Apklausa atskleidė, be ko savo pusryčių neįsivaizduoja Lietuvos gyventojai

Sumuštiniai yra populiariausias pasirinkimas pusryčių metu, rodo reprezentatyvi „Spinter tyrimai“ apklausa – kas trečias šalies gyventojas renkasi sumuštinius su juoda duona, antra tiek – su balta. Duonos gaminių pusryčių metu atsisako tik 15 proc. apklaustųjų.

Pusryčiai turi būti svarbiausias dienos maistas.<br>123rf nuotr.
Pusryčiai turi būti svarbiausias dienos maistas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 10:05 AM

Didžiausia duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojos Baltijos šalyse „Mantinga“ užsakymu atliktos apklausos duomenimis, sumuštinius su juoda duona dažniausiai pusryčiams renkasi vyresni, aukštesnio išsilavinimo respondentai.

„Nuo seno juoda duona yra vienas pagrindinių žmogaus valgių – jei anksčiau tai būdavo vienintelis valgis, šiandien turime kur kas platesnę įvairovę – baltą, plikytą, sumuštinių, su skaidulomis, sėklomis ar kitais ingredientais papildytą duoną“, – komentuoja „Mantinga“ naujų produktų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.

Ne ką mažiau populiarūs sumuštiniai su balta duona – juos renkasi 30 proc. apklaustųjų, dažniausiai vyrai, nedideles pajamas turintys apklaustieji. Pasak R. Puzinienės, tai nulemia ne tik greitas gyvenimo tempas, bet ir pusryčių pasirinkimas, pavyzdžiui, degalinių parduotuvėse ir kavinėse dažniausiai vyrauja sumuštiniai bei šviesūs duonos gaminiai.

„Apskritai sumuštiniai Lietuvoje yra itin populiarūs, jų pagaminamas kiekis kasmet auga bent po 15 proc. Šių metų vasarą fiksavome net sumuštinių rekordus – pagaminome daugiau kaip 2 mln. per mėnesį“, – sako ji.

Sumuštinių populiarumą patvirtina ir degalinių tinklo „Circle K“ rinkos vystymo direktorius Renatas Alekna. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.