Obuolių actas prieš miegą gali pakeisti jūsų gyvenimą į gera

Neretai vieni sveikatos sutrikimai gali lemti kitus. Pavyzdžiui, susirgus antrojo tipo diabetu padidėja rizika priaugti svorio, susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis ar net vėžiu.

 Obuolių actas gali padėti numesti svorio. <br> 123rf nuotr. 
 Obuolių actas gali padėti numesti svorio. <br> 123rf nuotr. 
Obuolių actas gali padėti numesti svorio.<br>123rf nuotr.
Obuolių actas gali padėti numesti svorio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-19 17:45, atnaujinta 2018-02-12 09:27

Gera žinia yra tai, kad tam tikri mitybos ir gyvenimo būdo pakeitimai gali padėti apsisaugoti nuo galimų grėsmių sveikatai ir net suteikti organizmui daug naudos.

Vienas tokių ypatingų produktų, kurį verta įtraukti į savo racioną, yra obuolių actas, dar vadinamą obuolių sidro actu.

Galima numalšinti žagsėjimą

Obuolių actas yra tiesiog stebuklinga priemonė, kuri mūsų organizmui tiekia labai daug naudos.

Kaip rašo interneto puslapis „The Heatry Soul“, juo galima numalšinti žagsėjimą, palengvinti gerklės skausmą, sumažinti cholesterolį.

Be to, obuolių actas apsaugo nuo skrandžio veiklos sutrikimų, kartu padeda numesti svorio, išvalyti spuogus, atsikratyti prasto burnos kvapo, išbalinti dantis ir suteikia daugiau energijos.

Sumažino nutukimą

Tyrimai parodė, kad vartojant obuolių actą su gausiai angliavandeniais praturtintais patiekalais galima greičiau pasisotinti. Tai padeda žmonėms per dieną suvartoti 200-275 kalorijomis mažiau.

Nuolat naudojant obuolių actą galima išvengti persivalgymų.

Ištyrus nutukusius žmones paaiškėjo, kad kasdien vartojant obuolių acto sumažėjo pilvinis nutukimas, liemens apimtis, taip pat kraujo trigliceridų kiekis bei apskritai kūno svoris.

Apskritai obuolių actas yra naudingas metant svorį, nes didina sotumo jausmą ir mažina gliukozės bei insulino lygius.

Sumažina kraujo spaudimą

Keletas veiksnių, lemiančių širdies ir kraujagyslių ligas, kaip parodė tyrimai, taip pat buvo pagerintų, vartojant obuolių actą.

Atlikus bandymus su žiurkėmis paaiškėjo, kad obuolių actas joms sumažino cholesterolio ir trigliceridų lygį. Gali būti, kad tai lėmė obuolių acte esantis antioksidantas, vadinamas chlorogeno rūgštimi, kuri padeda reguliuoti cukraus kiekį organizme.

Kiti tyrimai su žiurkėmis parodė, kad obuolių actas padeda sumažinti kraujo spaudimą.

Naudinga diabetikams

Jeigu sergate diabetu arba jums būdingas atsparumas insulinui, prieš miegą pavartojus obuolių acto tai gali padėti sukontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Ištyrus septynias moteris ir keturis vyrus, kuriems buvo diagnozuotas 2 tipo diabetas ir kurie nevartojo insulino, paaiškėjo, kad kasdien prieš miegą išgėrus po du valgomuosius šaukštus obuolių sidro su 28 g sūrio galima palankiai paveikti gliukozės kiekio koncentraciją kraujyje. Tai daugiausiai lemia acto rūgštis.

Apsaugo nuo vėžio?

Daug kalbama ir apie tai, kad obuolių actas gali padėti įveikti vėžį.

Deja, dauguma bandymų, tiriant obuolių acto poveikį sergantiems vėžiu, buvo padaryta tik su žiurkėmis, bet ne su žmonėmis. Tačiau šie tyrimai parodė, kad actas gali nužudyti vėžio ląsteles ir sumažinti auglius.

Taigi, obuolių actas ne tik gali padėti sukontroliuoti cukraus kiekį kraujyje tiems, kurie serga diabetu, bet taip pat ir padeda sveikai numesti svorio, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, sumažindamas cholesterolio, trigliceridų kiekį ir kraujo spaudimą ir galbūt net gali padėti kovoti su vėžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.