Geriausi pusryčių deriniai, kurie padės greičiau deginti riebalus

Jeigu praleidžiate pusryčius, nes norite numesti svorio, gali būti, kad klystate. Pusryčiai padeda sparčiau deginti riebalus, ypač jei pasirenkate tinkamus produktus.

Pasirinkus tinkamus produktus pusryčiams lieknėti bus lengviau.<br>123rf nuotr.
Pasirinkus tinkamus produktus pusryčiams lieknėti bus lengviau.<br>123rf nuotr.
 Skrebučiai su avokadu.<br>123rf nuotr.
 Skrebučiai su avokadu.<br>123rf nuotr.
Graikinis jogurtas<br>123rf nuotr.
Graikinis jogurtas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 5:58 AM

„Tyrimai rodo, kad pusryčiai, kurių sudėtyje yra baltymų, labiau stimuliuoja sotumo hormonus nei pusryčiai, kuriuose kalorijų tiek pat, tačiau juos didžiąja dalimi sudaro daugiau riebalų arba angliavandenių.

Baltymų kupini patiekalai veiksmingiau sumažina grelino (alkio hormono) kiekį, palyginti su angliavandeniais arba daug riebalų turinčių patiekalų“, – sako amerikietė dietologė Julie Upton.

Tokią nuomonę ji grindžia tyrimu, kurio metu buvo nustatyta: kai vyrai pusryčiams valgydavo daug baltymų turinčius kiaušinius su skrebučiais, jie per visą dieną suvartodavo 331 kalorija mažiau nei tie vyrai, kurie valgydavo tokius pat kaloringus pusryčius, bet iš kitokių produktų – dribsnių su pienu bei skrebučiais (daug angliavandenių) arba kruasanus (daug riebalų).

„Nors nėra tiksliai aišku, kiek baltymų turėtų būti pusryčiuose, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai, bendras sutarimas yra toks: baltymų turėtų būti apie 20–30 gramų, o angliavandenių šaltinis turi būti pilno grūdo produktai ir be pridėtinio cukraus. Riebalų gali būti daug, jei tai daugiausia nesočiosios riebalų rūgštys“, – sako J.Upton.

Tačiau ryte vartojami baltymai nėra vienintelis makroelementas, galintis padėti numesti svorio.

Yra daug kitų maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, kurie veikdami kartu padeda paspartinti riebalų deginimą.

Tokius derinius išvardijo „Eat this“.

Avižiniai dribsniai + graikinis jogurtas

Kas nutiks, kai į vieną sujungsite du sveikiausius ir mėgstamiausius pusryčių produktus? Jūs gausite patiekalą, kuris padidins jūsų galimybes numesti svorio. 

„Tokiuose pusryčiuose susivienija avižose esančios skaidulos, kurios, kaip žinia, padeda sulėtinti virškinimą ir mažina alkio hormonų kiekį. Beta gliukanas kartu su aukštos kokybės baltymais, esančiais graikiniame jogurte be cukraus yra puikus svorio metimo derinys“, – sako J.Upton. 

Norėdami paruošti tokius pusryčius, sumaišykite pusę puodelio avižinių dribsnių su neriebiu graikiniu jogurtu, palaikykite pernakt šaldytuve, o ryte pagardinkite šviežiomis arba šaldytomis (be pridėtinio cukraus) uogomis, rekomenduoja dietologė.

Jogurtas + uogos

Ruošdami pusryčius, kurie padėtų mesti svorį, atminkite: būtini baltymai ir skaidulos. Be to, gali padėti ir tam tikri mineralai.

„Pieno produktuose, tokiuose kaip jogurtas, yra kalcio: maistinės medžiagos, kuri, kaip įrodyta, padeda kontroliuoti svorį. Be to, jogurte esantys aukštos kokybės baltymai skatina sotumo jausmą.

Uogos yra natūralus skaidulų šaltinis – dar vienas veiksnys, galintis padėti padidinti sotumo jausmą. Kartu jos suteikia šiek tiek saldumo be pridėtinio cukraus“, – sako dietologė Lauren Manaker.

Visagrūdė duona + avokadas

Kai jūsų pusryčiuose nėra daug riebalų iš perdirbtos mėsos ar sviesto, riebalai gali būti sveiko patiekalo dalis. Vienas iš būdų įtraukti į mitybą sveikųjų riebalų – visų mėgstamas riebus vaisius – avokadas! 

„Visagrūdėje duonoje gausu skaidulų, todėl ilgiau jaučiamės sotūs. Ant jos uždėjus avokado, patiekale atsiranda sveikųjų riebalų, o tai taip pat gali padėti siekti tikslų metant svorį“, – sako L.Manaker.

Kiaušiniai + juodosios pupelės

Jei norite pikantiško baltymų ir skaidulų derinio, išbandykite greitą ir paprastą omletą. 

„Kiaušiniai pusryčiams siejami su svorio metimu iš dalies dėl juose esančių aukštos kokybės baltymų. O kiaušinio derinimas su juodosiomis pupelėmis patiekalą praturtina dar didesnių baltymų kiekiu ir šiek tiek skaidulų, kad šis patiekalas būtų sotesnis“, – sako L.Manaker.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.