Knygos „Laimingas žarnynas“ autorius, gydytojas Vincentas Pedre atskleidė, kuriuos maisto produktus turėtumėme valgyti, kad skatintumėme gerųjų žarnyno bakterijų dauginimąsi ir ko turėtumėme vengti bet kokia kaina.
Pasak jo, žarnynas yra „mūsų sveikatos pagrindas“, dėl kurio kyla daugelis sveikatos problemų, rašo dailymail.co.uk.
Siekdamas sustiprinti žarnyno atsparumą, jis pataria atsisakyti 3 pagrindinių maisto kategorijų, pradedant kviečiais ir glitimu.
Dėl savo molekulinės sudėties glitimas traukia vandenį ir maišosi su kitomis organizmo medžiagomis, sukeliančiomis vidurių užkietėjimą ir sulėtėjusį virškinimą.
Specialistai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kaip pavojinga yra valgyti gruzdintus maisto produktus, ypatingai vištieną, apvoliotą miltuose.
Trečia maisto rūšis, kurią reikėtų išbraukti iš savo mitybos raciono, yra aštrūs produktai, tokie kaip Chalapos aitriosios paprikos, kuriuos daugelis žino kaip jalapenus. Toks maistas dirgina žarnyną ir gali sukelti rimtų virškinimo problemų.
Gydytojas papasakojo, kad yra daugybė skanių užkandžių, skatinančių gerųjų žarnyno bakterijų vystymąsi.
Jis pasidalijo savo patirtimi, kad eidamas pietauti į miestą, renkasi graikiško maisto restoraną, nes ten visada ras lengvai virškinamų patiekalų, salotų, grilyje keptų daržovių ir mėsos.
V.Pedre rekomenduoja vietoje kepsnio ar vištienos rinktis žuvį. Be to, patiekalą galite praturtinti ir šitake grybais, kuriuos labai mėgsta vegetarai. Jie gerina imuninę sistemą.
Pasak jo, dieną reikėtų pradėti išgeriant šilto vandens stiklinę su griežinėliu citrinos. Tai švelniai pažadins virškinamojo trakto sistemą ir kepenis.
Kalbant apie vaistus, gydytojas paragino kiekvieną, kuris yra nors kartą gyvenime vartojęs nors vieną kursą antibiotikų, imtis 24 valandų žarnyno valymo, mat paaiškėjo, kad net viena antibiotikų dozė naikina žarnyno florą, kuri atsinaujina tik per 12 mėnesių.