Mėgstate šiuos vaisius? Turime jums puikių žinių

Ar kada susimąstėte, kas nutiktų, jeigu kasdien valgytumėte datules? Dauguma žmonių net nepagalvoja apie jų svarbą, bet jų nuomonė gali pasikeisti, kai sužinos apie tai, kuo jos naudingos. 

Suvalgę vos po tris datules per dieną pajusite didelę jų naudą savo organizmui.<br>123rf nuotr.
Suvalgę vos po tris datules per dieną pajusite didelę jų naudą savo organizmui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 8:27 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:33 PM

Datulės yra labai svarbios mūsų sveikatai ir naudingos organizmui. Suvalgę tris datules per dieną jūs netrukus pastebėsite neabejotiną jų naudą. Kokią? Ją išvardijo interneto puslapis „Natural And Healthy World“.

Vitaminų šaltinis

Visų pirma datulės yra maistingos. Suvalgę vos tris datules per dieną gausite daugybę vitaminų, taip pat kalio, vario, magnio, mangano, vitamino B6 ir ląstelienos.

Gerina virškinimą

Datulės puikiai veikia virškinimo sistemą. Dėl jose esančios ląstelienos sumažėja rizika susirgti gaubtinės žarnos vėžiu. Jos padeda ir nuo hemorojaus.

Sumažina skausmą

Jose gausu magnio, kuris turi priešuždegiminį poveikį. Dėl to greičiau sumažėja skausmas ir patinimas.

Tyrimais nustatyta, kad magnis sumažina arterijų uždegimo tikimybę ir taip sumažėja kraujotakos sukeliamų ligų rizika. Magnis palengvina artrito simptomus.

Sveikas nėštumas

Tyrimais nustatyta, kad datulės naudingos nėštumo ir gimdymo laikotarpiu. Įrodyta, kad moterys, kurios paskutines 4 nėštumo savaites valgydavo datules, sėkmingai pagimdydavo.

Datulės naudingos ir metant svorį po nėštumo.

Sumažina aukšto kraujospūdžio ir infarkto tikimybę

Magnis, esantis datulėse, sumažina aukštą kraujospūdį. Nemažai žmonių vartoja vaistus nuo aukšto kraujospūdžio, bet datulės jų poreikį sumažina.

Kalis, esantis datulėse, padeda širdžiai ir sumažina kraujo spaudimą. Taip pat tyrimai parodė, kad datulės sumažina infarkto tikimybę.

Septyni skirtingi tyrimai atskleidė, kad magnis sumažina širdies smūgio tikimybę. Per dieną suvartojus 100 mg magnio ši tikimybė sumažėja 10 procentų.

Pagerėja smegenų veikla

Aiškinantis datulių poveikį smegenims buvo atlikta daug tyrimų. Nustatyta, kad vartojant pakankamai vitamino B6 smegenų veikla pagerėja.

Tai reiškia, kad geriau perdirbame informaciją. Datulės smegenis paruošia mokymuisi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.