Imbiero šaknis veiksmingai tirpdo pilvo riebalus. Štai ką reikia daryti

Imbieras yra daugeliui gerai žinomas aštraus skonio prieskonis, kurio nauda sveikatai milžiniška. Viena nuostabiausių jo savybių yra tai, kad jis gali padėti jums sulieknėti ir svarbiausia – sumažinti pilvo apimtis. Štai kaip tai įmanoma.

 Imbieras gali padėti jums sulieknėti ir svarbiausia – sumažinti pilvo apimtis. <br> 123rf nuotr. 
 Imbieras gali padėti jums sulieknėti ir svarbiausia – sumažinti pilvo apimtis. <br> 123rf nuotr. 
Imbieras gali padėti jums sulieknėti ir svarbiausia – sumažinti pilvo apimtis.<br>123rf nuotr.
Imbieras gali padėti jums sulieknėti ir svarbiausia – sumažinti pilvo apimtis.<br>123rf nuotr.
Imbiero šaknies arbata su citrina ir medumi yra naudinga metantiems svorį.<br>123rf nuotr.
Imbiero šaknies arbata su citrina ir medumi yra naudinga metantiems svorį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 6:25 AM, atnaujinta Mar 2, 2019, 9:54 PM

Įrodyta moksliškai

Jau senuose ajurvedos šaltiniuose teigta, kad valgant imbiero šaknį ar geriant jos nuovirą galima patikimai kontroliuoti kūno svorį. O dabar tai patvirtino ir šių laikų mokslas.

Žurnale „Journal of the Science and Food of Farming“ 2014 metais publikuoto tyrimo autoriai pastebėjo, kad nutukusios žiurkės, kurioms būdavo duodama sudedamosios imbiero dalies gingerolio, jau po 30 dienų sėkmingai numesdavo svorio. Be to, pastebėti žiurkių kraujo cukraus ir leptino padidėjimai.

Leptinas yra medžiaga, kuri pavalgius padeda pasijausti sotumo ir pasitenkinimo jausmą. O taip pat jis yra vertingas mažinant svorį.

Mokslininkai padarė išvadą, kad imbiero papildai padeda sumažinti antsvorį, atsiradusį vartojant daug riebaus maisto. Šios žinios gali būti naudingos gydant nutukimą ir jo sukeltas komplikacijas.

Imbieras padeda ne tik laiku pajusti sotumo jausmą, bet ir tinkamai suvirškinti maistą. Tad nenuostabu, kad jis toks veiksmingas metant svorį.

Kaip imbieras padeda tirpdyti pilvo riebalus?

Imbieras gali padėti atsikratyti ir pilvo riebalų, pašalindamas pagrindines priežastis, dėl kurių jie atsiranda, tokias, kaip per didelis lepinimasis maistu, hormonų pakitimai ir energijos sportuoti neturėjimas.

Kadangi šis prieskonis padeda laiku pajusti sotumo jausmą, jį valgydami arba gerdami gėrimus su imbieru galite numalšinti norą persivalgyti, rašoma interneto puslapyje „Holistic Living Tips“.

Hormonų pokyčiai ir chroniškas stresas gali sukelti didelį kortizolio kiekio kraujyje šuolį, dėl ko išsiderina imuninė sistema ir medžiagų apykaita. Tuo metu imbieras, kaip rašoma medicinos žurnalo „Biological and Pharmaceutical Bulletin“ 2004 metų numeryje, sumažina kortizolio gamybą.

Dėl pakilusio kortizolio lygio gali padidėti svoris ir pilvo apimtys, kurias ypač sunku sumažinti.

Taip pat imbieras gali padėti suderinti organizmo veiklą, numesti svorio ir geriau jaustis. Maža to, aštrus ir išskirtinis imbiero svoris natūraliai suteikia daugiau energijos – tiek fizinės, tiek ir protinės.

Kaip vartoti imbierą, metant svorį?

Jeigu norite pasinaudoti gydomosiomis imbiero galiomis ir sulieknėti, štai ką turėtumėte daryti.

Prieš valgį pakramtykite ploną imbiero šaknies gabalėlį. Tai pagerins medžiagų apykaitą, stimuliuos virškinimo sistemos veiklą, sumažins kortizolio išsiskyrimą ir padidins energingumą.

Taip pat galite sutarkuoti mažą imbiero gabaliuką, šiek tiek įlašinti citrinos sulčių ir pridėjus žiupsnį druskos viską sumaišyti. Nedideli tokio mišinio kiekiai prieš kiekvieną valgį padės sukontroliuoti alkį ir pagerinti maisto virškinimą.

Be to, galima pasigaminti imbiero arbatos su citrina. Juk citrina taip pat padeda numesti svorio.

Vartokite imbierą ne tik prieš valgį. Naudokite jį ir kaip prieskonį, gamindami valgį.

Trumpai, maždaug 6 minutes, pavirus imbierą, galima gerokai pagerinti savo sveikatą. O nuostabiausia, kad imbieras pasižymi puikiu skoniu, tad jo nebūtina „slėpti“ po kitais, norint mėgautis šio augalo suteikiama nauda.

Imbiero arbata metantiems svorį

Dar vienas nuostabus būdas, kaip suvartoti daugiau imbiero, yra ši nuostabi ir energijos suteikianti imbiero šaknies arbata.

Gerkite jos 2-3 kartus per dieną, kad gautumėte daugiausiai naudos. Ji – gardi ir nesunkiai paruošiama.

Įdėkite 2,5 cm sutarkuotos šviežios imbiero šaknies (arba 1 a. š. imbiero miltelių) į stiklinį dviejų puodelių dydžio arbatinį.

Užvirkite vandens ir juo užpilkite imbierą.

Leiskite gėrimui pastovėti mažiausiai 10 minučių.

Nukoškite arbatą. Pridėkite 1 arbatinį šaukštelį ar daugiau medaus ir išspauskite citrinų sulčių, jei norite. Medus ir citrina tik sustiprins šios arbatos galią.

Taip pat jūs galite imbieru, citrina ir medumi gardinti mačios arbatą, kuri gali padėti sudeginti riebalus dar 4 kartus greičiau.

Kita imbiero nauda sveikatai

Imbieras ne tik padeda sumažinti svorį, bet taip pat gali sumažinti uždegimą ir pykinimą, netgi nužudyti vėžio ląsteles.

Taip pat galima naudoti imbierą nuostabiam organizmą valančiam gėrimui paruošti.

Imbiero miltelius, įdėtus į orui nepralaidų stiklinį indelį, laikomą vėsioje, tamsioje vietoje, galima saugoti daugybę mėnesių.

Šviežią imbiero šaknį šaldytuve galima laikyti iki trijų savaičių.

Taip pat imbiero šaknį galima užšaldyti. Šaldiklyje ją galima laikyti pusmetį.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų kovo 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.