Gero maisto mėgėjams – šventė: vėl rengiama Lietuvos gastronomijos savaitė

2021 m. lapkričio 8–14 dienomis vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

Lapkričio mėnesį vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė.<br>123rf nuotr.
Lapkričio mėnesį vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė.<br>123rf nuotr.
Lapkričio mėnesį vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė.<br>123rf nuotr.
Lapkričio mėnesį vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 3:05 PM

Jau trečius metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – taip tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šiemet festivalyje dalyvauja restoranai iš Vilniaus, vidurio ir pietų Lietuvos bei pajūrio regiono.

Šių metų rudeninės  Gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“, tad siekiama, kad ir restoranai atsigręžtų į sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą, drąsiau naudotų alternatyvas tradiciniams maisto produktams, o apie atsakingo vartojimo sprendimus papasakotų savo lankytojams.

Gastronomijos savaitės organizatoriai sieks, kad populiariausias maisto festivalis džiugintų ne tik gomurį, bet ir ugdytų visų mūsų atsakomybę prieš gamtą, jos resursus, prieš ateinančias kartas.

Tai, kad patys restoranai – jų savininkai, vadovai ir šefai nėra abejingi tvarumo iššūkiams, liudija jų domėjimasis maisto inovacijomis, tausojančiomis gamtą ir jos išteklius. Į renginio rėmėjos – „Santa Maria“ – kvietimą į gastronomijos savaitės meniu įtraukti Suomijos startuolio sukurtas plėšytas avižas atsiliepė ne vienas.

Ne tik Vilniuje, bet ir Druskininkuose, Palangoje įsikūrusių restoranų svečiai galės paragauti patiekalų su šiuo visiškai natūralios sudėties, daug vertingų baltymų turinčiu augaliniu produktu, kurio anglies dvideginio pėdsakas keliasdešimt kartų mažesnis nei mėsos.

Iš viso degustacinius meniu tieks net 46 restoranai. Dalyviai pasiruošę užtikrinti ne tik puikias gastronomines patirtis, bet ir visas reikalaujamas saugos bei higienos priemones.

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi.

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai yra kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10, 20  arba 30 eurų.  

Taip pat visi kviečiami apsilankyti renginiuose, kurie vyks Gastronomijos savaitės metu.

Lankytojai jau dabar kviečiami rezervuoti vietą patikusiame restorane.

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Renginio rėmėjas – „Santa Maria“. Informaciniai partneriai: žurnalas „Geras skonis“, portalas skonis.lt, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, „Litexpo“, LRT televizija, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.