Žinomas šefas atskleidė, kas paskatino atsikratyti daugiau nei 20 kilogramų

Kai esate aukščiausios klasės virėjas, maisto ribojimas tampa iššūkiu.  Tik ne Gordonui Ramsay. 

„Nenorėjau, kad mano veikla mane pražudytų“, – pripažino G.Ramsey.<br> „Scanpix“ nuotr.
„Nenorėjau, kad mano veikla mane pražudytų“, – pripažino G.Ramsey.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2018, 10:13 AM

Keturių televizijos projektų ir 34 restoranų visame pasaulyje savininkas neseniai atsikratė 23 kilogramų. Daugiau nei 113 kilogramų svėręs 51 metų britas dabar sveria beveik 90. 

„Mano tėvas mirė nuo infarkto, kai jam buvo 53-eji, – vieną priežasčių, paskatinusių pačiam imtis pokyčių, įvardijo Gordonas. – Jam niekada neteko valgyti mano restorane, ir man šiandien sunku apie tai pagalvoti.“

G.Ramsay tėvo neteko būdamas trisdešimties.

Gordonas prisipažino nenorintis, kad sveikatos problemos atimtų iš jo galimybę pamatyti, kaip auga keturi jo vaikai. Jis dėkingas savo žmonai Tanai už meilę ir už postūmį lieknėti. 

Sporto entuaziastė Tana, kaip pripažino Gordonas, nebuvo patenkinta sutuoktinio sveikata ir išvaizda.

„Tana nebuvo sužavėta tuo, kaip atrodau, – atskleidė Ramsay. – Aš turėjau antsvorio, atrodžiau kaip š... krūva. Žiūriu į savo nuotraukas, darytas anksčiau, ir mąstau: „Kaip Tana su manim pasiliko?“ Tana atrodo tiesiog nuostabiai, ir štai ji lovoje su kalnu riebalų... “ 

Gordono svoris pradėjo augti tuo metu, kai jis laimėjo trečiąją „Michelin“ žvaigždę. Nepaisant tokių pasiekimų Gordonas prisipažino kenčiantis dėl menkos savivertės, žemo pasitikėjimo savimi.

Svorio didėjimą jis susiejo su netinkama mityba ilgomis darbo valandomis. 

„Dėl antsvorio nesijaučiau gerai. Buvau daug pasiekęs profesijos srityje, tačiau tuomet nutariau rimtai kibti į savo formas, – pasakojo šefas. – Nenorėjau, kad mano veikla mane pražudytų. Aš žinau, kaip darbas paveikia aukščiausio lygio virėjus – mūsų darbo dalis yra kasdienis stresas. Nutukimas, širdies priepuoliai, kokainas. Ne paslaptis, kad kai kurie dėl to net nusižudo“.

Maždaug prieš šešerius metus jis pradėjo keisti gyvenimą. 

Kaip pažymėjo Gordonas, jo darbo dalis – valgyti, tiksliau, daug valgyti. Bet jis sugalvojo kitokį planą.

„Aš dabar valgau penkis kartus per dieną, bet nedidelėmis porcijomis, o ne taip, kaip būdavo anksčiau: daug maisto pusryčiams, daug pietums ir dar tiek pat vakarienei“, – atskleidė šefas.

Vieną valandą per dieną jis skiria važiavimui dviračiu, dar tris kartus per savaitę treniruojasi. 

Iki 90 kg sulieknėjęs vyras teigė esąs įkvėptas sveiko gyvenimo būdo, nes nenori gyventi dar trumpiau už tėvą.

„Man liko pora metų iki amžiaus, kuris buvo skirtas mano tėvui. Mane tai gąsdina. Galbūt aš gyvensiu ilgiau, tačiau nepaisant visko, aš jau dabar jaučiuosi pralaimėjęs, nes galėjau turėti daug daugiau, jeigu tėvas būtų gyvas iki šiol“, – kalbėjo pasaulinio garso šefas.

G.Ramsay išgarsėjo ne tik kaip puikus šefas, bet ir kaip televizijos realybės šou rengėjas ir vedėjas. Tokiuose projektuose, kaip „Pragaro virtuvė“ ar „Virtuvės košmarai“ išgarsėjęs šefas netrukus pasirodys naujame projekte –  „24 valandos į pragarą ir atgal".

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.