Veide plika akimi matomi požymiai, jog vartojate per daug alkoholio

Ekspertė išvardijo akivaizdžius veidą paženklinančius požymius, kurie rodo, kad vartojate per daug vyno ar kitokio alkoholio. 

Veido priežiūros ir mitybos specialistė atskleidė, kaip viena ar kelios taurės vyno per dieną pasendina veido odą. <br> 123rf nuotr.
Veido priežiūros ir mitybos specialistė atskleidė, kaip viena ar kelios taurės vyno per dieną pasendina veido odą. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 6:50 PM

Londone dirbanti veido priežiūros specialistė Katie White atskleidė, kaip viena ar kelios taurės vyno per dieną pasendina veido odą. 

Alkoholis dažnai yra pagrindinis kaltininkas, dėl kurio veide pradeda ryškėti senėjimo požymiai“, – „Daily Mail“ teigė nuosavoje studijoje dirbanti K.White. Be žinių apie odos priežiūrą ji turi ir mitybos specialistės diplomą, o klausimai apie alkoholio vartojimą ir jo poveikį odai yra vieni dažniausių, kuriuos užduoda klientai.

Pasak specialistės, geriant alkoholį oda dehidratuoja – kitaip tariant, sausėja, ir tai pažeidžia natūralią kolageno gamybą. O kolagenas – viena pagrindinių medžiagų, saugančių odos jaunystę.

Kitas neigiamas alkoholio poveikis – dėl cukraus, kurio nemažai yra vyne, sidre, kokteiliuose ar kituose alkoholiniuose gėrimuose. Cukrus turi įtakos gliukozės kiekiui kraujyje, dėl jos organizme prasideda glikacijos procesai, kai baltymai, tokie, kaip kolagenas ir elastinas, prisijungia prie cukraus molekulių.

Dėl to oda ima raukšlėtis, ji praranda švytėjimą, suglemba. Kitaip tariant, vystosi pastebimi senėjimo požymiai.  

„Dehidratacija dažniausiai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios veido oda nėra tokia skaisti ir švytinti, kaip galėtų. 

Alkoholis yra diuretikas, skatinantis organizmo skysčių pasišalinimą. 

Kadangi organizmas pirmenybę teikia gyvybiškai svarbiems organams, tokiems kaip smegenys ar kepenys, esant dehidratacijai pirmiausia naikinamas odoje esantis kolagenas. Štai dėl to joje atsiranda raukšlių, ji suglemba“, – teigė specialistė.

Alkoholis sutrikdo miegą

Raukšlės ir kiti su amžiumi atsirandantys pokyčiai blunka, kai mes miegame – miego metu odoje atkuriamas kolageno kiekis. Tačiau bėda ta, kad alkoholis sutrikdo miegą.

Ar kada nors atsibudę ryte po vakarėlio stebėjotės, kodėl vis dar jaučiatės pavargę, o po akimis karo pilki maišeliai?

„Alkoholis sutrikdo miego įpročius. Jis paveikia melatonino gamybą, o šis hormonas yra atsakingas už kokybišką miegą. Tyrimai parodė, kad vidutinės alkoholio dozės sumažina melatonino gamybą 30 procentų“, – kalbėjo K.White.

„Kai mes miegame, oda atkuria kolageną, sumažindama raukšles ir kitus su amžiumi atsirandančius pokyčius. Blogas miegas reiškia mažesnes galimybes atkurti sveiką odą“, – dar vieną priežastį nurodė specialistė. 

Kaip išvengti neigiamo poveikio?

Norintiems išsaugoti skaisčią, jaunatvišką odą Katie pataria alkoholį vartoti saikingai, o jį vartojant gerti pakankamai skysčių, geriausia – vandens.   

Taip pat patartina valgyti daugiau karčių produktų, kurie naudingi kepenims – gražgarsčių, cikorijų, rėžiukų, trūkažolių, gerti dilgėlių, kiaulpienių ar varnalėšų arbatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?