Į Užgavėnes – su kosmiškai gardžiais Natalijos Bunkės blynais

Žiema, žiema, bėk iš kiemo – šūkis, pasitinkantis mus kasmet ir primenantis, kad pavasaris neišvengiamai artėja, o kartu su juo ir viltis, kad saulė dažniau ims belstis į mūsų namus.

Nerandantiems sau tinkančio blynų recepto arba ieškantiems naujovių, N.Bunkė dalijasi savo kosmiškai gardžių ir šeimos itin mėgstamu blynų receptu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Nerandantiems sau tinkančio blynų recepto arba ieškantiems naujovių, N.Bunkė dalijasi savo kosmiškai gardžių ir šeimos itin mėgstamu blynų receptu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Širdelių blynai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Širdelių blynai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-02-13 13:56

Ne veltui vienas iš šios žiemos pabaigą menančios šventės simbolių yra blynai, be kurių Užgavėnės – neįsivaizduojamos. Šiuo universaliu ir kūrybines kulinarijos galias sužadinančiu patiekalu mėgaujasi ir visiems gerai pažįstama atlikėja bei verslininkė Natalija Bunkė.

„Mūsų šeimoje blynai – vienas mėgstamiausių patiekalų. Juos dažnai kepame kartu su sūnumi Kristupu. Išmėginame vis naujus receptus ir skonius“, – pasakoja žinoma moteris. Anot jos, namuose šeimininkaujant dviem vyrams dažnai tenka ne tik įsijungti fantaziją, gaminant valgį, bet ir pasiraitoti rankoves ruošiant tikrai gausų stalą.

Ne paslaptis, kad blynai yra vienas universaliausių ir bene visose kultūrose savo vietą radusių patiekalų. Jų variacijų, receptų bei ingredientų yra nesuskaičiuojama galybė. Simboliška ir tai, kad žiemos varymo iš kiemo simboliu blynai galimai tapo ir dėl to, kad jau nuo senų laikų šis patiekalas buvo laikomas saulės atspindžiu lėkštėje.

Dainininkė, verslininkė ir „Lidl“ ambasadorė N.Bunkė pastebi, kad šiemet Užgavėnės beveik sutampa su kita, ne mažiau miela širdžiai – Valentino diena. Pasak jos, gan simboliška, jog jos mylimasis ir sužadėtinis Edgaras ypač mėgsta būtent širdelės formos blynus.

Nerandantiems sau tinkančio blynų recepto arba ieškantiems naujovių, N.Bunkė dalijasi savo kosmiškai gardžių ir šeimos itin mėgstamu blynų receptu.

„Prie šių blynų galima derinti bet ką, pagal savo skonį – uogas, karamelę, plaktą grietinėlę ar skirtingus džemus. Tad siūlau tiesiog neriboti fantazijos ir savo šeimynai prikepti didelę lėkštę širdelės formos blynų, kurie tiks bet kokia proga“, – papildo N.Bunkė.

Kosminio skonio Natalijos Bunkės širdelės formos blyneliai

Jums reikės:

  • 400 ml pieno;
  • 250 g miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių.

Kaip gaminti:

Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.

Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišytuvu plakite, kol masė pabaltuos. Tuomet ištirpdykite sviestą ir, jam atvėsus, supilkite į kiaušinių ir cukraus masę bei dar kartą išmaišykite.

Skystus ingredientus supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti sausi ingredientai ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Įkaitinkite širdelės formos blynų ar kitą keptuvę ir kepkite blynus, kol gražiai paruduos. Patiekite su mėgstama uogiene, karamele, plakta grietinėle ar kitais mėgstamais pagardais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.