Bulvių dieta: per tris mėnesius – minus 27 kilogramai

Ar galėtumėte kasdien maitintis tiktai bulvėmis, ir niekuo daugiau?  Tokiam kankinančiam eksperimentui ryžęsis australas Andrew Flindersas Tayloras parodė turįs tvirtą valią.

Jau tris mėnesius A.F.Tayloras maitinasi tiktai bulvėmis.<br>Stopkadras iš „Youtube/Spud Fit“
Jau tris mėnesius A.F.Tayloras maitinasi tiktai bulvėmis.<br>Stopkadras iš „Youtube/Spud Fit“
Jau tris mėnesius A.F.Tayloras maitinasi tiktai bulvėmis.<br>Stopkadras iš „Youtube/Spud Fit“
Jau tris mėnesius A.F.Tayloras maitinasi tiktai bulvėmis.<br>Stopkadras iš „Youtube/Spud Fit“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 7:27 AM, atnaujinta May 30, 2017, 12:04 PM

Nuo sausio 1-osios ėmęs maitintis tiktai bulvėmis vyras jau neteko daugiau nei 27 kilogramų. Tačiau sustoti neketina. Tokios mitybos jis laikysis iki paskutinės šių metų dienos.

Pradėdamas eksperimentą Andrew svėrė 151,7 kilogramo. „Pastaruoju metu aš nebuvau nei toks lieknas, nei toks aktyvus, kokiu norėčiau būti. Man tai nepatinka“, – pirmąją eksperimento dieną sakė vyras.

Pradėjęs maitintis tiktai bulvėmis jis teigė iškart pajutęs turintis daugiau energijos. Per pirmąjį mėnesį jis neteko 10 kilogramų. Australas džiaugėsi ir tuo, kad tokia mityba reikalauja mažai išlaidų. Tiesa, jo patiekalai nėra įmantrūs – be jokių riebalų, padažų, pagardų, tik virtos, trintos, sausoje keptuvėje apkeptos virtos bulvės. 

Dabar jo eksperimentą internete stebi tūkstančiai žmonių. „Youtube“ kanale Andrew kasdien palieka po įrašą, kuriame pasakoja, ką valgęs, kaip jautęsis, netgi dalinasi bulvių patiekalų receptais.

Kartais jis leidžia sau nukrypti nuo dietos – pavyzdžiui, vieną dieną prisipažino gėręs vyno. Jau kitą dieną jo svoris padidėjo vienu kilogramu. Kad jo netektų, Andrew turėjo dvi dienas laikytis savo susigalvotos dietos. 

Tačiau vyriškį kritikuoja dietologai.

Australijos dietologų asociacijos atstovės Charlene Crosse teigimu, organizmui reikia 40 įvairių medžiagų, ir nėra vieno produkto, kuriame būtų jų visų. „Iš bulvių gauname tiktai angliavandenių, kurie reikalingi energijai palaikyti. Bet negauname baltymų“, – A.F.Tayloro pasirinkimą kritikavo ji. 

A.F.Tayloras tikina, kad svorio metimas niekada nebuvo pagrindinis jo tikslas.  Vyras teigia norintis pakeisti savo gyvenimo būdą ir ryšį su maistu.

Jo eksperimentą galite stebėti „Youtube“ paskyroje „Spud Fit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?