Maisto produktai, kurie padeda išsivalyti net rūkalių plaučiams

Seniai žinoma, kad rūkymas žaloja sveikatą, o labiausiai kenkia plaučiams.

Česnako ar imbiero dažniausiai griebiamės peršalę. Bet šiuos produktus naudinga valgyti ir dažniau, ypač rūkaliams.<br>„123rf.com“ nuotr.
Česnako ar imbiero dažniausiai griebiamės peršalę. Bet šiuos produktus naudinga valgyti ir dažniau, ypač rūkaliams.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 10:37 PM, atnaujinta Feb 7, 2024, 10:17 AM

Tačiau mokslininkai aptiko, kad kai kurie maisto produktai gali paskatinti plaučius apsivalyti nuo pavojingų medžiagų, kurių yra cigaretėse.

Deja, nėra produkto, kuris akimirksniu išvalytų plaučius, bet keturi paprasti produktai padės efektyviai plaučiuose sumažinti nikotino ir dervų kiekį.

Greipfrutas

Šiame citrusiniame vaisiuje gausu antioksidantų, kurie suteikia apsaugą nuo vėžio ir efektyviai pagerina ląstelių veiklą.

Greipfrutai sėkmingai apsaugo nuo rūkymo žalos, neleisdami vėžinėms ląstelėms formuotis mūsų kūne. Todėl šiuos saldžiai karčius vaisius ypač rekomenduojama reguliariai valgyti rūkaliams, kurie labiau rizikuoja susirgti plaučių vėžiu.

Česnakas

Dėl nesuskaičiuojamos naudos sveikatai, ypač plaučių, labai rekomenduotina valgyti kuo daugiau česnako, kuris gali padėti visiškai išvalyti jūsų plaučius.

Selenas

Tai dirvoje aptinkamas mineralas, kurio taip pat natūraliai yra vandenyje ir kai kuriuose maisto produktuose, tokiuose kaip braziliniai riešutai, kiaušinio tryniai, jūrų gėrybės, raudonoji mėsa ar jau minėti česnakai.

Taip pat selenas gali būti vartojamas ir kaip maisto papildas.

Žmonėms seleno reikia visiškai nedaug, bet jo nauda milžiniška, nes šis mineralas turi daug antioksidantų, kurie apsaugo organizmo ląsteles nuo žalingo poveikio.

Be to, šis mineralas labai svarbus plaučių sienelėms atsinaujinti.

Imbieras

Tai puikus natūralus vaistas nuo daugelio ligų.

Kaip rašo interneto puslapis „Healthly Food House“, imbieras turi daug antibakterinių ir antimikrobinių savybių, kurios padeda normaliai bronchų veiklai.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.