Norite greičiau atsikratyti pilvo riebalų? Štai ką reikia valgyti

Pilvo riebalai, dar vadinami visceraliniais, kaupiasi aplink gyvybiškai svarbius organus pilvo viduje, suteikdami žmonėms „alaus pilvo“ ar obuolio formos kūną.

Pilvo riebalai.<br>123rf nuotr.
Pilvo riebalai.<br>123rf nuotr.
 Brokoliai – viena iš daržovių, kuri itin naudinga norint sulieknėti.<br> 123rf nuotr.
 Brokoliai – viena iš daržovių, kuri itin naudinga norint sulieknėti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 9:17 PM

Šis riebalų tipas yra pavojingas, nes manoma, kad jie į kraują išsiskiria tam tikras chemines medžiagas ir hormonus, sukeliančius uždegimą, lemiantį įvairias lėtines ligas – aukštą kraujospūdį ir cholesterolio kiekį, vėžį, demenciją, diabetą, suriebėjusių kepenų, širdies ir kitas ligas.

Tačiau sveikas gyvenimo būdas gali padėti ištirpdyti šiuos riebalus, o kai kurie maisto produktai turi itin daug naudos. Šiuos maisto produktus tyrę mitybos ir medicinos ekspertai įrodė, kad jie padeda sumažinti pilvo apimtis ir pavojingųjų riebalų kiekį.

Kartu su judėjimu ir kalorijų vartojimo stebėjimu šie maisto produktai gali padėti numesti svorio, praneša „Mirror“.

Keturi riebalus deginantys maisto produktai yra:

Pristatome šių maisto produktų pranašumus.

Gervuogės

Šiose uogose gausu natūralių antioksidantų, tokių kaip katechinai, kurie padeda suaktyvinti riebalų deginimą. Polifenoliai yra dar vienas svarbus šiose saldžiose uogose randamas junginys, kuris gali užkirsti kelią riebalų susidarymui.

Gervuogėse taip pat mažai kalorijų, todėl jos yra puikus užkandis išalkus.

Pupelės

Pupelės yra vienas iš sveikiausių maisto produktų, kuriuos galite valgyti. Jos itin tinka pilvo riebalams tirpdyti, nes jose gausu tirpių skaidulų, kurios kovoja su uždegimu, sukeliančiu pilvo riebalų kaupimąsi.

„Wake Forest Baptist“ medicinos centro tyrėjų teigimu, tirpiosios skaidulos padeda sumažinti pilvo riebalų kiekį.

Avokadai

Žurnale „Journal of Nutrition“ paskelbtame tyrime buvo nagrinėjamas avokadų vartojimo poveikis pilvo riebalams. Tyrime dalyvavo 105 antsvorio turintys ir nutukę suaugusieji.

Dalyviai nuo 25 iki 45 metų buvo suskirstyti į dvi grupes. Viena grupė kasdien suvalgydavo po vieną avokadą, o kontrolinė grupė 12 savaičių vartojo maistą iš panašių ingredientų be avokado. Prieš tyrimą ir jam pasibaigus mokslininkai išmatavo tiriamųjų pilvo riebalus, gliukozės kiekį ir medžiagų apykaitą.

Nustatyta, kad dalyviai, kurie kasdien valgydavo po avokadą, turėjo mažiau visceralinių pilvo riebalų.

Briuselio kopūstai ir kitos kryžmažiedės daržovės

Nors Briuselio kopūstai nėra daržovė, kurią mėgsta visi, tai yra vienas iš geriausių maisto produktų, padedančių tirpdyti visceralinius riebalus.

Remiantis „Healthline“, Briuselio kopūstuose yra itin daug tirpiųjų skaidulų – pagrindinio ingrediento, mažinančio riebalų sankaupas aplink vidaus organus.

Jei nemėgstate Briuselio kopūstų, stenkitės į savo racioną įtraukti kitas kryžmažiedes daržoves – brokolius, žiedinius ar lapinius kopūstus, ropes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.