Pieno produktai – ir sveikai mitybai, ir išrankiausiųjų skoniui

Pienas ir iš jo pagaminti įvairūs produktai – sviestas, grietinė, jogurtas, kefyras ir kiti – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Šie produktai – vienas organizmo tvirtybės šaltinių. Jie pasižymi didele naudingųjų baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų gausa. Gausybė mokslinių tyrimų patvirtino, kad pienas ir jo produktai naudingi ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

„Piemenėlio Excellence“ prekių ženklu pažymėti aukštos kokybės ir puikaus skonio pieno produktai, kuriuos rekomenduoja vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
„Piemenėlio Excellence“ prekių ženklu pažymėti aukštos kokybės ir puikaus skonio pieno produktai, kuriuos rekomenduoja vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas.
Pirkėjai iš karto pastebėjo 0,5 l talpos dailius išrūgų gėrimo butelaičius, išpieštus spalvingais „Piemenėlio“ linijos ženklais.
Pirkėjai iš karto pastebėjo 0,5 l talpos dailius išrūgų gėrimo butelaičius, išpieštus spalvingais „Piemenėlio“ linijos ženklais.
Mat šis neriebus, tik 0,1 proc. išrūgų gėrimas puikiai numalšina troškulį, atgaivina ir dar apdovanoja organizmą naudingosiomis medžiagomis.
Mat šis neriebus, tik 0,1 proc. išrūgų gėrimas puikiai numalšina troškulį, atgaivina ir dar apdovanoja organizmą naudingosiomis medžiagomis.
Pienininkus maloniai nustebino ir tai, kaip pirkėjai reagavo į kitą jų naujovę – pieną be laktozės. Vos tik atsidūręs lentynose šis pienas gana greitai iškeliavo į pirkėjų namus.
Pienininkus maloniai nustebino ir tai, kaip pirkėjai reagavo į kitą jų naujovę – pieną be laktozės. Vos tik atsidūręs lentynose šis pienas gana greitai iškeliavo į pirkėjų namus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-09-18 10:00

Kad ant mūsų stalo visuomet būtų sveikų, gardžių ir kokybiškų pieno produktų, rūpinasi UAB „Rivona“ pieninė, įsikūrusi Alytuje. Jos produkcija, iškeliaujanti į „Norfos“ parduotuves visoje Lietuvoje, žymima „N“, „Piemenėlio“ ir „Piemenėlio Excellence“ prekių ženklais.

Pastarasis ženklas – šių metų naujovė. Juo pažymėti aukštos kokybės ir puikaus skonio pieno produktai, kuriuos rekomenduoja vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas. Tad jei norite geriausios kokybės pieno produktų, daugiau galite nebevargti parduotuvėse prie lentynų – pakanka susirinkti tuos, ant kurių pavaizduotas garsiojo šefo atvaizdas ir rekomendacija, ir būsite ramūs tiek dėl skonio, tiek dėl kokybės.

Tačiau šia gurmaniškąja pieno produktų linija Alytaus pienininkų naujovės nesibaigia. Pirkėjams jie neseniai pasiūlė dar dvi naujienas – išrūgų gėrimą ir pieną be laktozės.

Pirkėjai iš karto pastebėjo 0,5 l talpos dailius išrūgų gėrimo butelaičius, išpieštus spalvingais „Piemenėlio“ linijos ženklais. O kas paragavo – sugrįžo nusipirkti. Mat šis neriebus, tik 0,1 proc. gėrimas puikiai numalšina troškulį, atgaivina ir dar apdovanoja organizmą naudingosiomis medžiagomis.

„Varškės gamybos technologinio proceso metu atskiriama varškė ir išrūgos – tai šalutinis gamybos produktas, kurio iki šiol nepanaudodavome. Tačiau išrūgose gausu naudingųjų mineralinių medžiagų – kalcio, kalio, floro, magnio, natrio, vitaminų A, D. Taip pat išrūgose dar būna likę pieno baltymų ir probiotikų“, – išrūgų vertybes išvardijo „Rivonos“ pieninės technologas Linas Sieniutis.

Šis gėrimas gaminamas dviejų skonių: vienas – su obuoliais ir morkomis, kitas – su vyšniomis ir vanile. Abu jie gaivaus skonio, su malonia rūgštele, tad labai tinka atsigaivinti ir yra puiki alternatyva gazuotiems gėrimams. Juo ypač apsidžiaugė mamos, norinčios pasiūlyti vaikams sveiką gėrimą.

„Abu išrūgų gėrimai jau atrado savo pirkėją – juos geria ir vaikai, ir suaugusieji“, – sakė technologas.

Pienininkus maloniai nustebino ir tai, kaip pirkėjai reagavo į kitą jų naujovę – pieną be laktozės. Vos tik atsidūręs lentynose šis pienas gana greitai iškeliavo į pirkėjų namus.

Šis „Piemenėlio“ ženklu pažymėtas 3,5 proc. riebumo pienas yra skirtas žmonėms, kurie netoleruoja pieno cukraus laktozės.

Kai kurie duomenys rodo, kad laktozės netoleruoja maždaug kas ketvirtas suaugęs Lietuvos gyventojas. Jiems net ir nedidelis laktozės kiekis sukelia įvairių nemalonių simptomų – sutrinka virškinimas, pučia pilvą, pykina, atsiranda spuogų.

Gaminant pieną be laktozės šis pieno cukrus suskaldomas į gliukozę ir galaktozę – tuomet pienas nebekelia jokių nemalonių virškinimo sistemos simptomų ir jį gerti gali visi.

Laktozės suskaldymas nepakeičia šio pieno galiojimo termino – jis toks pat, kaip ir įprasto pieno.

„Tiesa, šis pienas brangesnis už įprastą, bet jį iš karto atrado pirkėjai, kuriems aktuali laktozės netoleravimo problema. Pamatę, kokia yra šio produkto paklausa, jau svarstome, kad šią liniją reikėtų praplėsti, – ruošiamės gaminti jogurtą, ateityje galbūt gaminsime grietinę ar kitus produktus be laktozės“, – apie ateities planus pasakojo L.Sieniutis.

Jis paneigė mitą, neva piene be laktozės yra daugiau cukraus.

„Iš tiesų cukraus kiekis nepasikeičia, pasikeičia tik jo forma. Gliukozė ir galaktozė yra smulkesni junginiai, kuriuos žmogaus skonio receptoriai jaučia stipriau, todėl pienas be laktozės atrodo saldesnis“, – atskleidė technologas.

O netrukus pirkėjai sulauks ir rudeninių naujienų: Alytuje ruošiamasi gaminti dviejų naujų skonių jogurtą, kuris labiau tiks šaltajam sezonui.

Vienas jų bus braškių ir sūrio pyrago skonio, kitas – su morkų priedu ir meduoliniais prieskoniais: kardamonu, cinamonu, kvapiaisiais pipirais, muskato riešutu.

Tad „Norfose“, į kurias iškeliauja dauguma alytiškių produkcijos, visuomet ras ką išsirinkti tiek sveikuoliai, tiek gurmanai, tiek taupūs pirkėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.