Ilgaamžė atskleidė, kokia vakarienė padėjo jai sulaukti 90 metų

Norite sulaukti 90 metų ir gerai atrodyti? Vakarienei valgykite karštu vandeniu užplikytus grikius su razinomis. Tai Žemaičių Naumiesčio ilgaamžės Genės Ruzvaltienės patarimas.

Žemaičių Naumiesčio ilgaamžė G.Ruzvaltienė vakarienei visuomet valgo grikius, užplikytus karštu vandeniu.<br>„Šilutės naujienos“ ir 123rf nuotr.
Žemaičių Naumiesčio ilgaamžė G.Ruzvaltienė vakarienei visuomet valgo grikius, užplikytus karštu vandeniu.<br>„Šilutės naujienos“ ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Ežerinskė, „Šilutės naujienos“

2019-06-02 18:49, atnaujinta 2019-06-02 18:55

Pavasarį, kada viskas žydi ir pasigirsta pirmieji gegučių balsai, Genė švenčia gimtadienį. Šis buvo jau devyniasdešimtas. Nors pažiūrėjus į guvią, gerai atrodančią ir išmintingą močiutę tikrai nepasakytum, kad jai tiek metų. Juo labiau, kad einant ilgu gyvenimo keliu moteriai likimas skyrė įvairių išbandymų.

Garbaus jubiliejaus proga Genę sveikino Šilutės valdžios ir Žemaičių Naumiesčio seniūnijos atstovai, giminaičiai. 

Vaikystėje buvo mylima

„Gene, žmogus gyvenime nepakartojamas ir nepakeičiamas laike. Istorija skaičiuoja šimtmečius, žmogus skaičiuoja metus, o sekundės bėga labai greitai. Jums gyvenimas suskaičiavo 90 metų - tai daug, jeigu metus skaičiuosime pagal nuveiktus gerus darbus, ir mažai, jeigu tai tik laiko tarpas. Savivaldybės vardu linkiu dar daug ilgų gyvenimo dienų ir daug daug sveikatos“, –sveikinimo žodį tarė Šilutės rajono vicemeras Sigitas Šeputis.

Prie jo sveikinimų prisidėjo ir Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis, Žemaičių Naumiesčio seniūnas Virginijus Stasiulis bei socialinio darbo organizatorė Alma Pupšienė.

Genė pasakojo, kad pažinojo visus senojo Žemaičių Naumiesčio gyventojus. Ji gimė, užaugo, o vėliau ir šeimą sukūrusi gyveno toje pačioje Vytauto gatvėje

Ji prisimena, kad vaikystė buvo graži. Šeimoje augo penki vaikai. Genės mama verpė, mezgė, siuvo, taisė staltieses. Tėvas, pasak ilgaamžės buvo visų darbų meistras: ir mūrininkas, ir statybininkas, taip pat siuvo drabužius, batus. „Nežinau kokio darbo jis nemokėjo“, – sako G. Ruzvaltienė. Kadangi tėtis domėjosi politika, sekmadieniais į namus ateidavo jo draugai ir kalbėdavo apie karą... Tuo tarpu vaikai, palindę po stalu, klausydavosi tų kalbų... Nepaisant visų to laikmečio sunkumų, moteris prisimena, kad jos vaikystė buvo graži.

„Vaikystė buvo labai gera, buvau mylima, tėvas apsiūdavo, batus padirbdavo, mama apmegzdavo“, – prisimena ilgaamžė.

Baigė medicinos seserų mokyklą

Žemaičių Naumiestyje Genė baigė pradinę mokyklą, vėliau 4 miestelio progimnazijos klases. Kadangi mokslai patiko, juos tęsė Šilutės Vydūno gimnazijoje.

Baigusi gimnaziją mergina ištekėjo už kaimynystėje gyvenančio Alfonso. Jaunuoliai draugavo nuo vaikystės. Sukūrę gražią šeimą, atšventė ir auksines vestuves (50 metų gyvenimo kartu).

Jau sulaukusi abiejų sūnų - Alfonso ir Kęstučio, Genė Šilutėje baigė medicinos seserų mokyklą.

„Tada trūko medicinos darbuotojų ir Šilutėje dviems metams atidarė medicinos seserų mokyklą. Mokykla paruošė tris seserų laidas“, – sako vėliau Šilutės ligoninės vaikų ligų skyriuje dirbusi moteris.

Laisvalaikiu Genė siuvo, mezgė, siuvinėjo. Sako nemėgusi prižiūrėti gyvulių, tad namų ūkiu rūpinosi vyras: šėrė kiaules, melžė karves.

Šiandien ilgaamžė dienas leidžia namuose, jai padeda sūnus. Kai jos paklausėme, ką reikia daryti norint sulaukus 90 metų gražiai atrodyti, Genė atsakė, kad vakarienei valgyti grikius. Ji šias kruopas užsipliko stiklinėje per kelis kartus, o vėliau apibarsto razinomis. Suvalgiusi šio patiekalo, daugiau vakare ilgaamžė nieko nebevalgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.