Štai ką turėtumėte valgyti ir ko vengti pagal savo kraujo grupę

Teigiama, kad kraujo grupė gali lemti žmogaus temperamentą, tam tikrus charakterio bruožus ir net tai, ką mes galime valgyti ir ko ne. Tai reiškia, kad nuo mūsų kraujo grupės priklauso organizmo gebėjimas virškinti tam tikrus maisto produktus.

 Kiekvienas kraujo tipas padeda nustatyti, kaip žmogus turėtų maitintis, kad būtų sveikas. <br> 123rf nuotr.
 Kiekvienas kraujo tipas padeda nustatyti, kaip žmogus turėtų maitintis, kad būtų sveikas. <br> 123rf nuotr.
 Kiekvienas kraujo tipas padeda nustatyti, kaip žmogus turėtų maitintis, kad būtų sveikas. <br> 123rf nuotr.
 Kiekvienas kraujo tipas padeda nustatyti, kaip žmogus turėtų maitintis, kad būtų sveikas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 6:22 AM, atnaujinta Jan 29, 2019, 8:25 PM

Taigi, anot gydytojo Peterio J. D'Adamo, kiekvienas kraujo tipas padeda nustatyti, kaip žmogus turėtų maitintis, kad būtų sveikas. 2014-aisiais atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad žmonių, kurie sekė mitybos patarimus, pritaikytus pagal kraujo grupę, sveikata pagerėjo. Deja, tai nebuvo susiję su kraujo grupe.

Nėra bendro sutarimo, ar tai tikrai veikia, nes nėra tyrimų, kurie pagrįstų arba paneigtų šią teoriją, tačiau bet kuriuo atveju visi keturi mitybos planai kartu su sportu padeda siekti sveikesnio gyvenimo būdo ir pagerinti savijautą.

0 (I) – pirma kraujo grupė

Šios kraujo grupės asmenys turi didelį skrandžio rūgštingumą ir gerai išvystytą gebėjimą virškinti gyvūninės kilmės produktų baltymus ir riebalus. Štai kodėl jiems geriausiai tinka mityba, kurioje gausu baltymų, geros kokybės mėsos, žuvies, daržovių ir vaisių. Nuo tokių angliavandenių kaip grūdai, pupelės ir ankštinės daržovės organizme kaupiasi riebalai, todėl geriausia išeitis – jų vengti.

A (II) – antra kraujo grupė

Asmenims, turintiems antrą kraujo grupę, rekomenduojama vegetariška mityba. Sakoma, kad dėl šio kraujo tipo žmonės turi gana žemą skrandžio rūgštingumą, todėl organizmui pasidaro sunkiau virškinti baltymus ir riebalus, įsisavinamus kartu su gyvūninės kilmės produktais. Dėl šios priežasties patariama valgyti daugiau vaisių, daržovių ir grūdų. Labai svarbu, kad produktai būtų natūralūs, ekologiški ir be pridėtinių ingredientų.

B (III) – trečia kraujo grupė

Pasak gydytojo, trečiosios kraujo grupės turėtojai yra vadinami visaėdžiais, galinčiais valgyti įvairius maisto produktus. Tačiau tokie maisto produktai kaip kukurūzai, kviečiai, pomidorai ir žemės riešutai gali sukelti svorio padidėjimą, nuovargį ir hipoglikemiją.

Kitas maisto produktas, kurio šie asmenys turėtų vengti, yra vištiena. Nepaisant to, kad vištiena yra liesa mėsa, tai gali padidinti insulto ir imuninės sistemos sutrikimų išsivystymo riziką. B kraujo grupės asmenims rekomenduojama šią mėsą pakeisti ėriena, ožkiena ar triušiena.

AB (IV) – ketvirta kraujo grupė

AB tipas yra rečiausia kraujo grupė. Šios kraujo grupės asmenų skrandžio rūgštingumas mažas, bet jiems, kaip ir B kraujo tipo asmenims, naudinga mėsa. Be to, rekomenduojama vartoti daugiau kiaušinių, jūrų gėrybių ir žalių lapinių daržovių, valgyti mažesnėmis porcijomis, bet dažniau, nes tai pagerina virškinimą.

Parengta pagal brightside.me.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.