Jo sudėtyje yra ananaso, o jis turi bromelaino, fermento, kuris efektyviai skaido riebalus! Tai bene vienintelis vaisius, turintis šios naudingos medžiagos.
Imbieras gerina virškinimą bei skatina medžiagų apykaitą. Špinatai turi daug skaidulų, kurios padės valyti žarnyną, o linų sėmenys ir ispaninio šalavijo (čija, chia) sėklos – puikus Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis.
Omega 3 riebalų rūgštys mažina uždegiminius procesus organizme. Citrina stiprina imunitetą ir yra puikus antioksidantas.
Agurkai – natūrali organizmo „šluotelė“, juose yra fermentų, kurie skaido baltymus ir valo žarnyną.
Taigi, šis kokteilis – tikra vitaminų, mineralų ir skaidulų dovana jūsų žarnynui. Pilvukas už jį padėkos.
Detoksikuojančiu kokteiliu mėgaukitės 6-7 dienas.
Detoksikuojantis kokteilis
Reikės:
100-150 g šaldyto ananaso riekelės,
1 nedidelio agurko,
saujos špinatų,
gabalėlio šviežios imbiero šaknies,
1 citrinos sulčių,
1 stiklinės vandens,
1 arb. š. linų sėmenų sėklų,
1 arb. š. ispaninio šalavijo sėklų.
Gaminame
1. Šaldytą ananaso riekelę užpilkite karštu vandeniu, kol ruošiami kiti ingredientai.
2. Nuskuskite agurką, imbierą, išspauskite citrinos sultis.
3. Perpjaukite ananaso riekę į kelias dalis.
4. Viską suplakite maisto plaktuvu.
Pasiruoškite šaldytų ananaso griežinėlių visai savaitei. Nulupkite ananasą ir supjaustykite jį į 6-7 riekes. Taip, kad nesiliestų viena su kita, sudėkite jas ant padėklų ir dėkite į šaldiklį 2-3 valandoms. Riekėms sušalus dėkite į dėžutes ar maišelius.
Į kokteilį galima dėti ir nešaldytą ananasą. Gaminant iš šaldyto skonis bus gaivesnis. Tai tarsi skanių ledų kokteilis gaiviai vasaros dienos pradžiai.
Receptu pasidalino „Kuras kūnui“