Mėgstate valgyti aštriai? Turime jums nuostabių žinių!

Nemažai daliai žmonių, ypač vyrų, aštrūs padažai yra daugiau nei maisto pagardai. Jiems tai yra kone gyvenimo būdas. Jeigu esate vieni iš jų, tuomet turime jums puikių žinių.

Pagardintas aštriais prieskoniais maistas pasidaro ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis.<br>123rf nuotr.
Pagardintas aštriais prieskoniais maistas pasidaro ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 7:32 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:14 PM

Pasirodo, ugninis raudonas padažas ne tik padeda gerokai pagardinti maistą, bet ir, tiesą sakant, yra labai naudingas jums.

Kaip pranešė žurnalas „Time“, du pasaulyje žinomiausi pipirų ekspertai teigia, kad gardinant maistą aštriais padažais galite labiau pagerinti savo dietą ir sveikatą apskritai.

Pasak mokslininkų, ypač naudinga pipirų sudedamoji dalis yra kapsicinas, kuris, kaip įrodyta, pasižymi priešuždegiminėmis, antioksidacinėmis ir priešvėžinėmis savybėmis.

Peržiūrėjus pusės milijono suaugusiųjų kinų sveikatos duomenis nustatyta, kad tie, kurie tris-septynis kartus per savaitę valgė aštrų maistą, gyveno ilgiau ir jiems net 14 proc. sumažėjo tikimybė susirgti vėžiu, širdies ir kvėpavimo ligomis.

Šie tyrimo rezultatai 2015 metais buvo paskelbti britų medicinos žurnale BMJ. Davidas Popovichius, pipirų žinovas ir vyresnysis Massey Universiteto Naujojoje Zelandijoje dėstytojas, žurnalui „Time“ prisipažino gardinantis ypač aštriu padažu „viską“.

Kaip parodė D.Popovichiaus atliktas tyrimas, ant vėžio ląstelių uždėjus kapsicino, sumažėja jų augimas, jos žūva ir būna perdirbtos į kitas ląsteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.