Vietoje kavos: penki gėrimai, kurie ne tik pažadina rytais

Net ir tiems, kuriems kava – būtinas rytinis ritualas, verta paskaityti ir sužinoti, kokie gėrimai smegenis prabudina ne blogiau nei kava. Gerdami šiuos gėrimus gausite ne tik energijos ir geros nuotaikos – jie turi gausybę naudingų savybių. Tad paįvairinkite savo rytus.

Citrinos ir medaus arbata didina protines galias, stiprina imunitetą ir netgi padeda lieknėti.<br>123rf nuotr.
Citrinos ir medaus arbata didina protines galias, stiprina imunitetą ir netgi padeda lieknėti.<br>123rf nuotr.
Citrinvyčio uogos.<br>123rf nuotr.
Citrinvyčio uogos.<br>123rf nuotr.
Kakava gerina nuotaiką.<br>123rf nuotr.
Kakava gerina nuotaiką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-10-27 06:00, atnaujinta 2017-10-07 16:44

Citrinos gėrimas su medumi

Šis gėrimas didina protines galias, stiprina imunitetą ir netgi padeda lieknėti. Į stiklinę šilto (ne verdančio!) vandens dėkite vieną-dvi skilteles citrinos ir šaukštelį medaus, gerai išmaišykite. Galite įberti cinamono – jis suteiks dar kitokio skonio ir sušildys. Tokiu atveju cinamoną dėkite kartu su citrina, o po to įmaišykite medų.

Citrinvyčių arbata

Ši arbata suteikia jėgų ir energijos, be to, slopina depresijos simptomus – o tai aktualu, kai dienos tampa vis trumpesnės. Be to, citrinvytis naudingas kepenims. Yra ir dar viena jo ypatybė – jis gerina atmintį. Gerkite užplikytą džiovintų citrinvyčio lapų arbatą arbe dėkite keletą lapelių į bet kokią kitą arbatą.

Imbierų arbata

Skirtingai nei kava, imbierų arbata turi ilgalaikio stimuliuojančio poveikio. Jo kvapas padeda pašalinti nuovargį ir gerina nuotaiką. Šis gėrimas itin naudingas tiems, kurie užsiima protine veikla. O jį pagaminti labai paprasta: gabalėlį imbiero nulupti, smulkiai supjaustyti ar sutrinti ir užplikyti verdančiu vandeniu. Dėl skonio galima dėti medaus su citrina arba porą mėtos lapelių. 

Kakava su apelsinų sultimis

Nuotaiką gerinantis gėrimas! Be to, labai naudingas, mat kakava su apelsinais gali padėti normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir greitai sukelti sotumo jausmą. Į puodelį įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės, išspauskite pusės apelsino sultis ir supilkite. Pasigaminkite kakavą, įpilkite į ją pieno ir apelsinų sultis su žievele. Paskaninkite medumi arba ruduoju cukrumi.

Žalioji arbata

Kavą kuo puikiausiai pakeičia ir žalioji arbata. Jos tonizuojančios savybės ne veltui lyginamos su kavos: žaliojoje arbatoje yra kofeino, kuris pradeda veikti vėliau nei esantis kavoje. Taip pat žaliojoje arbatoje yra katechinų – medžiagų, kurios yra žinomos kaip antioksidantai, turinčių priešmikrobinio poveikio. Į tokią arbatą galima dėti citrinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.