Žinomas dietologas išvardijo tris vaisius, kurių reikėtų vengti, jei norite atsikratyti kilogramų

Nors norintys sulieknėti raginami vietoje riebių ar kaloringų užkandžių rinktis vaisius, žinomas dietų guru teigia, kad yra vaisių, kurių metant svorį reikėtų atsisakyti.

Kai kurie vaisiai pasižymi didesniu fruktozės – natūralaus vaisiuose esančio cukraus – kiekiu nei kiti.<br> 123rf nuotr.
Kai kurie vaisiai pasižymi didesniu fruktozės – natūralaus vaisiuose esančio cukraus – kiekiu nei kiti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 9:27 PM

Britų įžymybė Michaelas Mosley, sukūręs ne vieną dietą, padedančią sveikai mesti svorį milijonams žmonių, pasidalijo dar keliais patarimais lieknėjantiems.

Jis išvardijo maisto produktus, kurie padeda lieknėti, ir į kurių pusę geriau net nežiūrėti. Tarp pastarųjų – trys vaisiai.

Pasak M. Mosley, kai kurie vaisiai pasižymi didesniu fruktozės – natūralaus vaisiuose esančio cukraus – kiekiu nei kiti.

Dėl to tokius vaisius, kaip ananasai, mangai ir melionai reikėtų riboti. Vietoje jų lieknėjimo ekspertas pataria tiems, kurie nori numesti kilogramų, verčiau valgyti uogas, obuolius ir kriaušes, rašo „Express“. Juose yra mažiau cukraus, kuris padidina insulino kiekį ir greitai virsta riebalais.

Siekiant mažinti cukraus kiekį gydytojas ragina gerokai apriboti saldžių gėrimų, desertų, įvairių saldėsių ir paties cukraus vartojimą.

Tačiau deserto nereikėtų visiškai atsisakyti – norintiems pasmaližiauti ekspertas rekomenduoja juodąjį šokoladą ar uogas.

Iš M. Mosley dietų „Very Fast 800“ yra trumpalaikė greito svorio metimo programa, padedanti pagreitinti medžiagų apykaitą. Jos laikomasi, kol pasiekiamas sveikas svoris arba iki 12 savaičių.

5:2 yra šiek tiek lengvesnis svorio metimo būdas, kai besilaikantys dietos pasirenka dvi dienas, per kurias suvartoja tik 800 kalorijų. Likusias penkias dienas kalorijų kiekis neribojamas, tačiau jos besilaikantieji maitinasi pagal mažai angliavandenių turinčios Viduržemio jūros dietos principus.

Kitas produktas, kurio M. Mosley rekomenduoja vengti, yra pusryčių dribsniai, kuriuose paprastai yra daug cukraus. Visagrūdės avižos – ne greitai paruošiamos – yra kur kas geresnė alternatyva, nes jose daugiau skaidulų ir mažiau cukraus.

Kai tik yra galimybė, rinkitės visagrūdžius produktus, o ne baltų miltų duoną ar makaronus.

Galiausiai dietų guru patarė metantiems svorį žmonėms vengti neriebių produktų, nes riebesni labiau pasotins.

Vardindamas maisto produktus, kurių gali būti dietos besilaikančiųjų šaldytuve ir lentynose, ekspertas pataria dieną pradėti nuo kiaušinių. Sveiki riebalai ir aliejai yra svarbūs, todėl metantys svorį turėtų vartoti daugiau alyvuogių aliejaus, riebios žuvies ir avokadų – riebus jogurtas taip pat tinka.

M. Mosley sako, kad riešutai taip pat yra puikus sveikų užkandžių pasirinkimas. Jie yra geras vitaminų, mineralų ir vitaminų šaltinis, juose yra daug skaidulų ir sveikųjų riebalų.

Taip pat rekomenduojami aukštos kokybės baltymų produktai, tokie, kaip kalakutiena, vištiena, riebi žuvis, kiauliena, kiaušiniai, pupelės, lęšiai ir sėklos.

Kalbant apie daržoves jis pataria rinktis kuo įvairesnių spalvų – kad organizmas gautų kuo daugiau skirtingų medžiagų. Tai taip pat puikus skaidulų šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.