Populiari trenerė Brigita Petrulė pristato naują knygą: pataria, kaip sulieknėti ir jaustis geriau Dalijasi receptu iš knygos

Jau penkerius metus pietinėje Ispanijoje gyvenanti sporto trenerė Brigita Petrulė įkvepia tūkstančius moterų sveikiau gyventi, padeda numesti svorio ir moko, kaip gaminti gardžius, bet sveikesnius patiekalus. Dviejų vaikų mama džiaugiasi ne tik artėjančia vasara, bet ir neseniai išleista antrąja savo knyga „5 sveikatingumo taisyklės“, kuri, kaip ir pirmoji, greitai užkariavo perkamiausių knygų topus.

Brigita Petrulė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Brigita Petrulė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Nauja Brigitos Petrulės knyga „5 sveikatingumo taisyklės“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Nauja Brigitos Petrulės knyga „5 sveikatingumo taisyklės“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Savaitgalio receptas – takų mėsainiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Savaitgalio receptas – takų mėsainiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2024, 11:00 PM

– Prieš dvejus metus išleidote pirmąją knygą „Geros savijautos virtuvė“, ji buvo greitai įvertinta skaitytojų ir tapo viena perkamiausių. Kaip prisimenate pirmosios knygos kūrimą?

– Prisiminimai kelia šypseną (juokiasi). Labai jaudinausi, bijojau ir abejojau, bet tokios galimybės nesimėto kasdien, todėl dabar labai džiaugiuosi, kad ryžausi kurti knygą. Kai matome jau išspausdintą knygą, manau, daugelis dažnai neįvertiname, kiek darbo yra į ją įdėta (šypsos). Atsimenu, kaip labai stipriai jaudinausi dėl savo pirmos knygos, visgi man visa tai buvo nauja.

– Kada supratote, kad reikia rašyti antrą?

– Iškart po pirmos išleidimo (kvatoja). Žinote, kai žmonės klausinėja apie vaikus? Kai neturi vaikų, klausia, o kada jau turėsit? Kai turi vieną – klausia, o kada antras ? Kai turi du, vis dar paklausia – ar trečio neplanuojat?

Taip pat buvo ir man su knyga. Kai nebuvau išleidusi, klientės teiraudavosi, kada ji bus. Kai tik pasirodė pirmoji, vėl pasigirdo klausimai, o kada bus antra? Tai apie antrą tikrai pradėjau galvoti anksti. Leidykla taip pat ragino nesnausti ir pradėti ruošti turinį antrajai, nes tai užtrunka ilgai. Parašyti tokią knygą yra ilgas kūrimo procesas.

– Kuo ši knyga skiriasi nuo pirmosios?

– Antroje knygoje galime rasti daugiau patiekalų su baltymais, kurie be galo svarbūs mūsų mityboje. Taip pat yra greitų receptų idėjų ir savaitgalio receptų, kurių nebuvo pirmoje.

Taip pat antroje knygoje skaitytojai ras mano sudarytas ir aprašytas pagrindines 5 sveikatingumo ir net lieknėjimo taisykles. Knygoje galime rasti ne tik receptų, bet ir naudingos informacijos apie sveikatą, įpročius, judėjimą.

– Kaip vyko kūrybinis procesas? Turėjote rutiną?

– Knygą kūriau daugiau nei metus laiko. Receptų kūrimas ir atrinkimas buvo svarbiausia dalis. Tada juos reikėjo suskirstyti, pagaminti ir nufotografuoti. O kur dar knygos pagrindinė žinutė, pavadinimas, dizainas ir kiti reikalai...

Kai augini du vaikus, rūpiniesi namais, tai rutiną turi turėti (juokiasi). Kurdama knygą stengiausi palaikyti savo įprastą dienotvarkę, rūpintis savimi, sportuoti. Aišku, kartais nukentėdavo mano poilsis, mažiau miegojau, kas tikrai nėra gerai, bet turėdavau keltis labai anksti, kad dar saulei nepakilus galėčiau padirbėti ties knyga. Rutina, režimas ir disciplina mano gyvenime yra labai svarbūs, be to tiesiog nebūčiau čia, kur esu dabar. Tikiu, kad apie ką besvajotum, turi dirbti ir stengtis tikslingai ir nuosekliai (šypsosi).

– Knygoje, kaip ir pirmoje – 100 receptų. Ar jie kartojasi?

– Receptai nesikartoja ir turi skirtingą suskirstymą. Pirmoje jie skirstomi, kas tinka pusryčiams, pietums, vakarienei ar sveikam desertui, o šioje atskyriau greitai paruošiamus patiekalus, gausius baltymais ir savaitgalio receptus bei sveikus desertus.

– O ką reiškia pavadinime paminėtos penkios sveikos gyvensenos taisyklės? Ar galite įvardinti bent vieną?

– Tai taisyklės, kurių laikydamiesi galime puikiai jaustis, lieknėti, tapti laimingesni ir gerinti savo gyvenimo kokybę.

Jos tikrai paprastos ir, manau, gerai žinomos daugumai, bet, deja, nevykdomos kasdienybėje (juokiasi). Pavyzdžiui, pirmoji taisyklė yra reguliari ir pilnavertė mityba, kurioje gausu baltymų ir spalvų.

– Gyvenate Ispanijoje – ar atstumas netrukdė kuriant knygą?

– Pati su savo klientėmis dirbu per nuotolį jau daugiau kaip 8 metus, mokau jas sveikos gyvensenos, naudingų įpročių, padedu siekti savo tikslų. Tad darbas per nuotolį man nekelia sunkumų.

Aišku, dėl fotosesijų turėjau skristi į Lietuvą, bet tai nėra sudėtinga šiais laikais – 4 valandų skrydis iš Ispanijos ir jau esi Lietuvoje. Be to, visada malonu sugrįžti ir aplankyti gimtinę.

– Ir antroji knyga jau pateko į perkamiausių knygų topus. Kur sėkmės paslaptis?

– Taip! Negaliu patikėti, bet knyga jau yra perkamiausių ir populiariausių topuose (juokiasi).

Sėkmės paslapties, manau, nėra, tai tik įdėto darbo rezultatai. Kai turi svajonę, reikia paversti ją tikslu, pasidaryti planą, kaip žingsnis po žingsnio pasiekti tai ko nori, tikėti savimi ir savo jėgomis 100 procentų, o tada lieka tik imtis veiksmų ir kantriai daryti tai, ką reikia, kad pasiektum tai, ko nori (šypsosi).

– Kokių atsiliepimų sulaukėte?

– Skaitytojai giria, kad knyga nuostabi, labai gražus viršelis, maisto nuotraukos tokios gražios, kad norisi gaminti viską iš eilės, kad patarimai esantys knygoje labai naudingi, kad klienčių istorijos privertė apsiverkti – kol kas tik palaikantys ir gražūs atsiliepimai.

– Ar planuojate grįžti į Lietuvą jos pristatyti?

– Dar nėra suplanuota, bet žinau, kad tikrai dalyvausiu knygų mugėje jau su abejomis savo knygomis, jos metu pasirašinėsiu knygas ir susitiksiu su savo gerbėjais, sekėjais ir klientėmis.

– Tai kada bus trečia knyga?

– Dar negalvoju apie trečiosios kūrimą, nes noriu ramiai pasidžiaugti išleista antrąja knyga bent kelis mėnesius (juokiasi).

– Ir pabaigai, pasidalinkit receptu iš knygos!

– Šis receptas iš savaitgalio receptų skilties – labai gardus ir patiks visai šeimai.

Takų mėsainiai

Reikės:

  • 4 mažų visagrūdžių tortilijų
  • 200 g maltos jautienos
  • 1 svogūno
  • 4 griežinių geltonojo čederio
  • 1 pomidoro
  • keleto salotų lapų

Padažui:

  • ½ avokado
  • 1 šaukšto graikiško jogurto
  • ¼ svogūno
  • 1 šaukšto pomidorų tyrės
  • 2 marinuotų agurkėlių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų

Jautieną pasūdome, įberiame pipirų ir įmaišome ½ smulkiai pjaustyto svogūno.

Iš mėsos suvoliojame 4 kukulius. Juos uždedame ant tortilijų, gerai prispaudžiame suplodami, kad liktų apie 1–2 cm krašteliai.

Tada mėsa į apačią įdedame tortiliją į nestipriai įkaitintą keptuvę ir kepame, kol mėsa apskrunda.

Atsargiai apverčiame, uždedame griežinėlį sūrio. Jam išsilydžius, išimame tortiliją iš keptuvės ir kepame kitą (galima pridengti dangčiu, kad sūris išsilydytų greičiau).

Iškeptas su mėsa ir sūriu tortilijas dar šiltas sulenkiame perpus. Į jų vidų įdedame smulkintų salotų ir pomidorų.

Padažo produktus sutriname ir apliejame padažu mėsainius.

Pastabos ir patarimai:

  • Mažos tortilijos yra tos, kurių skersmuo maždaug delno pločio.
  • Mėsos sluoksnis ant tortilijų turėtų būti gana plonas, kad greitai iškeptų.
  • Galite papildomai užsidėti svogūnų, marinuotų agurkėlių ar kitų daržovių, bet padažo skonis gana sodrus, tad gali ir nieko papildomai netrūkti.
  • Padažo likutį supilkite į indelį, sandariai uždarykite, įdėkite į šaldytuvą ir suvartokite kitą dieną.

Skanaus!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.