Vilnietė Julija atskleidė, kas jai padėjo lengvai atsisakyti saldumynų

Nors Julijai Maksimovai (33 m.) sveikai maitintis patiko nuo vaikystės, ji ilgai negalėjo atsikratyti priklausomybės nuo saldėsių. Saldainiai, šokoladas ir desertai buvo kasdienybės norma „prie kavos“, per susitikimus ir renginius.

Kartais Julija suvalgo desertą, bet dabar tai yra visai kitas valgymas, sąmoningas, nes ji žino, kokios įtakos tai turės kūnui.<br> 123rf ir asmeninio albumo nuotr.
Kartais Julija suvalgo desertą, bet dabar tai yra visai kitas valgymas, sąmoningas, nes ji žino, kokios įtakos tai turės kūnui.<br> 123rf ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Kriaučiūnienė, sveikuoliai.lt

Jul 2, 2019, 6:51 AM

Bandymai jų atsisakyti vien stiprios valios pastangomis buvo nesėkmingi.

Štai ką Julija pasakoja apie tai, kaip pavyko suvaldyti potraukį prie saldumynų. 

Valios pastangos nepadėjo

Buvau labai pasinėrus į darbą, nepakankamai miegojau, daug laiko praleisdavau biure be natūralios šviesos, kondicionieriaus. Ne visada spėdavau ramiai pavalgyti. Darbe stengiausi rinktis sveiką maistą, bet nuovargis ir nuolatinis protinis darbas reikalaudavo cukraus, ir aš sėkmingai lepinausi desertais... Maniau, jei valgau daug daržovių, nieko tokio, jei suvalgysiu porą saldainių arba šokolado.

Prie kompiuterio dažnai nesąmoningai užkandžiaudavau. Kartais pradėdavau lankyti kokios nors sporto šakos užsiėmimus, šokius, bet dėl jėgų trūkumo po kokių 4-6 mėnesių mesdavau, norėdavau tik grįžti namo ir gulti į lovą.

Skaistesnė oda, dingęs nuovargis ir lengvumas kūne

Apie cukraus detoksą sužinojau iš socialinių tinklų. Nusipirkau Kristinos Bondar elektroninę knygą „Cukraus detoksas“, ir supratau, kad to man reikia labiausiai! Atsikratyti priklausomybės nekankinant savo organizmo vien stipria valia. O kaip žinia, valia – labai trumpalaikis resursas.

Man patiko Kristinos aprašytas metodas tuo, kad jis yra apie sąmoningumą, o ne ištvermės išbandymas.

Jau po dviejų detokso savaičių pajutau, kad kūnas tapo tarsi lengvesnis, dingo diskomfortas pilve. Vėliau pastebėjau, kad veido oda tapo skaidresnė, dingo nuovargio požymiai. 

Laikytis detokso nebuvo sunku, nes nėra ribojamas leidžiamų produktų kiekis, ir aš nesijaučiau alkana. Aišku – mintys apie desertą aplankydavo nuolat, bet baigusi programą aš taip ir negrįžau prie šokolado. 

Kartais suvalgau desertą (gabaliuką pyrago ar veganišką saldėsį), bet tai yra visai kitas valgymas, sąmoningas, kai žinai, kokios įtakos tai turės kūnui. Situacija dabar yra kontroliuojama.

Aš labai rekomenduoju cukraus detokso programą visiems, net jei manote, kad valgote sveikai. Tai bus puikus poilsis organizmui ir nauja patirtis. O tiems, kurie turi rimtų sveikatos problemų, padės be kančios pereiti prie sveiko gyvenimo būdo ir perprogramuoti savo įpročius!

Sveikas gyvenimo būdas - tikras gyvenimas

Kai jautiesi nuolat pavargęs, jauti skausmus, tampi irzlus, santykiai su artimais blogėja... Tai tarsi grandinė be pabaigos. Tiesiog pasirinkau būti laiminga, o tai – nuolatinis darbas ir dialogas su savimi. Laisvą laiką leidžiu gamtoje su šeima arba jogos treniruotėse. Stengiuosi daug judėti ir važinėti dviračiu. Pradėjus sveikiau maitintis, atsirado daug energijos, tai turi įtakos laisvalaikiui, jis tapo aktyvesnis ir įdomesnis.

Švenčių metu skiriame daugiau dėmesio bendravimui nei maistui.  Mūsų mėgstamiausios šventės - spontaniški draugų susibūrimai namuose. Ant stalo dažniausiai turime vaisių ir pjaustytų daržovių, duonos ir skirtingų užtepėlių, sūrių, alyvuogių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.