Patys geriausi pusryčiai – ne tik norintiems sulieknėti

Šiems pusryčiams pagaminti ryte nesugaišite nė minutės. Be to, jie sveiki, naudingi, maistingi ir skanūs. Sakysite, tokių nėra? 

 Nevirta avižinė košė su mėlynėmis ir riešutais.
 Nevirta avižinė košė su mėlynėmis ir riešutais.
 Nevirta avižinė košė su avietėmis.
 Nevirta avižinė košė su avietėmis.
 Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu.
 Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 8:03 AM, atnaujinta Jul 24, 2018, 8:10 AM

Turbūt pati geriausia dienos pradžia yra tokia, kai valgome tai, kas ilgam suteikia sotumo jausmą, kartu aprūpina organizmą naudingomis medžiagomis. 

Avižiniai dribsniai yra vienas geriausių produktų pusryčiams. Juose yra skaidulų ir daugybė kitų naudingųjų medžiagų, kurios gerina sveikatą. 

Ne veltui taip mėgstama yra avižinių dribsnių košė, o dabar išpopuliarėjo iš vakaro pienu užpilti dribsniai su įvairiais priedais.

Portalas „Healthy food house“ pateikia priežastis, kodėl verta valgyti vadinamąją avižinę tinginių košę.

Pirmiausia – ryte nereikės ruošti pusryčių, todėl išvensite rytinės skubos.

Antra – avižiniai dribsniai padės numesti svorio. Juose yra daug skaidulų – vertingų medžiagų, gerinančių virškinamojo trakto veiklą. 

Be to, tai ilgam aprūpins organizmą energija, padės kontroliuoti apetitą ir paskatins medžiagų apykaitą. Tad tokie pusryčiai padės tirpdyti kūno riebalus.

Tik nepamirškite sveikai maitintis visą dieną, ne tik per pusryčius ir pakankamai judėti. 

Išsirinkite kokį tik norite receptą ir pradėkite jau rytoj. Arba perskaitykite receptūras ir jomis remdamiesi gaminkite iš kokių tik norite produktų.

Svarbi pastaba – rinkitės įprastus avižinius dribsnius, o ne greitai paruošiamus.

Produktai nurodyti vienai porcijai.

Nevirta avižinė košė su mėlynėmis ir riešutais

Reikės: 

pusės puodelio avižinių dribsnių,

pusės puodelio kokosų pieno (arba bet kokio kito mėgstamo pieno),

pusės puodelio mėlynių arba šilauogių (gali būti šaldytos),

1 valgomojo šaukšto klevų ar agavų sirupo, 

1 valgomojo šaukšto smulkintų riešutų.

Sumaišykite visus ingredientus indelyje ar dubenėlyje ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. 

Ryte, jeigu košė atrodo per sausa, galima papildyti trupučiu pieno. 

Nevirta avižinė košė su avietėmis, migdolais ir kokosais 

Reikės:

pusės puodelio avižinių dribsnių, 

pusės puodelio nesaldinto kokosų pieno (arba bet kokio mėgstamo), 

pusės puodelio aviečių (gali būti šaldytos), 

žiupsnio cinamono, 

1 arbatinio šaukštelio medaus, 

1 arbatinio šaukštelio kokosų drožlių,

pusės arbatinio šaukštelio kapotų migdolų.

Sumaišykite visus produktus, išskyrus riešutus, uždenkite indą ir palikite per naktį šaldytuve. Prieš valgant užbarstykite riešutų ir gerai išmaišykite.

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Reikės: 

pusės puodelio avižinių dribsnių,

pusės puodelio migdolų pieno (arba bet kokio kito),

2 valgomųjų šaukštų riešutų sviesto, 

pusės banano,

1 arbatinio šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų, 

1 valgomojo šaukšto nesūdytų riešutų. 

Pirmiausia į puodelį ar stiklainėlį supilkite pieną, įmaišykite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas ir plonai supjaustytą bananą. 

Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite per naktį šaldytuve. 

Ryte, jeigu reikia, papildykite pieno ir apibarstykite riešutais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.