Vieno produkto atsisakiusi moteris neteko pusės kūno svorio

Glazge, Škotijoje, gyvenanti 31 metų Donna Docherty šiuo metu ir atrodo, ir jaučiasi puikiai – ji sveria 50 kilogramų ir vilki 8 dydžio sukneles.  Kaip atrodo Donna dabar ir anksčiau – pažiūrėkite po straipsniu esančioje nuorodoje.

Kai mityba kupina angliavandenių ir cukraus, sulieknėti bus sunku.<br>123rf nuotr.
Kai mityba kupina angliavandenių ir cukraus, sulieknėti bus sunku.<br>123rf nuotr.
Norite sulieknėti? Įvertinkite, kiek cukraus jūsų mityboje.<br>123rf nuotr.
Norite sulieknėti? Įvertinkite, kiek cukraus jūsų mityboje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 2:28 PM, atnaujinta May 29, 2017, 10:47 AM

Glazge, Škotijoje, gyvenanti 31 metų Donna Docherty šiuo metu ir atrodo, ir jaučiasi puikiai – ji sveria 50 kilogramų ir vilki 8 dydžio sukneles.  Kaip atrodo Donna dabar ir anksčiau – pažiūrėkite po straipsniu esančioje nuorodoje.

Donna prisimena nuo mažens nuolat užkandžiaudavusi ir per dieną išgerdavusi po šešias „Coca-Cola“ skardines. „Būdama paauglė su draugais dienų dienas leidome užkandinėse, valgydami vadinamąjį greitą maistą, traškučius, šokoladą, o namo nešdavomės paruoštus sušaldytus patiekalus“, – pasakojo ji „Daily Mail“. 

Pamažu jos kūno svoris pasiekė beveik 100 kilogramų. Vienu metu ji turėdavo rinktis 22 dydžio drabužius.

Daug metų jauna moteris gyveno užkandžiaudama patiekalais, kuriuose daug cukraus, pernelyg nesijaudindama dėl jo poveikio sveikatai.

Donna bandė laikytis dietų, bet niekas negelbėjo. Tik didžiausiomis valios pastangomis jai pavyko šiek tiek sulieknėti iki vestuvių, vykusių 2011-aisiais. Tądien jaunoji vilkėjo 20 dydžio vestuvinę suknelę ir jautėsi puikiai.

Ištekėjusią ją nuolat persekiojo noras sulieknėti, tačiau tai reikalavo nežmoniškų pastangų – moters mityba buvo kupina angliavandenių ir cukraus. 

2013-ųjų pabaigoje vartydama senas sesers vestuvių nuotraukas ir pamačiusi jose save, Donna suprato turinti ką nors daryti. Moteris suvokė turinti problemą, ir pirmiausia nutarė atsikratyti visa ko saldaus ir sukeliančio priklausomybę.

„Supratau, kad jeigu noriu pokyčių, neturiu laukti Naujųjų metų. Taigi, ištuštinau virtuvę ir atsikračiau visų produktų, kuriuose yra cukraus. Jau žinojau apie pavojų, kurį kelia cukrus – prieš penkerius metus man buvo diagnozuotas diabetas. Tad nebuvo sunku atsisakyti šio produkto“, – pasakojo moteris.

Tiesa, gėrimo „Coca-cola“ ji neatsisakė – tik pakeitė dietiniu.

Atsikračiusi maždaug dešimties kilogramų kūno svorio ji penkis kartus per savaitę pradėjo sportuoti su asmeniniu treneriu. Tinkama mityba ir sportas per metus jai padėjo atsikratyti daugiau kaip 35 kilogramų.

„Negalėjau patikėti, kaip gerai jaučiuosi ir atrodau, – pasakojo škotė.  - Kai pasižiūriu į vestuvines savo nuotraukas, negaliu patikėti, kad taip atrodžiau. Dar labiau nuostabu, kiek daug pokyčių nulėmė tai, jog atsisakiau cukraus.

Dabar visus patiekalus gaminu pati, gatavi paruošti patiekalai, kurie parduodami prekybos centruose, manęs visiškai nebejaudina. Mėgstu avižinius dribsnius, kiaušinius ir namuose pagamintą aitriųjų paprikų troškinį.

Dabar jaučiuosi žymiai geriau ir man patinka, kaip atrodau. Dienos, kai teko vilkis 22 dydžio suknelę, niekada negrįš“, – pažadėjo škotė.

Pateikiame šiandieninį Donnos valgiaraštį:  pusryčiams – košė iš 54 g avižinių dribsnių, visų grūdo dalių miltų didriestainis su 20 g sviesto, žalioji arbata, dietinė „Coca-cola“.

Užkandžiams – baltymų kupinas jogurtas ir žalioji arbata.

Pietums – tuno kepsnys (150 g) su virtomis bulvytėmis (200 g), žaliosiomis pupelėmis (75 g), dietinė „Coca-cola“, didelis puodelis žaliosios arbatos.

Popietės užkandžiui – neriebūs ryžių spragėsiai ar visadalių grūdų traškučiai, kartais – vaisiaus gabalėlis, didelis žaliosios arbatos puodelis Vakarienei – namuose pagamintas aitriųjų paprikų troškinys su daržovėmis, dietinė „Coca-cola“, žaliosios arbatos puodelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.