4 žolelių arbatos, kurios padės geriau išsimiegoti ir ryte pabusti žvaliam

Geras miegas yra be galo svarbus visai organizmo sveikatai. Deja, net 30 proc. žmonių kenčia nuo nemigos, trukdančios kokybiškam miegui ir gyvenimui. Populiariausia priemonė, kurią daugelis naudoja norėdami atsipalaiduoti ir pasiruošti miegui, yra žolelių arbata.

 Ramunėlių arbata yra natūrali priemonė, padedanti malšinti uždegimą, mažinti nerimą bei gydyti nemigą. <br> 123rf.com nuotr.
 Ramunėlių arbata yra natūrali priemonė, padedanti malšinti uždegimą, mažinti nerimą bei gydyti nemigą. <br> 123rf.com nuotr.
 Valerijonas yra žolelė, naudojama nemigai gydyti, nervingumui ir galvos skausmams.<br> 123rf.com nuotr.
 Valerijonas yra žolelė, naudojama nemigai gydyti, nervingumui ir galvos skausmams.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-02 21:23

Jau daugelį metų žolelės buvo naudojamos miego sutrikimų šalinimui, todėl internetinis puslapis healthline.com siūlo išbandyti 4 žolelių arbatas, kurių dėka miegosite itin saldžiai.

1. Ramunėlės

Ramunėlių arbata yra natūrali priemonė, padedanti malšinti uždegimą, mažinti nerimą bei gydyti nemigą. Jų raminantis poveikis siejamas su antioksidantu, vadinamu apigeninu. Šis antioksidantas gali sumažinti nerimą ir padėti užmigti. 

Tyrime, kuriame dalyvavo 60 slaugos namų gyventojų, nustatyta, kad tie, kurie kasdien gaudavo po 400 mg ramunėlių ekstrakto, miegojo kur kas geriau.

Dar viename bandyme dalyvavo asmenys, kenčiantys nuo nemigos. Jie 28 dienas du kartus per dieną turėjo suvartoti po 270 mg ramunėlių ekstrakto. Rezultatai parodė, kad tai jiems padėjo vakare užmigti 15 minučių anksčiau.

2. Valerijono šaknis

Valerijonas yra žolelė, naudojama nemigai gydyti, nervingumui ir galvos skausmams. Tai viena iš populiariausių miego sutrikimų gydymo priemonių Europoje ir Amerikoje.

Šią žolelę galima vartoti kaip maisto papildą kapsulėmis, bet labai dažnai valerijono šaknis yra sudžiovinama ir pardavinėjama kaip arbata.

Valerijono šaknies arbata gali padėti pagerinti miego kokybę be jokio šalutinio ar neigiamo poveikio.

3. Levandos

Levandos – tai žolelės, ypatingai garbinamos dėl aromatingo ir raminančio kvapo. Žmonės geria jų arbatą, kad atsipalaiduotų, nuramintų nervus ir greičiau užmigtų.

Tyrimai taip pat parodė, kad levandos gali sumažinti nerimą ir pagerinti miego kokybę žmonėms, turintiems nerimo sutrikimų.

4. Melisos

Ši citrinomis kvepianti, aromatinga žolelė yra skirta streso mažinimui ir miego gerinimui. Teigiama, kad dėl šių priežasčių jos lapelių arbata buvo verdama net viduramžiais.

Jei kenčiate nuo lėtinių miego sutrikimų, specialistai pataria gurkšnoti melisų lapų arbatą prieš einant miegoti, pokyčius pajusite jau po pirmosios nakties.

Visos šios žolelės gali padėti užmigti greičiau, sumažinti prabudimų skaičių nakties metu bei pagerinti bendrą miego kokybę, todėl ryte jausitės pailsėję ir geriau nusiteikę naujos dienos darbams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.