite tešlą. Įmaišykite vanilės pastą. Tešla turėtų būti tirštos konsistencijos, lengvai kristi nuo šaukšto.

Šaukštu ar konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius pyragėlius.

Kepkite įkaitintoje 180 ° C orkaitėje 20-25 min., kol gražiai paruduos.

Varškės kremo gaminimas

Varškę pertrinkite per sietelį.

Visus produktus sudėkite į maišytuvo dubenį ir 2-3 min. plakite šluotele.

Šokoladinio glaisto gaminimas

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, įmaišykite grietinėlę.

Įdarykite pyragaičius kremu. Apliekite šokoladiniu glaistu.

Skanaus!

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.