Keturios priežastys, kodėl jūs visuomet jaučiatės alkani

Kas labiausiai trukdo laikytis dietos? Alkis. Jeigu ne jis, lieknėti būtų kur kas lengviau. Tačiau alkis yra tai, ko nejausti yra neįmanoma. Tuo labiau, kad viliojantys maisto kvapai mus persekioja visur – gatvėje, prekybos centre, netoli mokyklos ar biuro, rašo eblogfa.com

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:43 AM

Kodėl alkį kartais jaučiame net ir tuomet, kai esame neseniai pavalgę?

1. Jeigu valgote nepakankamai angliavandenių, staiga sumažėja cukraus kiekis kraujyje (tai vadinama hipoglikemija), o tuomet apninka nevaldomi alkio priepuoliai.

Viena iš hipoglikemijos priežasčių – netinkama mityba. Galbūt kas nors jums patarė vengti krakmolingų produktų, tačiau jūsų kūnas reikalauja degalų.

Ar prisimenate sveikos mitybos piramidę? Mitybos pagrindą turi sudaryti grūdų produktai. Neturėtumėte atsisakyti kepinių iš grūdų – viso grūdo gaminiuose yra daug skaidulų, kurios padės jums ilgiau jaustis sotiems ir nepatirti nevaldomų alko priepuolių.

2. Jūs esate nelaimingas. Staigus apetito pasikeitimas – jo padidėjimas arba praradimas – yra vienas depresijos požymių. Bet tai dar nereiškia, kad jūs sergate depresija. Užkandžiaudami bandote užmiršti problemas, su kuriomis susiduriate. Galbūt išsiskyrėte, galbūt patiriate stresą darbe. Griebdamiesi pyragėlių ar kepintų riešutų bandote numalšinti širdies skausmą.

Kai ranka kitą kartą tiesis link užkandžių, atminkite, kad yra kitų, daug efektyvesnių ir kilogramų neauginančių būdų, kaip tapti laimingesniam – tai sportas. Daugiau judėdami pasigaminsite laimės hormonų ir išsaugosite figūrą.

3. Jūs nepusryčiaujate. Tai viena svarbiausių priežasčių. Pusryčiai suteikia organizmui energijos visai dienai, kelioms valandoms paspartina medžiagų apykaitą. Valgydami tam tikrais intervalais nepajusite alkio priepuolių.

Pusryčiai – geriausias metas aprūpinti organizmą sveikais angliavandeniais. Avižų dribsnių košė, švieži vaisiai, žalioji arbata – tai suteiks daugiau energijos ir mažiau kalorijų.

4. Alkį skatina nuobodulys. Užsiėmimo neturintys žmonės ima užkandžiauti – laisvą laiką jie išnaudoja vaikščiodami į virtuvę, atidarinėdami šaldytuvo dureles ar lįsdami į sekciją, kur laikomi saldainiai.

Patarimas – nelaikykite namuose užkandžių, ruoškite patiekalus, kurie reikalauja daugiau laiko. Pinigus, už kuriuos perkate menkaverčius užkandžius, verčiau skirkite knygai. Ir raskite veiklos, kuria galėtumėte užsiimti, kai turite daug laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.