Avižinių dribsnių dieta: pokyčiai – jau po trijų dienų

Ar avižinius dribsnius valgote tiktai pusryčiams? Pabandykite jais maitintis visą dieną, ir galėsite džiaugtis ne tik sulieknėjusia figūra, bet ir pagerėjusiu virškinimu, žvilgančiais plaukais ir švytinčia oda. Avižinių dribsnių dieta yra turbūt pati sveikiausia dieta. Šie dribsniai vertinami dėl puikios sudėties: tai sudėtinių angliavandenių, B grupės vitaminų, taip pat vitaminų A, E, PP, kalio, magnio ir geležies šaltinis. Be to, avižiniuose dribsniuose yra daug ląstelienos – 100 gramų avižinių dribsnių aprūpina organizmą parai reikalingu skaidulų kiekiu.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 11:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2019, 5:17 PM

Dar daugiau – avižinių dribsnių dieta ne tik padeda greitai atsikratyti kelių kilogramų, bet ir gerina virškinamojo trakto veiklą. Taip pat teigiamai veikia odą, plaukus, nagus – o juk pavasariui artėjant taip norisi sušvytėti. Taip pat daugiau avižinių dribsnių rekomenduojama valgyti tiems, kurių kraujyje yra per daug cholesterolio ir gliukozės. Tačiau ši dieta netiks sergantiems lėtinėmis širdies, kepenų ligomis. Štai kokią trijų dienų avižinių dribsnių dietą siūlo takprosto.cc.

Laikantis šios dietos nereikės labai kęsti alkio, nes avižiniai dribsniai pasotina ilgesniam laikui. Tris dienas per savaitę laikykitės šios dietos, o kitomis dienomis valgykite kaip įprastai (tik, žinoma, rinkitės sveikus produktus – žuvį, liesą mėsą, daržoves, grūdų produktus), ir pavasarį sutiksite lieknesni. 

Išbandžiusieji tikina, kad per tris dienas įmanoma atsikratyti trijų kilogramų svorio. 

Pirmoji diena

Pusryčiams – košė, pagaminta iš pusės stiklinės avižinių dribsnių ir vandens.

Priešpiečiams – žaliosios arbatos ir penki bet kokių riešutų branduoliai.

Pietums – pusė stiklinės dribsnių, užplikytų verdančiu vandeniu ir paskanintų šaukšteliu medaus.

Pavakariams – 100 g ridikėlių ir agurkų salotų.

Vakarienė – pusė stiklinės avižinių dribsnių, užplikytų verančiu vandeniu ir paskanintų uogomis (gali būti šaldytos).

Antroji diena

Pusryčiams – košė, išvirta iš pusės stiklinės avižinių dribsnių ir vandens.

Priešpiečiams – stiklinė kefyro.

Pietums – pusė stiklinės dribsnių, užplikytų verdančiu vandeniu ir paskanintų šaukšteliu medaus.

Pavakariams – pusė greipfruto, žaliosios arbatos.

Vakarienė – pusė stiklinės avižinių dribsnių, užplikytų verančiu vandeniu, paskanintų dviem džiovintomis slyvomis, dviem datulėmis.

Trečioji diena

Pusryčiams – košė, išvirta iš pusės stiklinės avižinių dribsnių ir vandens. Priešpiečiams – neriebus ir nesaldus jogurtas.

Pietums – pusė stiklinės dribsnių, užplikytų verdančiu vandeniu ir paskanintų šaukšteliu medaus.

Pavakariams – apelsinas, žalioji arbata.

Vakarienė – pusė stiklinės avižinių dribsnių, užplikytų verančiu vandeniu, paskanintų keliomis razinomis.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.