5 arbatos padės virškinimo sistemai ir padailins kūno linijas

Žolelių arbatos gydymui naudojamos jau nuo senų laikų. Turime žinoti tai, kad tinkamai parinktais augalais galime padėti sau įveikti daugybę negalavimų. 

 Pankolių arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 Pankolių arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 Pelynų arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 Pelynų arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 Puplaiškiai.<br> 123rf.com nuotr.
 Puplaiškiai.<br> 123rf.com nuotr.
 Ulongo arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 Ulongo arbata.<br> 123rf.com nuotr.
 Lakišius.
 Lakišius.
Daugiau nuotraukų (6)

Emilija Miliauskė („Kuras kūnui“)

Oct 18, 2017, 7:52 AM

Šiandien aptarkime tas arbatas, kurių reikėtų turėti virtuvės lentynėlėje, jei susiduriate su virškinimo problemomis ar siekiate padailinti kūno linijas. 

Kaip vienas geriausių arbatų virškinimo trakto veiklai reguliuoti galime išskirti šias.

5. Lakišių žolės arbata 

Ši arbata gydo uždegimus, alergijas, sureguliuoja virškinamojo trakto darbą, pataiso medžiagų apykaitą. Lakišiumi galima gydyti podagrą, rachitą, artritą, kepenų ir kasos ligas, furunkuliozę, neurodermitą, dilgėlinius išbėrimus.

4. Pankolių arbata 

Pankolio arbata maitinančioms motinoms skatina laktaciją, moterims reguliuoja menstruacijų ciklą, kūdikiams palengvina kamuojantį vidurių pūtimą, padeda adaptuotis prie naujo ir neįprasto maisto.

Pankolis itin naudingas sergant gastritu, skrandžio opa, kitomis skrandžio bei virškinamojo trakto ligomis, inkstų akmenlige. 

3. Karčiųjų kiečių (pelyno) arbata

Pelynas yra veiksmingas antibiotikas, tad šios žolės arbatos bei užpilai jau nuo senų laikų yra vartojami sutrikus žarnyno ar skrandžio veiklai. Geriant pelyno užpilą reguliariai kaip vaistą, reikia daryti maždaug dviejų mėnesių pertrauką, kitaip dažnas ir ilgas vartojimas gali ir pakenkti.

2. Puplaiškių arbata 

Puplaiškių lapai gerina skrandžio bei žarnyno veiklą, mažina skrandžio rūgštingumą, padeda nuo rėmens ėdimo, pilvo pūtimo, raižymų, hemorojaus, šalina žarnyno parazitus. Valo kepenis, tulžies pūslę, inkstus ir šlapimtakius.

1. Ulongo arbata 

Išvertus iš kinų kalbos „oolong“ reiškia „juodasis drakonas“. Ši arbatos rūšis yra žinoma ir vartojama jau keletą šimtmečių. Ulongas – labai kvapni arbata, kurios aromatas primena gerai prinokusį persiką. 

Reguliariai geriant arbatą mažėja viršsvoris, gražėja figūra ir tuo pačiu gerėja savijauta, o taip pat arbata malšina troškulį, stiprina dantis, suteikia bendros energijos organizmui bei pakelia nuotaiką. 

Ši arbata mažina cholesterolio kiekį kraujyje, pagreitina virškinimą, todėl labai tinka po sočių pietų.

Visas žolelių arbatas geriausia gerti šiltas. Taip pat svarbu neperdozuoti. 

Rekomenduojama gerti ciklais. Pavyzdžiui, 1-2 savaites vartoti vienos rūšies žoleles ir tada keisti kitomis arba daryti pertrauką. Prieš pradedant vartoti žolelių arbatas, rekomenduojama pasitarti su vaistininku ar šeimos gydytoju.

„Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.