Gydytojas išvardijo produktus, kurių vengia, kad nesutriktų žarnyno veikla

Žmogaus kūnas neretai yra vadinamas šventykla, o mokslas pabrėžia, kad švenčiausia organizmo vieta – žarnynas. Gera žarnyno sveikata prisideda prie sklandaus mūsų organų sistemos veikimo, gero virškinimo, svorio balanso ir net psichologinės sveikatos.

Glitimo turintys produktai nėra naudingi žarnynui.<br> 123rf nuotr.
Glitimo turintys produktai nėra naudingi žarnynui.<br> 123rf nuotr.
 Žmogaus kūnas neretai yra vadinamas šventykla, o mokslas pabrėžia, kad švenčiausia organizmo vieta – žarnynas. <br> 123rf nuotr.
 Žmogaus kūnas neretai yra vadinamas šventykla, o mokslas pabrėžia, kad švenčiausia organizmo vieta – žarnynas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 6:23 AM

Knygos „Laimingas žarnynas“ autorius, gydytojas Vincentas Pedre atskleidė, kuriuos maisto produktus turėtumėme valgyti, kad skatintumėme gerųjų žarnyno bakterijų dauginimąsi ir ko turėtumėme vengti bet kokia kaina.

Pasak jo, žarnynas yra „mūsų sveikatos pagrindas“, dėl kurio kyla daugelis sveikatos problemų, rašo dailymail.co.uk.

Siekdamas sustiprinti žarnyno atsparumą, jis pataria atsisakyti 3 pagrindinių maisto kategorijų, pradedant kviečiais ir glitimu.

Dėl savo molekulinės sudėties glitimas traukia vandenį ir maišosi su kitomis organizmo medžiagomis, sukeliančiomis vidurių užkietėjimą ir sulėtėjusį virškinimą.

Specialistai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kaip pavojinga yra valgyti gruzdintus maisto produktus, ypatingai vištieną, apvoliotą miltuose.

Trečia maisto rūšis, kurią reikėtų išbraukti iš savo mitybos raciono, yra aštrūs produktai, tokie kaip Chalapos aitriosios paprikos, kuriuos daugelis žino kaip jalapenus. Toks maistas dirgina žarnyną ir gali sukelti rimtų virškinimo problemų.

Gydytojas papasakojo, kad yra daugybė skanių užkandžių, skatinančių gerųjų žarnyno bakterijų vystymąsi.

Jis pasidalijo savo patirtimi, kad eidamas pietauti į miestą, renkasi graikiško maisto restoraną, nes ten visada ras lengvai virškinamų patiekalų, salotų, grilyje keptų daržovių ir mėsos.

V.Pedre rekomenduoja vietoje kepsnio ar vištienos rinktis žuvį. Be to, patiekalą galite praturtinti ir šitake grybais, kuriuos labai mėgsta vegetarai. Jie gerina imuninę sistemą.

Pasak jo, dieną reikėtų pradėti išgeriant šilto vandens stiklinę su griežinėliu citrinos. Tai švelniai pažadins virškinamojo trakto sistemą ir kepenis.

Kalbant apie vaistus, gydytojas paragino kiekvieną, kuris yra nors kartą gyvenime vartojęs nors vieną kursą antibiotikų, imtis 24 valandų žarnyno valymo, mat paaiškėjo, kad net viena antibiotikų dozė naikina žarnyno florą, kuri atsinaujina tik per 12 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.