Liucina Rimgailė dalijasi varškės bei sūrio pyrago receptu – išbandykite ir jūs

Verslininkė, desertinės „Liu Patty“ savininkė Liucina Rimgailė šeimos mityba rūpinosi visada, o dabar, susilaukus sūnaus, maistui skiria dar daugiau dėmesio.

Liucina Rimgailė dalijasi varškės bei sūrio pyrago receptu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Liucina Rimgailė dalijasi varškės bei sūrio pyrago receptu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 1:57 PM

„Kai rankose atsiduria geri produktai, iškart atsiranda įkvėpimas iš jų pagaminti kažką ypatingo, o ypač per šventės“, – apie motyvaciją suktis virtuvėje pasakoja L.Rimgailė.

Be to, žinoma moteris stengiasi gyventi kuo tvariau ir į prekybos centrus išsiruošia tik su reikalingų prekių sąrašu.

Sutaupyti ir nešvaistyti maisto jai padeda tvarka virtuvėje, o daugiau sužinoti apie sveikatai palankią mitybą – balandį Sveikatos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ vedėjos amplua, kur kartu su dr. dietologe E. Gaveliene ir išbando įvairius receptus.

Palankiausia sveikatai – sezoninė mityba

Sūnų auginančios Liucinos mitybos raciono pokyčius natūraliai diktuoja sezoniškumas, todėl atėjus pavasariui jai svarbu po žiemos nualintą organizmą aprūpinti reikalingais vitaminais bei mineralais. Daugiausia jų, be abejonės, galime gauti su maistu, todėl desertų kūrėjos namuose pavasarį natūraliai atsiranda dar daugiau įvairių daržovių, salotų, vaisių, uogų.

„Taip pat dažniau ką nors pasikepame grilyje, o į namų meniu sugrįžta tokie per žiemą pasiilgti patiekalai kaip šaltibarščiai, įvairios brusketos, daržovių šiaudeliai su humusu ar užtepėlėmis“, – sako Liucina.

Laidos vedėja savo pirkinius planuoja iš anksto – susidariusi savaitės meniu kartą per savaitę produktus dažnai užsisako ir internetu, tačiau neretai improvizuoja ir renkasi valgyti pagal nuotaiką. Tiesa, visais atvejais šeima labiausiai vertina produktų kokybę.

„Kadangi ne visada valgome tik tuos produktus, kurie yra laikomi sveikatai palankiais, norime, kad jie būtų geros kokybės, draugiški ir organizmui, ir gamtai.

Rytais leidžiu sau pasilepinti patiekalais, turinčiais daugiau angliavandenių, o dieną renkuosi salotas su sočiais priedais, žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto apskritai praktiškai nevalgome, bet pusfabrikačių retkarčiais neišvengiame. Į viską žiūrėti ramiai mane išmokė „Rinkis sveikiau“ laidos kolegė dr. dietologė E.Gavelienė, kuri mityboje pataria išlaikyti įvairovę ir vengti fanatizmo“, – pasakoja verslininkė.

Sugrįžo meilė maisto gamybai

Kiek prisimena, Liucinai gaminti patiko visada, tačiau intensyvus darbas desertinėje kartais gesina norą eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų virtuvėje: „Dėl savo darbo kurį laiką nebejaučiau malonumo gamindama namuose, netgi to privengiau. Tuo tarpu antro karantino metu turėjau galimybę daugiau pailsėti, pamiegoti, dirbau praktiškai vien nuotoliniu būdu ir jaučiu, kad meilė gaminimui grįžo.“

Komunikacijos specialistė pasakoja, jog mėgsta gaminti greitai ir skaniai: „Neužsižaidžiu su savo gamybos koldūnais, kukuliukais ir visokiais smulkiais dalykėliais. Taip pat mėsa, išskyrus paukštieną, nėra mano stiprioji pusė. Dėl to tikrai nemeluosiu – pasitelkiu įvairius paruoštukus, natūralius priedus, pagardus.“

Tvarka ir organizacija virtuvėje

Tvarka namų virtuvėje L.Rimgailei itin svarbi. Moteris mano, kad būtent tai prisideda prie maisto vartojimo optimizavimo ir mažinimo: „Kai aiškiai matai, kiek ir kokių produktų dar turi, geriau susiplanuoji patiekalus ir viską sunaudoji. Esu iš tų žmonių, kuriems organizuota tvarka namų virtuvėje yra tiesiog būtina. Šaldytuve maisto produktus skirstau į skirtingas lentynas. Senesnius produktus visada laikau priekyje, matomoje vietoje, o šviežesnius – talpinu šaldytuvo gale. Tvarką palaikau ir šaldiklyje – rūšiuoju maistą, o šaldytų produktų atitirpinu tik tiek, kiek jų reikia ruošiamo patiekalo gaminimui.“

Organizaciją ir tvarką Liucina palaiko ne tik šaldytuve, kur laiko greitai gendančius produktus, bet ir virtuvės spintelėse. Čia dažniausiai atsiduria įvairūs ilgo galiojimo produktai – kruopos ir makaronai, miltai ar konservai, kuriuos žinoma moteris pataria laikyti sandariai bei nekaupti jų dideliais kiekias.

L.Rimgailė dalijasi varškės bei sūrio pyrago receptu, pagardintu ekologiška uogiene ir riešutų sviestu.

Varškės ir sūrio pyragas

Pagrindui reikės:

  • 180 g arbatinių sausainių;
  • 80 g migdolų miltų;
  • 80-100 g sviesto;

Sausainius sumalkite, išmaišykite su riešutų miltais ir ištirpintu sviestu. Išklokite šia mase kepimo formos dugną, prispauskite ir pastatykite į šaldytuvą.

Varškės ir sūrio masei reikės:

  • 3 pakelių varškės;
  • 400 g kreminio sūrio;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 140-150 g cukraus;
  • 3 didelių kiaušinių;

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Juos išmaišykite šluotele arba trumpai plakite plaktuvu.

Kepimas

Ant pagrindo užtepkite sluoksnį žemės riešutų sviesto ir pasirinkto džemo. Supilkite ant viršaus varškės ir sūrio masę ir kepkite apie 1 val. 160 laipsnių temperatūroje. Atvėsinus palaikykite per naktį šaldytuve. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.