Kavinėje patiektų cepelinų nuotrauka internete sukėlė audrą: ar ryžtumėtės išbandyti?

Lietuviškos virtuvės pasididžiavimo – cepelinų – neįsivaizduojame be spirgučių ir grietinės. O ar įsivaizduojate juos su raugintais agurkėliais ar morkų salotomis?

Cepelinai Lenkijoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Cepelinai Lenkijoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Cepelinai Lenkijoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Cepelinai Lenkijoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 7:24 PM

Tinklaraštininkas Riebus katinas, neseniai savo socialinio tinklo paskyroje pasidalinęs cepelinų porcijos nuotrauka, sukėlė tikrą audrą.

„Na, kas atspės: kur taip gali patiekti klientams cepelinus?“ – paklausė jis.

Riebaus katino įrašas sulaukė šimtų komentarų. Sekėjai gana greitai įvardijo, jog tai Lenkija ir ėmė dalytis savo patirtimi.

„Aš pusseptintų metų dirbu ir gyvenu Lenkijoj. Taip pripratau, kad be salotų man cepelinai net nebesivalgo. Beje, lenkai salotas ir prie koldūnų dažnai duoda, ir prie bulvinių blynų“, – komentavo viena sekėja.

„Lenkijoje cepelinus esu gavusi su kečupu“, – patikino kita. „Lenkijoj ir kugelį su pomidorų padažų valgėm. Būna ir taip“, – patvirtino dar viena skaitytoja.

„Prieš beveik 20 metų susipažinau su savo vyru. Buvo keista matyti, kaip pas jį kaime valgo kugelį su obuolių uogiene ar cepelinus su raugintais agurkais. O dabar ir pati su agurkais ne tik cepelinus, bet ir kugelį valgau jau daug metų. Daug skaniau negu su grietine ir spirgais“, – lenkišką cepelinų versiją apgynė Riebaus katino sekėja.

„Tai ir pas mus kai kas valgo tarkuotų bulvių blynus su uogiene“, – pakomentavo dar vienas internautas.

„Nuo tokio derinio vien pažiūrėjus į nuotrauką skrandį skauda“, – pajuokavo kitas. „Skrandžio laidotuvės“, – konstatavo trečias.

Tačiau ir lietuviai, pasirodo, valgo cepelinus ne vien su spirgučių padažu ar grietine: diskusija parodė, kad yra daugybė, kurie juos valgo su duona, uogiene ar medumi.

„Mes prie cepelinų visada morkų su majonezu darom – patikėkit, labai tinka“, – patikino dar viena sekėja.

„Turbūt aš netikra lietuvė, nes man visai nepatinka puodukas padažo, puodukas grietinės ir dar spirgų prie cepelinų!?? O va štai taip – saikingai spirgučių ir dar raugintų daržovių yra labai gerai! Na, gal čia jau per daug, bet su kopūstų salotom tikrai valgyčiau cepelinus“, – pakomentavo Riebaus katino sekėja.

Portalui lrytas.lt tinklaraštininkas Riebus katinas patikino, kad ši cepelinų nuotrauka tikrai daryta Lenkijoje – už šią porciją valgytojas sumokėjo 25 zlotus – apie 5,5 euro.

O su kuo patiektus cepelinus mėgstate jūs?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.