Picerija prie jūros tapo tikru atradimu: čia norisi sugrįžti

Lietuviškasis pajūris ilgą laiką buvo siejamas su karštais čeburekais sausakimšame paplūdimyje ar milžiniška keptos duonos porcija gyvos lietuviškos muzikos fone.

Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Restoranų apžvalgininkė Julija Kačanova, picerija „Bermudai“ šalia Palangos.<br>Aldas Kazlauskas ir Kristina Nutautienė
Daugiau nuotraukų (11)

Julija Kačanova, tinklaraščio „where2eat.lt“ autorė, restoranų apžvalgininkė

Apr 18, 2022, 2:47 PM

Dabar Lietuvos kurortuose galima skanauti ne tik XL dydžio cepelinų, riebiai keptų kepsnių ar gardžiai kvepiančių vafliukų. Net ir ne sezono metu Palangoje galima atrasti subtilių skonių, derinių ir patiekalų, kurių pradedi ilgėtis net būdamas visko turinčiame didmiestyje.

Viena labiausiai nustebinusių vietų – praėjusių metų liepos pabaigoje Kunigiškiuose duris atvėrusi picerija „Bermudai“. Nesvarbu, koks metų laikas, – vos įžengus į šią piceriją galima pasijusti kaip užsienyje.

Kaip jie patys prisistato, „Bermudus“ galima rasti pušų ir spyglių apsuptyje, kur girdimas jūros ošimas ir susiduria dviračių takai, tarsi kuriant paralelę su žymiuoju Bermudų trikampiu.

Net restorano logotipe vaizduojamas spyglys, tad ši picerija puikiai atspindi aplink tvyrančią malonią gamtos atmosferą ir natūraliai įsiterpia į vietos kraštovaizdį.

Piceriją atradome visai netyčia – užėjome žvarbų rudens vakarą ir sutikome prie baro dirbantį Artūrą. Jis pasiūlė paragauti savo firminės arbatos, pagamintos iš naminio rozmarinų ir žaliųjų citrinų sirupo. Arbata mus iškart sužavėjo. Jau pirmas užkandis – alyvuogės, paruoštos pagal šefo receptą, su medaus ir čiobrelių poskoniu, tik įrodė, kad čia tikrai grįšime.

Atrodė, kad šioje aplinkoje, kuri net šiek tiek priminė kalnų kurorto atmosferą, renkasi laimingi žmonės, besimėgaujantys geru maistu ir gyvenantys lėtu kurorto ritmu.

APLINKA

Pagrindinis interjero akcentas – originali itališka malkinė krosnis. Malonus malkų traškėjimas suteikia ypatingo jaukumo šiai vietai. Savininko Mariaus teigimu, Kunigiškiai yra labai populiarėjanti pajūrio vieta, o maisto pasiūla – ribota.

Sunkiausiu uždaviniu tapo įrengti interjerą, nes sąlygiškai nedideliame plote (apie 100 kv. m) reikėjo sutalpinti nemažai užmojų. Į pagalbą atėjo dizainerė Miglė Skiezgilaitė, kuriai didžiausias iššūkis buvo kuklios namelio formos erdvė. Čia reikėjo įtaisyti daug įrangos, viską įvilkti į jaukų naują apdarą ir kartu pabrėžti vietos atmosferą, paprastumą, natūralumą.

Pasitelkta pušies mediena – ji dominuoja tiek interjere, tiek eksterjere.

Pica kepama atviroje restorano erdvėje, kuri leidžia stebėti maisto ruošimo procesą iš arti, pasijusti viso to dalimi kartu kuriant itališką bendruomeniškumo jausmą.

Dar verta paminėti, kad ši vieta turi itin jaukią didelę terasą. Terasos akcentai – pušį apkabinęs baras bei suolus atstojantys augalų vazonai.

MAISTAS

Meniu pagrindas yra picos. Pavyzdžiui, „Margherita“ – pomidorų padažo ir mocarelos dueto klasika, ypač mėgstama vaikų. Taip pat itin populiari „Capricciosa“ su pievagrybais ir keptu kumpiu – „prosciutto cotto“, aštresnė „Diavola“ su pipirais ir čiorisu.

Viena mėgstamiausių tapo „Burrata“, kuri ypatinga ne tik dėl kokybiško šviežio sūrio, bet ir daug išskirtinio skonio pridedančio pistacijų ir balzaminio kremo. Jis itin subtiliai praturtina skonių paletę.

Neretai meniu papildomas „picomis svečiais“, arba naujienomis, pavyzdžiui, neseniai pristatyta pica „Fritta de Marre“ su jūrų gėrybėmis.

„Bermudai“ siūlo ir tikrai vertų dėmesio pagrindinių patiekalų. Vien tik jų ilgai verdamas jaučio uodegų troškinys ir ravioliai su miško grybais ir gorgoncolos padažu ilgiau nepabuvus Palangoje pradeda sapnuotis, o desertai, tokie kaip klasikinis itališkas tiramisu ar iš sviestinės tešlos šviežiai iškeptas obuolių pyragas, priverčia pakeisti valgymo vietų pasirinkimą poilsiaujant pajūryje.

Pasak virtuvės šefo Renato, restorano patiekalai atsiranda iš emocijos, kuri turi atitikti „Bermudų“ aurą.

Visi patiekalai yra gaminami pagal autentiškus itališkus receptus pridedant lietuviško miško atmosferos, kurią diktuoja restorano vieta. Pagrindinė paslaptis – autentiški ingredientai iš Italijos ir kiekvieno jų skonio atskleidimas.

KAINOS

Kainos čia šiek tiek aukštesnės. Pavyzdžiui, picos yra nuo 9 iki 14 eurų, bet, žinoma, tam turi įtakos ir aukštesnė naudojamų ingredientų kaina. Granapadanas, „Fior di Latte“, „Gorgonzola Dolce“, balzaminiai ikrai – suprantantys itališkus skonius žino, kad tai nėra tik skambūs pavadinimai.

Taigi kai norisi kokybiško maisto, stilingos, tačiau paprastos aplinkos, siūlome nuvažiuoti į Kunigiškius ir aplankyti „Bermudus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.