Atrodo, jog nuolat kamuoja alkis: štai, kaip jums gali pagelbėti obuolys

Apsisprendusieji mesti svorį ir laikytis mitybos režimo, kartais ima jaustį didesnį nei įprasta alkį, tuomet ieško būdų alkio pojūtį numalšinti. 

Apsisprendusieji mesti svorį ir laikytis mitybos režimo, kartais ima jaustį didesnį nei įprasta alkį, tuomet ieško būdų alkio pojūtį numalšinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apsisprendusieji mesti svorį ir laikytis mitybos režimo, kartais ima jaustį didesnį nei įprasta alkį, tuomet ieško būdų alkio pojūtį numalšinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 9:37 AM

Alkis ar apetitas?

Visų pirma, svarbiausia atsakyti sau į klausimą – ar tikrai jaučiate alkį? Žmonės dažnai nesusimąsto ir dėl to sunkiai atskiria, ar iš tikrųjų jaučia alkį, ar tik padidėjusį apetitą.

Alkis pasireiškia žemu cukraus kiekiu kraujyje, energijos trūkumu bei skrandžio spazmais. Tokiu atveju vertėtų užkasti tam, kad pašalintumėte šiuos nemalonius pojūčius.

Vis dėlto, jei nuosekliai laikotės mitybos režimo ir reguliariai valgote, tačiau ir toliau jaučiate norą valgyti, tai gali būti tik apetitas arba noras patenkinti valgymo / kramtymo įprotį.

Pasinaudokite „obuolio triuku“!

Kai laikydamasi mitybos režimo imsite galvoti, jog esate alkana ir norite, ką nors suvalgyti, paklauskite savęs: „ar šiuo metu tikrai norėčiau suvalgyti obuolį?“

Jei atsakymas bus „ne“, tiesiog padidėjo jūsų apetitas. Jei atsakymas bus „taip“ – tai gali būti alkio požymis. Tokiu atveju atsakingai planuokite pertraukas taip valgymų ir gerkite rekomenduojamą kiekį vandens tam, kad nejaustumėte alkio.

Nuobodžiaujate?

Ar pastebėjote, kad dažnai pradedate jausti alkį, kai nuobodžiaujate? Žiūrite emocijas keliantį filmą? Jaučiatės prislėgta? Tokiomis akimirkomis būtina save kontroliuoti ir suprasti, kad noras pavalgyti tėra kitų jausmų pasekmė.

Tokiu atveju geriausia paieškoti kitos veiklos, pavyzdžiui, eiti pasivaikščioti, pabendrauti su ko nors gyvai arba telefonu, užsiimti namų ruoša.

Jaučiate stresą?

Patiriate daug streso? Stebėkite save, nes stresas prisideda prie blogų pasirinkimų, kalbant apie maistą. Kai jaučiate stresą, tampate mažiau išranki tam, ką valgote.

Tam, kad to išvengtumėte, būtina užduoti sau klausimą, ar tikrai jaučiatės alkana (ar tai tėra kitų jasmų pasekmė?) bei planuoti ir laikytis valgymo režimo.

Jaučiatės alkana net po pietų?

Artėjant 15:00 val. imate jausti alkį, kuris trukdo užsiimti kita veikla? Tai laikas, kuomet galite priimti blogiausius sprendimus!

Tam, kad to išvengtumėte, būtina planuoti savo valgymus iš anksto tam, kad apie 14:00–15:00 val. suvalgytumėte šilto maisto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.