Iki šių dienų glotnučiai tebėra viena populiariausių alternatyvų nesveikiems greitiems užkandžiams. Tačiau Lietuvoje jie dar neranda kelio į mūsų kasdienę mitybą.
Kodėl juos turėtume įtraukti į savo ir savo vaikų mitybą, klausiame gydytojos-dietologės Žanos Antonovos.
Prasidėjus šaltajam metų laikui, kai natūraliai vitaminų gauname vis mažiau, turėtume kreipti dar didesnį dėmesį į subalansuotą ir sveiką vaiko mitybą bei aprūpinimą vitaminais.
„Kiekvieną dieną suvartodami pakankamą kiekį vaisių ir daržovių viena ar kita forma, aprūpiname savo organizmą žiemą ypač trūkstamu vitaminu C, kuris yra stiprus antioksidantas, reikalingas imuninės sistemos funkcionavimui.
Verta prisiminti, kad glotnučiai yra įvairių vitaminų, mikro ir makroelementų šaltinis“, – sakė gydytoja-dietologė Žana Antonova.
Šiuolaikiniam žmogui glotnučiai galėtų tapti puikia išeitimi kelyje į sveiką kasdienę mitybą, jeigu nėra galimybės tam skirti daug laiko.
„Vaisių bei vaisių ir daržovių glonučiai yra natūralūs produktai, kurie yra pasterizuoti – termiškai apdoroti, kad būtų sunaikinami visi ligas sukeliantys mikroorganizmai, ypač žalingi vaikų virškinamajam traktui“, – teigė gydytoja-dietologė.
Vartotojai sau ir savo vaikams dažnai ieško patogios vaisių ar daržovių formos. Pateikiami spalvingoje pakuotėje glotnučiai – puikus užkandis, kuris gali pakeisti vieną iš penkių rekomenduojamų vaisių ir daržovių dienos porcijų.
Ne visuomet įmanoma kartu su savimi pasiimti šviežių vaisių ir daržovių – dažnai bijoma, kad jie susitrins rankinėje ar vaiko kuprinėje, palikdami netvarką.
Glotnučiai – tai vis dar naujas produktas rinkoje, kuris atspindi klientų poreikius – jie yra natūralūs ir saugūs organizmui, aprūpina kasdienį racioną reikalingais elementais. Be to, jie taupo mūsų laiką – kadangi yra jau paruošti ir jų lengva įsigyti.
Galima tiesiog įsimesti glotnučių pakelį ir mėgautis gardžiu bei vertingu užkandžiu. Tikriausiai ne be reikalo tokie vaisių ir daržovių gėrimai paplito po visą pasaulį.