Puikūs pietūs iš vakarykščių bulvių – virtinukai, kuriuos labai mėgsta italai

Daugiau praleisdami laiko namuose ir skiriant maisto gaminimui ieškome progų, kaip tai padaryti greičiau. Tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir receptų knygų autorė Renata Ničajienė dalijasi idėja itališkų virtinukų „Gnocchi“ idėja, kuriuos galima pasigaminti iš prieš tai orkaitėje keptų su lupenomis bulvių.

Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Renata Ničajienė gamino bulvinius virtinukus (gnocchi).
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 29, 2021, 7:09 PM

Kiekvieną iškeptą bulvę perpjaukite ir išskobkite jos minkštimą šaukštu.

„Gnocchi“ tešlau pagaminti reikės:

  • 0,5 kg bulvių minkštimo;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 stiklinė miltų;
  • Žiupsnelis druskos.

„Aš bulves pertryniau trintuvu, o jei jo neturite – galite bulves sutarkuoti per smulkią tarką“, – pasakoja Renata.

Į smulkintas bulves įmuškite kiaušinį, berkite dalį miltų ir šiek tiek druskos.

Gerai išminkykite ir tada suberkite likusius miltus.

„Tešlą galite palikti valandai pastovėti, kad ji subręstų, o tada gaminti galite pasikviesti visą šeimą, ypač vaikus. Vaikams tai smagi veikla, tešla labai patogi darbui, todėl tai daryti labai paprasta“, – šypteli receptų autorė.

Kaip ir gamindami tradicinius varškėtukus pirmiausia tarp rankų susukite gyvatėles, jas dėkite ant stalo ir pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

„Lentą su virtinukais galite padėti į šaldytuvą ir laikyti iki paros. Kai prireiks – išsitraukti, išsivirti, pasišildyti padažą. Jei norite išlaikyti ilgiau, juos galite įdėti į šaldiklį – kai jie sustings, sudėkite į maišelius porcijomis ir laikykite ilgiau“, – pataria R.Ničajienė.

Ji pataria prie tokių bulvinių virtinukų pasiūlyti naminio pomidorų padažo.

Padažui pagaminti reikės:

  • Skardinės konservuotų pomidorų;
  • 3 skiltelių trintų esnakų;
  • Šiek tiek džiovinto raudonėlio;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus.

Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, konservuotus smulkinus pomidorus, trumpai viską pakaitinsime, paskaniname česnaku, raudonėliais, pipirais ir druska.

Padažą sudėkite į indelį ir taip pat galite laikyti šaldytuve – kai reikės, galėsiu pasišildyti su virtiniais.

Norėdami paruošti greitus pietus itališkus bulvinius virtinius „Gnocchi“ dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 6-7 minutes. Ištraukę iš vandens dėkite į lėkštę, apliekite padažus ir apibarstykite sūriu. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.