D. Praspaliauskas rekomenduoja: pieno produktai, kuriuos verta rinktis

Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį. Taip tvirtina vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas. Jis išrinko kokybiškiausius ir natūraliausius pieno produktus, kuriuos rekomenduoja visiems.

Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
UAB „Rivona“ pieninės vadovė Laima Balionienė.
UAB „Rivona“ pieninės vadovė Laima Balionienė.
UAB „Rivona“ pieninės vadovė Laima Balionienė.
UAB „Rivona“ pieninės vadovė Laima Balionienė.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Vienas geriausių šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Pirkėjai „Norfos“ parduotuvėse jau kurį laiką pastebi naujas prabangias kai kurių pieno produktų pakuotes, ant kurių užrašyta: „Piemenėlio Excellence. Šefas Deivydas Praspaliauskas rekomenduoja“.
Pirkėjai „Norfos“ parduotuvėse jau kurį laiką pastebi naujas prabangias kai kurių pieno produktų pakuotes, ant kurių užrašyta: „Piemenėlio Excellence. Šefas Deivydas Praspaliauskas rekomenduoja“.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 10:00 AM

Pirkėjai „Norfos“ parduotuvėse jau kurį laiką pastebi naujas prabangias kai kurių pieno produktų pakuotes, ant kurių užrašyta: „Piemenėlio Excellence. Šefas Deivydas Praspaliauskas rekomenduoja“.

Šią produkciją D.Praspaliauskas išskyrė ne veltui: ji kokybiška, natūrali, be jokių priedų, pagaminta pagal tradicines receptūras ir 100 procentų lietuviška.

„Nuo 2004 metų, kai buvo įkurta pieninė, mes nenaudojome jokio kito pieno, tik atvežtą iš Lietuvos ūkių“, – pasakojo UAB „Rivona“ pieninės vadovė Laima Balionienė.

Alytuje įsikūrusi pieninė visą gyvavimo laiką ėjo užsibrėžtu keliu – laikėsi natūralumo linijos ir tradicijų. Todėl jos gaminamus „Piemenėlio“ linijos produktus įvertino ir pamėgo „Norfos“ tinklo pirkėjai.

„Pirkėjų skonis, žinoma, keičiasi, tačiau mes taip pat nesnaudžiame – einame į priekį, nuolat stebime, ko jie nori, kaip keičiasi jų skonis, ir iškart tai pasiūlome“, – kalbėjo pieninės vadovė.

Ji pastebėjo, kad šiuolaikiniai pirkėjai itin vertina produktų natūralumą, todėl Alytaus pieninė jiems paruošė tik geriausius pasiūlymus.

Nauja moderni įranga leidžia išpilstyti pieną, pagaminti kitus produktus pagal tradicines receptūras, tačiau automatiškai, be žmogaus rankų prisilietimo – visi procesai vyksta uždarose talpyklose.

Tai ne tik užtikrina švarą, padeda išvengti klaidų, bet ir paspartina darbą. Kuo greičiau pienas perdirbamas, tuo kokybiškesnė produkcija.

„Mūsų taisyklė – visada švieži produktai. Į pieninę atkeliavęs pienas jau tą pačią dieną išpilstomas, o kitą rytą jis būna pasiekęs „Norfos“ parduotuves visoje Lietuvoje. Tad pirkėjai visada gali įsigyti natūraliausios ir šviežiausios produkcijos. Kuo gaminiai šviežesni, tuo laimingesni pirkėjai“, – šypsojosi L.Balionienė.

Taip pat greitas perdirbimas leidžia pailginti pieno produktų galiojimo terminą nenaudojant jokių priedų.

Tikra šios pieninės žvaigžde galima pavadinti „Piemenėlio“ varškę – šis daugelio šeimininkių pamėgtas produktas sudaro didžiausią apie 100 tonų pieno per dieną perdirbančios pieninės produkcijos dalį. Tik vasarą varškę lenkia kefyras. Populiari ir grietinė, rauginto pieno produktai, grietinėlė, sviestas, jogurtas, ledai.

Beje, pieninės vadovė pastebėjo, kad vis populiaresni tampa riebesni pieno produktai, – lietuviai linksta valgyti tai, ką valgė jų protėviai.

Prieš keletą metų jie dar dažnai rinkosi liesesnius produktus, o dabar į pirkėjų krepšelius sugrįžo riebesnė varškė, grietinė ar ledai.

Iš gausios Alytaus pieninės produkcijos pasirinkti gali kiekvienas, todėl puikios kokybės „Piemenėlio“ linijos pieno produktus vertina „Norfos“ pirkėjai.

„Tikimės, kad žinomo šefo D.Praspaliausko vardas ir rekomendacija padės ir kitiems atrasti ekskliuzyvinės linijos pieno produktus“, – mano L.Balionienė.

Sviestas, 2,5 ir 3,5 proc. riebumo pienas, 2,5 proc. riebumo kefyras, 30 proc. grietinė, 35 ir 12 proc. grietinėlė, 9 proc. varškė, trinta varškė, kreminis desertinis jogurtas su mangais, apelsinais bei avokadais ir jogurtas su džiovintais vaisiais ir sėlenomis – tai produktai, ant kurių pakuočių nuo šiol puikuosis D.Praspaliausko veidas ir rekomendacija.

„Išrinkau tuos produktus, kuriuos pats galiu drąsiai naudoti tiek namuose, tiek restorane. Tai išskirtiniai produktai, kurių kokybe neabejoju. O mano misija – dar ir kurti receptus iš „Norfos“ produktų ir jais dalytis“, – kalbėjo D.Praspaliauskas, prekybos tinklo pirkėjams jau pasiūlęs išbandyti ne vieną receptą.

Pieno produktai, pasak D.Praspaliausko, yra be galo svarbūs tiek namų, tiek restorano virtuvėje.

Kefyras pirmiausia siejasi su šaltomis sriubomis – šaltibarščiais, šalta agurkų sriuba ir daugybe kitų. Be to, šefo teigimu, kefyras idealiai tinka ir desertams gaminti – panakotai, šerbetui ar kitiems.

Grietinėlė – produktas, skirtas pirmiausia desertams gaminti ar kavai pagardinti. Iš jos galima paruošti gausybę įvairiausių skanėstų – nuo klasikinio tiramisu ar suflė iki tortų, pyragų, pyragėlių, saldžių ar pikantiškų padažų.

„Be sviesto iš viso neįsivaizduoju virtuvės. Virtuvėje daug kas prasideda nuo keptuvės, o keptuvei būtinas sviestas. Jis labai plačiai naudojamas – nuo padažų iki užtepėlių, nuo kepinių iki garnyrų“, – pasakojo D.Praspaliauskas.

Pienas, pasak jo, labai praverčia virtuvėje ruošiant košes, padažus, sriubas, kitus patiekalus, gardinant kavą.

Iš varškės šefas taip pat ruošia daugybę patiekalų – klasikinius sūrio pyragus, pyragus su varške ir obuoliais ir dar daug kitų saldžių ar pikantiškų patiekalų.

Vienintelis D.Praspaliausko rekomenduojamas naujosios linijos produktas, iš kurio nieko negamina, o išsyk valgo – tai jogurtas.

Tuo, kad pirkėjams rekomenduoja puikius produktus, D.Praspaliausko bendradarbiavimas su „Norfos“ tinklu nesibaigia. Parduotuvėse atsiras ir naujovė, kurią kartu su pieninės technologais sukūrė žinomas šefas, – trijų rūšių išskirtinio skonio ledai.

„Mūsų tikslas buvo surasti klasikinius derinius, kuriuos tam tikri priedai pakylėtų aukščiau.

Pavyzdžiui, tokį klasikinį derinį kaip kokosai su mangais pagardinome sūria karamele. Ne mažiau įdomios turi būti ir dar dvi kitos ledų rūšys“, – pasakojo žinomas šefas.

Ledai, pasak jo, bus parduodami tiek vafliniuose rageliuose, tiek didesnėmis pakuotėmis, tad jų galės paskanauti ir pavieniai pirkėjai, ir įsigyti šventėms, susibūrimams ar tiesiog šiaip norėdami namuose turėti kokybiškų išskirtinio skonio skanėstų.

Ar sukurti ledus, skirtus masiniam vartojimui, jam buvo sunki užduotis?

„Restorane mes nuolat gaminame ledus, esu išbandęs jų daugybę. Sunkiausia užduotis buvo atrinkti, kuriuos pasiūlyti gaminti „Rivonos“ pieninei. Ir labai džiaugiuosi, kad pavyko“, – kalbėjo D.Praspaliauskas.

Ledai – pirmasis jo sukurtas produktas, kuris bus gaminamas masiškai ir kuris pasieks tokią didelę pirkėjų auditoriją.

Kaip D.Praspaliauskas pats vertina bendradarbiavimą su „Norfos“ prekybos tinklu?

„Turbūt kiekvienas šefas svajoja apie tai – kad pakiltų dar laipteliu aukščiau ir galėtų dalyvauti kuriant masinę produkciją. Be to, tai rimtas technologinis iššūkis.

Lietuvoje tai turbūt pirmas toks projektas. Labai džiaugiuosi ir kartu nerimauju.

Ir tikiuosi, kad tai naudinga abiem šalims. Galiu tobulėti kaip asmenybė ir virtuvės šefas. Kartu tobulės mano partneriai – jie turės tokių prekių, kokių neturės joks kitas tinklas ar parduotuvė“, – įvertino vienas geriausių šefų Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.