Kodėl po sočių pietų verta suvalgyti riekelę ananaso?

Mažai kalorijų ir daug biologiškai vertingų veikliųjų medžiagų – dėl to ananasas laikomas vienu tinkamiausių vaisių tiems, kurie laikosi dietos. Šiame vaisiuje yra daug skysčių ir skaidulų, padedančių išvalyti žarnyną ir ilgam suteikiančių sotumo jausmą.

Ananasą vertina ir tie, kurie laikosi dietos<br>123rf nuotr.
Ananasą vertina ir tie, kurie laikosi dietos<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-15 14:24, atnaujinta 2018-01-03 16:05

Ananasas ne tik malšina alkį. Šiame vaisiuje yra biologiškai veikliosios medžiagos bromelaino, kuri padeda virškinti. Kad išvengtumėte sunkumo jausmo, o organizmas greičiau pasisavintų baltymus, po sočių pusryčių ar pietų patartina išgerti ananasų sulčių arba suvalgyti riekelę šviežio ananaso.

Daugiausia bromelaino yra susikaupę ananaso viduryje, o konservuotuose ananasuose bromelaino nėra, nes jis suyra ananasą termiškai apdorojant.

Tačiau valgyti šviežią ananasą kartais – tikras iššūkis, ypač jeigu šis vaisius netinkamai supjaustytas. Kai tenka jo atsikąsti nuo didelio gabalo, neilgai trukus lūpų kampučiuose pajuntame perštėjimą.

Pjaustydami ananasą negailėkite minkštimo, esančio  šalia žievės. Būtent žievėje esančios medžiagos gali erzinti burnos gleivinę, dėl jos degina ir peršti lūpos, ypač jei vaisius nelabai prinokęs.

Todėl pirmiausia patartina nupjauti abu ananaso galus ir perpjauti vaisių išilgai į keturias dalis. Palei žievę išpjaukite minkštimą, o jį supjaustykite trikampiais gabalėliais ir patiekite ant tos pačios žievės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.