Žvaigždės teigia, kad šis gėrimas tirpdo kilogramus. Kaip yra iš tiesų?

Šį gėrimą pamėgo ne viena pasaulinio garso žvaigždė, tarp jų aktorė Scarlett Johansson, modelis Miranda Kerr ir dainininkė Beyonce.

 Obuolių sidro actą gyrė ne viena pasaulinio garso žvaigždė. <br> 123rf.com nuotr. 
 Obuolių sidro actą gyrė ne viena pasaulinio garso žvaigždė. <br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2018, 7:45 AM, atnaujinta May 14, 2018, 7:51 AM

Visos jos vienbalsiai teigia, kad šis gėrimas yra jų žavesio paslaptis.

Tas gėrimas yra vanduo su obuolių sidro actu.

Sakoma, kad jeigu kasdien gersite po stiklinę vandens, sumaišyto su valgomuoju šaukštu obuolių acto, galite sumažinti apetitą, kas padėtų numesti svorio.

Dainininkė Beyonce yra teigusi, kad gerdama tokį gėrimą kiekvieną rytą numetė kelis kilogramus, rašoma interneto svetainėje „Daily Mail“.

Viktorija Beckham taip pat yra gyrusi šį gėrimą.

Tačiau ar iš tiesų obuolių sidro actas yra stebuklingas eliksyras, kaip linkstama manyti?

Pasak žinomos mitybos specialistės iš Londono Rhiannon Lambert, nėra pakankami įrodymų, kad kasdien geriant vandenį su obuolių sidro actu galima numesti svorio.

Savo „Instagram“ paskyroje, R.Lambert paskelbė ieškojusi įrodymų apie obuolių sidro acto naudą organizmui, bet paaiškėjo, kad viskas tėra mitas.

„Yra tvirtinančių, kad tai padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, gerina medžiagų apykaitą ir net degina riebalus. Štai kodėl daugelis žmonių tai laiko savotišku stebuklingu gėrimu.

Tačiau daugumos tyrimų metu buvo ištirti tik labai maži jo pavyzdžiai ir dažniausiai tyrimai atlikti su gyvūnais. Tai reiškia, kad rezultatų negalima taikyti visai populiacijai.

Didžiausias mano rastas ir labiausiai cituojamas tyrimas apie tai, kaip obuolių sidro actas susijęs su svorio netekimu, apėmė 175 antsvorio turinčius, bet sveikus japonus. 3 mėnesius jie gėrė iki 2 valgomųjų šaukštų obuolių sidro acto.

Rezultatai neparodė visiškai jokio reikšmingo skirtumo tarp tų, kurie actą gėrė ir gavusiųjų placebą.

Leiskite jus patikinti, kad joks actas nesumažins prastos mitybos ar sėslaus gyvenimo būdo padarinių. Nors tai gali būti puikus salotų priedas, nesitikėkite, kad tai bus magiškas vaistas, padėsiantis pasikeisti jūsų kūnui“.

Tačiau kai kurios ryškiausios pasaulio žvaigždės prisiekinėja, kad obuolių sidro actas gali viską – pradedant apetito sumažinimu, baigiant – imuniteto sustiprinimu.

Pavyzdžiui, aktorė Elizabeth Hurley teigė, kad fermentuotas skystis yra jos jaunatviškos išvaizdos paslaptis. Esą ji įlašina obuolių sidro acto į karštą vandenį, kurį geria rytais, vos pabudusi.

Obuolių sidro actą giria ir 48 metų Holivudo aktorė Jennifer Aniston, 34 m. modelis Miranda Kerr bei 33 metų dainininkė Katy Perry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.