Tobulas pusryčių derinys, tirpdantis pilvo riebalus

Jeigu norite ko nors naujo pusryčiams, siūlome jums pačią geriausią idėją.

 Avižiniai dribsniai su ispaniniu šalaviju yra tobulas derinys pusryčiams.<br> 123rf.com nuotr.
 Avižiniai dribsniai su ispaniniu šalaviju yra tobulas derinys pusryčiams.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 8:16 AM, atnaujinta Jun 19, 2017, 12:07 PM

Šie pusryčiai ne tik nuostabaus skonio, bet ir teikia milžinišką naudą jūsų sveikatai ir grožiui.

Toks maistas pagerins cukraus lygį jūsų kraujyje, sumažins blogąjį cholesterolį ir pašalins pilvo riebalų perteklių.

Kaip visi žinome, pusryčiai yra pats svarbiausias dienos valgis. Taigi labai svarbu dieną pradėti maistingais ir sveikais patiekalais.

Šis avižų ir ispaninio šalavijo (daugumos žinomo kaip čija) derinys laikomas sveikiausiu pasirinkimu pusryčiams, mat abu ingredientai padeda aprūpinti jūsų kūną reikalinga likusiai dienai energija, žadama interneto puslapyje „The Health Education“.

Dar daugiau – ši sveika kombinacija padės numesti perteklinius pilvo riebalus ir sudeginti riebalų sankaupas.

Avižos yra puikus beta gliukano – labai naudingų tirpiųjų skaidulų – šaltinis. Reguliariai jas vartojant galima sumažinti blogąjį cholesterolį bei pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Dar daugiau – avižos yra praturtintos skaidulomis, mineralais ir baltymais.

Tuo metu šalavijo sėklose yra gausu omega-3, omega-6 rūgščių ir kalcio. Jos vertinamos dėl galingų antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių ir gali sumažinti  blogąjį cholesterolį bei pagerinti širdies bei kraujagyslių sveikatą.

Šalavijas taip pat pasižymi regeneracinėmis savybėmis. Tad šalavijo sėklas rekomenduojama vartoti sergantiems artirtu.

Tad kaip pasidaryti stebuklinguosius pusryčius?

Reikės:

1 puodelio avižų

2 puodelių vandens

2 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių

1 arbatinio šaukštelio malto cinamono

2 valgomųjų šaukštų medaus

žiupsnelio jūros druskos 

4 valgomųjų šaukštų šalavijo sėklų.

Į puodą su vandeniu įdėkite cinamono ir užvirkite. Kai pradės virti, galite sumažinti kaitrą ir pridėkite avižų.

Pavirkite 5 minutes ir nuimkite nuo viryklės.

Uždenkite ir leiskite pastovėti 5 minutes.

Įdėkite medaus ir druskos ir gerai išmaišykite.

Įpilkite košę į dubenį ir pridėkite šalavijo sėklų, kol dar šilta.

Pagaliau įpilkite citrinų sulčių.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?