„Daumantai LT“ – Prancūzijos prezidento globojamoje parodoje

Po ketverių metų pertraukos Paryžiuje surengta viena iš dviejų didžiausių Europoje vykstančių maisto gamintojų parodų „SIAL Paris 2022“. Tarp daugiau nei 7 tūkst. dalyvių savo produkciją pristatė ir lietuviško skonio meistrai bendrovė „Daumantai LT“. Lietuviškų padažų ir pagardų gamintojo gaminamais pagardais susidomėjo Švedijos, Danijos, Saudo Arabijos, Vietnamo ir kitų šalių prekybininkai.

Parodos Paryžiuje metu, Kėdainiuose gaminami pagardai sulaukė didžiulio dalyvių dėmesio.
Parodos Paryžiuje metu, Kėdainiuose gaminami pagardai sulaukė didžiulio dalyvių dėmesio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 3:16 PM

Anot lietuviškų padažų ir pagardų „Daumantai LT“ įmonės produkto plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus, dalyvavimas vienoje iš didžiausių ir populiariausių tarptautinių maisto produktų bei gėrimų parodoje, tai unikali patirtis. Renginio metu ne tik susipažįstama su geriausiais šios srities atstovais, bet ir suteikiama galimybė atverti kelius naujoms rinkoms.

„Gaminame virš 250 skirtingų produktų, kuriuos eksportuojame į daugiau nei 25 šalis, tarp jų – Jungtiniai Arabų Emyratai, Izraelis, Skandinavijos, JAV, Europos ir Azijos šalys. Tad naujų rinkų paieška bei eksporto žemėlapio plėtimas išlieka esmine įmonės veiklos kryptimi“, – sako jis ir priduria, kad eksportuojant gaminius yra garsinamas ir Lietuvos vardas.

Parodos Paryžiuje metu, Kėdainiuose gaminami pagardai sulaukė didžiulio dalyvių dėmesio. Jos metu apsikeista kontaktais su keliomis dešimtimis prekybininkų iš įvairių šalių.

Paroda išsiskiria savo dydžiu ir yra labiau orientuota į Vakarų Europos, Afrikos, Azijos šalis. Iš pastarųjų atvyksta daug interesantų, ieškančių naujų produktų ir naujų skonių“, – pažymi D.Grinkevičius.

Paryžiuje vykusioje parodoje buvo visi tradiciniai padažai ir pagardai – pomidorų padažai, majonezai, kečupai, BBQ padažai. Taip pat pristatyti Azijos šalių skoniui skirti pagardai, greitojo maisto padažai, sriubos, konservai. Parodoje nemažai dėmesio sulaukė garstyčių padažai, mat rinkoje tokių gaminių dėl menko šių metų garstyčių derliaus trūksta.

„Įdomu tai, kad skiriasi skoniai – priklausomai nuo šalies. Pavyzdžiui, kas įdomu Azijos rinkai – mažiau aktualu europiečiams, tad pokalbiai parodoje su potencialiais atstovais skirtingose rinkose, yra tik pirminis etapas, kurio metu yra įvertinama ar produktai apskritai įdomus. Vėliau skonį pritaikome konkrečiam klientui – vieni gaminami sūresni, kiti – rūgštesni, o dar kiti saldinami. Būna įvairūs variantai, kol sukuriamas tinkamas užsakovo skoniui produktas“, – aiškina D.Grinkevičius.

„Daumantai LT“ produkto plėtros vadovas akcentuoja ir tai, kad pandemija pakeitė ir kai kuriuos prekybininkų įpročius – jei seniau derybos galėdavo tęstis net iki pusmečio, dabar viskas vyksta gerokai greičiau.

„Apibendrinat rezultatus – konstruktyvius pokalbius pradėjome su Švedijos, Danijos, Saudo Arabijos ir Vietnamo atstovais. Jiems mūsų siūlomi produktai pasirodė tinkami, tad gali būti, kad jau netrukus „Daumantai LT“ pagardai papildys ir šių šalių parduotuvių lentynas“, – teigė D.Grinkevičius.

Penkias dienas vykusioje maisto ir gėrimų „SIAL Paris 2022“ parodoje, kurią globoja Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas, savo gaminius pristatė gamintojai iš 127 šalių. Tuo tarpu parodą aplankė daugiau nei 100 tūkst. dalyvių.

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ įkurta 1991 metais. Tai viena moderniausių ir didžiausių pagardų gamybos įmonių Baltijos regione. Bendrovė vertinama už produktų kokybę, inovacijas, skaidrumą, tarptautinį bendradarbiavimą bei aktyvia bendruomeninę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.